Dodaj do ulubionych

powstrzymanie wypadania włosów

IP: 10.201.9.* 21.04.11, 11:27
Witam

mam pytanie odnośnie wypadania włosów. Tworzą mi się już bardzo widoczne zakola. Zdaję sobie sprawę, że jest to efekt palenia papierosów, stresującej pracy, a także genów.
Mam jednak pytanie czy istnieją jakieś sposoby nie tylko na powstrzymanie wypadania ale także na odbudowę cebulek, by włosy znów zaczęły rosnąć.

będę wdzięczny za odpowiedź
Obserwuj wątek
    • prawdziwyzenekk Re: powstrzymanie wypadania włosów 22.04.11, 11:37
      Myślę, że powinieneś zainteresować się suplementami do włosów i zacząć stosować środki przeciw im wypadaniu. Z tego co kiedyś słyszałem Kamiwaza jest niesłychanie dobra. Można ją dosyć tanio nabyć tutaj: www.bujne.pl/Produkt/42/kamiwaza
    • Gość: mzakrzewski.eksper Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.cable.smsnet.pl 03.05.11, 12:33
      Witam,

Prawdopodobnie jest to łysienie androgenowe, za które odpowiedzialny jest dihydrotestosteron. Hormon ten prowadzi do miniaturyzacji i zaniku mieszka włosowego, a w rezultacie włosy najpierw stają się cieńsze i wypadają. Leczenie tego typu łysienia polega na zahamowaniu produkcji dihydrotestosteronu
    • furryfriday Re: powstrzymanie wypadania włosów 05.05.11, 14:11
      Nie wszystkie takie kuracje są skuteczne, wszystko też zależy od trybu życia, który nie zawsze można zmienić, a nasza podatność na stres i reakcje na niego są tak samo genetyczne jak skłonność do łysienia. Być może warto polubić swój nowy image :) W tym momencie mnóstwo młodych mężczyzn chodzi z zakolami, w sumie dla mnie to nie jest żadne problem estetyczny - mój chłopak po prostu goli się na zero i tak jest ok :) Można oczywiście zdecydować się na przeszczep włosów, pracochłonna operacja (przeszczepia się włos po włosie), ale efekty są widoczne już po pół roku. W Warszawie takie zabiegi przeprowadza dr Piotr Osuch, wiem, że nawet politycy decydują się takie "zagęszczanie".
      • filiporleanski Re: powstrzymanie wypadania włosów 17.06.11, 01:28
        Ja skupiłabym się n wzmocnieniu włosów np. suplementami diety np. czymś takim www.promoceny.pl/letak/4705/p/10/ (na dole po lewej).
    • mikiqu Re: powstrzymanie wypadania włosów 17.06.11, 19:47
      1. rzucić palenie
      2. Ograniczyć stres
      3. Modlić się o nowe włosy :P

a tak serio to może wystarczy zwykła woda brzozowa wcierana w skalp? jeśli to oczywiście nic poważnego
    • Gość: Marcin Zakrzewski Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.cable.smsnet.pl 19.06.11, 18:44
      Witam,

Z treści Pana listu mogę sądzić, że jest to wypadanie włosów androgenowe. Obecnie istnieją skuteczne metody leczenia tego typu wypadania włosów. Powinien się Pan zgłosić do dermatologa celem zapisania odpowiedniego leczenia.
    • ronda_p Re: powstrzymanie wypadania włosów 29.08.11, 11:43
      chodzi tu o to by powstrzymać / zminimalizować fazę wypadania i jednocześnie wydłużyć czas fazy wzrostu włosa - jak to mądrze brzmi (po wykładnie od fachowca fryzjera) ale działa - nie wiem jak to jest u mężczyzn (może to bardziej genetyczne, hormonalne) ale mój fryzjer ma 100% satysfakcję klientów korzystających z zabiegów masażu skóry głowy ampułkami kosswell koxidil - masaż bardzo przyjemny i prawdopodobnie samemu można też zrobić go w domu, ale tu chodzi właśnie o tę substancję czynną, która minimalizuje wypadanie i przyspiesza wzrost...
      POLECAM jestem w 100% zadowolona ;-)))))))
      • tessa18 Ciekawa teoria na temat łysienia plackowatego. 30.08.11, 20:40
        www.pt.maranatha.pl/zdrowie15.html
        • Gość: wikary Re: Ciekawa teoria na temat łysienia plackowatego IP: *.opera-mini.net 24.11.11, 21:06
          Zdecydowanie najlepszą i najskuteczniejszą metodą i w dodatku nie kosztowną jest modlitwa. Pomaga zawsze i w każdym przypadku jak umarłemu ladzidło.
          • gabi27p Re: Ciekawa teoria na temat łysienia plackowatego 25.01.12, 16:53
            Może warto spróbować olejowania włosów - poczytajcie i-naturalnie.blogspot.com/2012/01/olejowanie-wosow-przepis.html
            • Gość: Gosc987 Re: Ciekawa teoria na temat łysienia plackowatego IP: *.pools.arcor-ip.net 03.02.12, 23:16
              @gabi27p
              Olejowanie włosów?
              A co powiesz o stosowaniu Regaine? Obserwuje naocznie paru mężczyzn którzy konsekwentnie przeprowadzają kuracje tym środkiem i wyniki tej kuracji są naprawdę widoczne. Po dwóch miesiącach wraca porost włosów, są gęściejsze i bujniejsze. Kuracji nie wolno przerywać. Regaine jest dla kobiet i dla mężczyzn.
            • tomaszek21_6 Re: Ciekawa teoria na temat łysienia plackowatego 18.04.12, 07:23
              może coś w ten deseń, ale nie do końca, lepiej porównać więcej produktów ze sobą porostwlosow.net.pl/2012/03/22/spectral-f7-i-astressin-b-w-roli-glownej/ tutaj znalazłem coś właśnie opisującego to o czym mówię.

Niestety, ale nie ma żadnej magicznej pigułki na, którą liczą rzesze z nas, czasem potrzeba trochę więcej o siebie zadbać
    • mariana1234 Re: powstrzymanie wypadania włosów 24.04.12, 18:40
      Nie ma skutecznego preparatu, mimo iz mozesz otrzymac info, ze cos tam moze dzialac, jezeli bedziesz przez pol roku sobie wcieral jakos tam masc codziennie.
      Niestety, jest to tylko propaganda marketingowa korporacji farmaceutycznych, ktore tylko czekaja na naiwnych, zeby zarobic duza kasa na osobach, ktore chca miec tak bujna fryzure jak modele z reklam. Na dzisiaj nie ma takich specyfikow, ktore by sprawialy, zeby Ci wlosy odrosny; w najlepszym przypadku tylko moga dluzej wypadac, ale i tak wypadna; czy to jutro czy za 5 lat.
      Z natura i genami nie za sie wygrac; mozesz oczywiscie opoznic ten proces uzywajac wymienione specyfyki, ale jesli lysienie jest Ci genetycznie zapisane, to i tak w pewnym momemcie bedziesz LYSY! Lepiej sie do tego przezwyczaic, niz wydawac krocie na leki cud, ktore i tak nie dzaialaja.
      Podpowiem takze, ze jesli zauwazysz u Siebie lysine na skelepieniu, wtedy lepiej ogolic sie na zero, niz wygldac komicznie. Wtedy nie tylko zaoszczedzisz na szamponie i odrzywkach , ale i takze na fryzjerze, a bedziesz wygladac bardziej estetycznie.
      Bedzie to trudne, ale zaakceptuj Siebie takim jakim jestes, czym szybciej tym lepiej dla Ciebie!

• Gość: kowaleczka Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.waw.pl 23.05.12, 17:00
        To prawda, że nie ma cudownych specyfików, żeby odrosły włosy. Jednak mezoterapia skutecznie zapobiega wypadaniu włosów spowodowanemu niedożywieniem, a nawet potrafi (w niektórych przypadkach) spowodować odrastanie włosów straconych.
        Dlatego pierwszą i najważniejszą rzeczą jest ustalenie przyczyny wypadania włosów.
      • Gość: EV Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.play-internet.pl 07.09.12, 14:43
        A co doradzisz kobiecie, której wypadają włosy? Jak wypadają ze stresu, to jest szansa, że odrosną..?
        • Gość: weronika Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.play-internet.pl 04.10.12, 20:45
          Hmm.. jeśli po chemioterapii odrastają to po ciąży też powinny czyż nie?
          Ja co prawda miałam taki czas po prostu gdy mi wypadały, zachęcam do przeczytania co ja wtedy robiłam : fryzjerska.blogspot.com/
        • Gość: summertime Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.play-internet.pl 07.10.13, 18:13
          to też zależy chyba, jak dużo ich wypadło? Ale ja nie jestem specjalistą w tej dziedzinie więc ciężko jest mi powiedzieć jak można sobie poradzić z wypadaniem włosów, a sposób myślę jest zależny od tego, jaka jest przyczyna ich wypadania. Ten artykuł www.we-dwoje.pl/wypadanie;wlosow;lysienie;-;profilaktyka;i;zabiegi,artykul,30807.html ciekawie opisuje, jakie są sposoby na to, żeby nie stracić włosów.
    • Gość: JANEK1112 Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.30.56.99.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.12, 23:24
      Z tym grzebieniem laserowym hairmax jest ponoc tak ze trzeba bardzo regularnie używać wg zalecen bo inaczej to szkoda pieniedzy! mojej znajomej mąż kupił i dopiero zauważył efekty jak naprawde sie przyłożyl do kuracji.
      • serioko Re: powstrzymanie wypadania włosów 27.05.14, 01:32
        wiele dobrego slyszalem o ViviComb, niedlugo zaczynam kuracje ;)

zerknijcie tutaj jak to wyglada ;)
    • Gość: ann71 Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.dynamic.chello.pl 22.07.12, 09:36
      Jeśli to wypadanie włosów spowodowane jest zaburzeniami hormonalnymi to w moim przypadku najlepiej sprawdził się Oenobiol anti-chute. W sumie jeszcze nie skończyłam całej kuracji, ale szybko zaczęłam dostrzegać efekty. Teraz w polskich aptekach o nie trudno, ale można je dostać na Allegro.
      Pozdrawiam
    • margotta77 Re: powstrzymanie wypadania włosów 05.08.12, 23:14
      Na swoim facecie przetestowałam szampon i żel stymulujący odrastanie włosów Biovax Med i na zakolach rośnie mu meszek nowych włosków.
    • Gość: mateoss Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.root.com.pl 24.10.12, 13:19
      a brał ktos z Was moze Follixn? Działa to coś moze? o na tej stronie mozna o nim przeczytac
    • Gość: elizabeth51 Re: Jordan 4 BredŁüJordan 3 CementŁüChaussures Jo IP: *.mauffrey.com 10.04.13, 10:44
      Witam, od paru lat nie poddaje się w walce z wypadaniem włosów, próbuję stosować wszystko co się pojawia na rynku, byłam u wielu specjalistów z dziedziny łysienia. Po wielu konsultacjach wiem jedno, nie ma skutecznych środków, które na stałe przerwą proces wypadania włosów, niestety trzeba używać cały czas od roku używam grzebienia hairmax do tego robie różne mezoterapie, wcieram różne środki i widzę efekty, ale na miesięc odstawiłam grzebien i włosy znowu zaczyły wypadać. Wniosek prosty trzeba używać cały czas albo pozostaje przeszczep włosów.
    • oneto Re: powstrzymanie wypadania włosów 01.07.13, 09:31
      Polecam metodę mikro włosów
      www.mikrohair.pl/
    • Gość: MartynaK Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.13, 21:49
      Witam serdecznie. Z problemem wypadających włosów borykam się od 5 lat. Wiem, że genetyka i te sprawy w końcu zrobią swoje, ale staram się odwlec ten moment jak najbardziej się da. Stosowałem już chyba wszystko, nawet zamawiałem kosmetyki ze stanów i innych zakątków. Słyszałem jeszcze o takim preparacie Bioxsine i ostatnio kupiłem go przez internet. Muszę powiedzieć, że pierwszy miesiąc stosowania szamponu bardzo pozytywnie mnie zaskoczył – włosy wyraźnie mniej wypadają! Przymierzam się teraz do zakupienia skoncentrowanego preparatu (mają go w postaci ampułek – ponoć dających 90% skuteczność). Trzymam kciuki za efekty u ciebie!
    • Gość: ONA Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.telpol.net.pl 17.07.13, 21:18
      Męczyłam się z wypadaniem włosów bardzo długo, bo aż półtora roku ! koleżanka poradziła mi suplement diety, chociaż podchodziłam do tego sceptycznie, okazał się rewelacyjny! poczytajcie sobie w wolnej chwili www.gestewlosy.pl

Polecam gorąco! całuski
      Ania!
      • Gość: 128 Super Europa lululemon warehouse sale gives sweet lululemon outlet washington for y IP: 209.21.92.* 27.07.13, 00:42
    • Gość: mimo Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.warszawa.vectranet.pl 28.07.13, 09:20
      w wypadaniu wlosow pomogla mi terapia wymyslona przze mnie :) Najwieksze znaczenie na pewno mialy tabsy, ale po czesci na pewno inne zabiegi. Zaczelam brac te tabsy, troche drogie ale warto track.follixin.pl/product/Follixin/?pid=125&uid=4023 do tego co 2-3 dzien rozne maseczki na pare min przed umyciem, trzeba dobrze zmyc ta maske, kazdego dnia stosuje odzywki w spayu na wypadamnie wlosow i raz na jakis cxzas jak mi sie nie spieszy zostawiam wlosy same sobie, nie traktuje ich suszarka :) mi pomoglo, po ciazy strasznie zaczely mi wypadac. pozdrawiam
    • Gość: gość Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.13, 16:00
      Metoda mikro hair zagęszcza włosy u mężczyzn i kobiet, polecam.
      menstudio.pl/
      • gosiak070 Re: powstrzymanie wypadania włosów 26.08.13, 14:31
        Był okres ,że włosy wypadały mi garściami stosowałam różne suplementy oraz odpowiednie szampony oraz odzywki i nie było widać żadnej poprawy i w tety poprosiłam o pomoc dermatologa i wykonał mi mezoterapie ,która polega na wprowadzeniu za pomocą bardzo cieniutkiej igły koktajlu witaminowego .Zabieg wykonuje się w seriach i naprawdę jest bardzo skuteczny proces wypadania włosów został u mnie zahamowany.Polecam gabinet medycyny Estetycznej ELMED Ul.Haffnera 6 i Poniatowskiego 6 Sopot tel.do rejstracji583453428.Pozdrawiam
    • tomik220 Re: powstrzymanie wypadania włosów 13.08.13, 12:02
      Ja czytałem, że na wypadające włosy skuteczne są zabiegi z trychologii. Tutaj mozecie o tym poczytać - www.creeniss.pl//trychologia.html. Polega ogólnie to na badaniu włosów mikro kamerą przez specjalistę oraz potem dawkowanie odpowiednich do schorzenia preparatów. Ponoć jest skuteczne.
    • 0andy Re: powstrzymanie wypadania włosów 11.10.13, 15:18
      Sposobów jest sporo - ale nie wszystkie skuteczne. Musisz sobie zdać sprawę, że jest to długotrwały proces, nie zawsze skuteczny. Moje zalecenia to:
      1) popraw dietę - pamiętaj, że tylko odpowiednia dieta jest jednym z warunków do zatrzymania wypadania włosów
      2) zdiagnozuj problem - udaj się do lekarze i określ czy to łysienie, czy jakieś inne problemy
      3) nie zaszkodzi spróbować i powalczyć z łysieniem naturalnymi sposobami - które mogą dać fajny efekt a na pewno nie zaszkodzą - a) suplementy diety - lub coś w tym rodzaju b) olejki do wcierania do włosów - ale tylko naturalne, bez żadnej chemii - np. olejek indyjski Ayush c) odpowiedni szampon do włosów
      4) jeśli lekarz stwierdzi, że jest to łysienie może przepisać Ci prop... lub lox... (2 lub 5 %)...ale nie zamykaj się nigdy w kręgu tylko tego co lekarz powie, naturalne produkty nigdy nie zaszkodzą!

pozdr i życzę powodzenia

Gość portalu: gree-g27 napisał(a):

> Witam
      >
      > mam pytanie odnośnie wypadania włosów. Tworzą mi się już bardzo widoczne zakola
      > . Zdaję sobie sprawę, że jest to efekt palenia papierosów, stresującej pracy, a
      > także genów.
      > Mam jednak pytanie czy istnieją jakieś sposoby nie tylko na powstrzymanie wypad
      > ania ale także na odbudowę cebulek, by włosy znów zaczęły rosnąć.
      >
      > będę wdzięczny za odpowiedź
    • 0andy Re: powstrzymanie wypadania włosów 11.10.13, 15:19
      Sposobów jest sporo - ale nie wszystkie skuteczne. Musisz sobie zdać sprawę, że jest to długotrwały proces, nie zawsze skuteczny. Moje zalecenia to:
      1) popraw dietę - pamiętaj, że tylko odpowiednia dieta jest jednym z warunków do zatrzymania wypadania włosów
      2) zdiagnozuj problem - udaj się do lekarze i określ czy to łysienie, czy jakieś inne problemy
      3) nie zaszkodzi spróbować i powalczyć z łysieniem naturalnymi sposobami - które mogą dać fajny efekt a na pewno nie zaszkodzą - a) suplementy diety - lub coś w tym rodzaju b) olejki do wcierania do włosów - ale tylko naturalne, bez żadnej chemii - np. olejek indyjski Ayush c) odpowiedni szampon do włosów
      4) jeśli lekarz stwierdzi, że jest to łysienie może przepisać Ci propxxx lub loxxx (2 lub 5 %)...ale nie zamykaj się nigdy w kręgu tylko tego co lekarz powie, naturalne produkty nigdy nie zaszkodzą!

pozdr i życzę powodzenia
    • Gość: hanke Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.play-internet.pl 27.12.14, 19:31
      Brał ktoś Vitapil? Ponoć jest dobry...
    • Gość: mariannaaa Re: powstrzymanie wypadania włosów IP: *.play-internet.pl 30.12.14, 15:16
      Dołączam się do problemu... komuś pomogły suplementy? Jakie? Bo chcę zakupić i nie wiem, który jest najlepszy...
    • qrysiak Re: powstrzymanie wypadania włosów 13.01.15, 12:59
      Zagęszczenie włosów to był temat, którym zainteresowałam się z racji mojego niestety niezadowolenia z wyglądu fryzury. Zazdrościłam koleżankom które miały piękne gęste i bujne włosy, a potem patrzyłam na moje rzadkie! Próbowałam wszystkiego – witaminy, szampony, odżywki, maski na włosy… I nic nie pomagało.
      I któregoś dnia w telewizji widziałam reklamę dotyczącą zabiegu zagęszczania włosów. Zaciekawiło mnie to, nawet bardzo. Przeszukałam sporo i w Krakowie znalazłam beauty for you, gdzie wybrałam się na bezpłatną konsultację. Oczywiście zamęczyłam fryzjerkę moimi pytaniami, na tyle że w chyba zdecyduję się na zabieg, tylko jeszcze muszę trochę pieniążków zaoszczędzić.
      Moją uwagę zwróciły systemy integracyjne, dla osób z takimi właśnie osłabionymi i cieniutkimi włosami jak moje. A wy jakie macie metody, żeby zagęścić fryzurę? Czy myślicie że będzie to dobry pomysł?
      Byłabym wdzięczna za pomoc i za jakąś opinię od was.
    • kasojan Re: powstrzymanie wypadania włosów 16.03.15, 23:18
      Zapraszam do polubienia fanpage na fb
      Przedłużanie włosów
      Profil stworzony dla wszystkich, którzy chcieliby podzielić się doświadczeniem z zabiegiem przedłużania włosów.
      Opinie, sugestie i porady.
      Czekamy na wasze opinie :)
      www.facebook.com/pages/Przed%C5%82u%C5%BCanie-w%C5%82os%C3%B3w/551006111585042
      Sprawdź koniecznie!
      Informacje i konkursy! – Bądź na bieżąco :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka