Dodaj do ulubionych

leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypadaniu

IP: *.agora.pl 04.05.11, 11:39
Witam,
zauwazyłem, że włosy na czubku głowy zrobiły mi się rzadsze. Czy sa jkaies domowe sposoby przeciwdziałania wypadaniu włosów? Czy zabiegi kosmetyczne, typu przeszczep włosów (z jakimi kosztami nalezy sie lizyć), daja długotrwały efekt? Czy stosowanie preparatów pobudzajacych cebulki włosowe może pomóc na dłuzsza mete? I jak długo nalezy ich uzywac - cały czas i regularnie?
Obserwuj wątek
    • Gość: mzakrzewski.eksper Re: leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypa IP: *.cable.smsnet.pl 05.05.11, 22:31
      Witam,

Trudo stwierdzić jaki rodzaj wypadania włosów dotyczy Pana osoby. Stosowanie preparatów wzmacniających włosy ( w postaci wcierek oraz szamponów ) wzmocni i odżywi cebulki włosa, dodatkowo polecam suplementy diety, które poprawiają krążenie w cebulce włosa oraz dostarczają składniki odżywcze i witaminy niezbędne do prawidłowego funkcjonowania cebulki włosowej. Włosy znaczne częściej wypadają w okresie jesieni i wiosny, wskazane jest więc używanie preparatów wzmacniających w tym czasie.

Marcin Zakrzewski
      • Gość: Osocboga Re: leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.12, 21:11
        Część gabinetów lekarskich leczy wypadanie włosów nową metodą osocza bogatopłytkowe. Jak czytamy na blogu "Osocze bogato płytkowe jest pozyskiwane z krwi pacjenta w specjalnym procesie polegającym na rozdzieleniu czerwonych krwinek krwi od osocza oraz kilkukrotnym jego zagęszczeniu. Ilość płytek krwi znajdujących się w odseparowanym osoczu wynosi zazwyczaj 4-5 krotność wyjściowego poziomu płytek" Dla bardziej zainteresowanych podsyłam adres bloga medycynaestetycznawawrszawa.blogspot.com/
      • Gość: wiola Re: leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypa IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.15, 11:29
        Witam . tez bardzo długo miałam problem z włosami . jakiś czas temu wpadłam w obsesje odchudzania , później pojawiła się anemia , problemy z włosami i paznokciami . włosy wypadały mi garściami , podczas rozczesywania włosów po umycia to był jakiś koszmar . zażywałam przeróżne witaminy , skrzymy , pokrzywy , ale nic nie przynosiło efektów .kupowałam tabletki bardzo drogie i nie ... ręce mi opadały byłam załamana . Poszłam w końcu dermatolog i przepisała mi żelazo Chela - ferr. Na początku pomyślałam sobie ze co mi da żelazo jak już próbowałam wszystkiego , ale pomyślałam co mi szkodzi i wyobraźcie sobie że pomogło po 3 tyg stosowania zobaczyłam ze mniej włosów zostaje na frotce , na szczotce byłam w szoku . ;) Polecam
    • Gość: Prezes Prezesów Re: leczenie IP: *.warszawa.vectranet.pl 09.06.11, 21:18
      Tylko przeszczep daje konkretne efekty, ale wcale nie jest go łatwo zrobić. W Polsce grasują wyłącznie partacze z osławionym dr K. z Poznania, wciskającym siebie jako rzekomego światowego eksperta (chyba od oszpecania naiwnych frajerów...). Z zagranicznych klinik, na polskich forach dla łysych chwalona jest głównie placówka dr Bisangi w Brukseli (BHR Clinic). Koszty zabiegu zależą od rozmiaru łysienia i skali zabiegu, a także od wyboru metody przeszczepu włosów. Są tu dwie główne procedury, tzw. STRIP, polegający na wycięciu owłosionego paska z tyłu głowy i zszyciu brzegów (zostaje blizna) oraz podzieleniu go na grafty wszczepiane w łyse miejsca oraz metoda FUE, polegająca na przeszczepie pojedynczych mieszków włosowych (graftów). STRIP jest wskazany przy znacznym łysieniu, kosztuje ok 2 EUR za graft, FUE stosowane przy mniejszych wypełnieniach kosztuje od 3 do 5 EUR za graft. Cały zabieg niestety wyniesie co najmniej 20.000-40.000 PLN. Może się też okazać, że za parę lat konieczna będzie powtórka, jeśli za pierwszym razem zrobisz np. tylko czubek głowy, abo przeciwnie , tylko zatoki i przód. Specjaliści z BHR przyjeżdżają kilka razy w roku do Polski i mają bezpłatne konsultacje w hotelu Marriott w Warszawie, możesz się zapisać przez stronę internetową kliniki. Najwięksi desperaci szukają tanich klinik robiących FUE po całym świecie - na tapecie są wspólne wyprawy do Indii, Turcji i innych dziwnych krajów. Walka chirurgiczna z łysieniem to kosztowna sprawa, ale efekty są tego warte, bo nic tak nie odmładza faceta jak pełne owłosienie na głowie, zwłaszcza jeśli masz delikatny typ urody.
    • realbeauty_pl Re: leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypa 13.11.12, 12:22
      Da się zapobiegać każdemu wypadaniu włosów. Wiele z nich można zatrzymać nawet w ciągu 2-3 tygodni. Cięższe typy wypadania można mocno spowolnić i opóźnić o wiele lat.

Preparaty, które naprawdę działają na każdy rodzaj łysienia hiszpańskiej firmy DSD de Luxe. Można się zadziwić co potrafią. Można je dostać wraz z darmową poradą trychologa na www.RealBeauty.pl
    • knok-knok Re: leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypa 02.02.13, 18:54
      Mój mąż chodzi na mezoterapię osoczem bogatopłytkowym do Dr Urszuli Brumer (ma gabinet w Warszawie na Bemowie). Miał bardzo rzadkie włosy na czubku głowy i paniczny lęk przed łysiną. Wcześniej wydawało mi się, że na łysinę nie ma mocnych, ale okazuje się, że da się coś zdziałać, bo osocze pobudza mieszki włosów (czy jakoś tak, aż tak mocno w to nie wnikałam). Teraz jest po trzecim zabiegu i zupełnie nie ten facet:) Narzeka tylko, że go w czasie zabiegu głowa boli, ale ma naturę hipochondryka, więc nie wiem do końca czy mu wierzyć.
      • steven_wilson Re: leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypa 05.02.13, 13:55
        Czytałem trochę o tej metodzie i generalnie widzę kilka naprawdę dobrych argumentów, które przemawiają do mnie za tym, że to całe osocze może działać. W końcu to ono i jego składniki odpowiadają za gojenie się ran, a właścieiwe wysyłanie sygnałów do namnarzania się komórek odpowiedzialnych za proces gojenia,to pewnie też potrafi odbudować włosy. A czy ta dr Brumer robi też zabiegi komórkami macierzystymi (szukam jakiegoś dobrego lekarza.), bo ten zabieg byłby chyba dla mnie jeszcze bardziej wskazany, bo jestem prawie całkiem łysy. No, ale tak jak piszę, najpierw chcę pogadać z jakimś dobrym specjalistą, bo taki zabieg komórkami macierzystymi to niezły wydatek i muszę mieć pewność, że ktoś kto mi to zrobi wie co mówi
        • knok-knok Re: leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypa 11.02.13, 00:22
          Tak, dr Urszula Brumer robi zabiegi komórkami macierzystymi, z tego co wiem jako jedna z niewielu (a może jedyna) w Polsce. To drogi zabieg, ale jak ktoś ma pieniądze lub jest zdeterminowany to nie ma nad czym się zastanawiać. Najlepiej chyba się umówic i sprawdzić na pczątek, czy jest chemia między pacjentem i lekarzem:) Tu masz namiary: Dr Urszula Brumer Medycyna Urody
          • sasi20 Re: leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypa 17.02.13, 19:46
            A słyszeliście może o Angel System? Obecnie jest to najbardziej skuteczna technologia otrzymywania osocza bogatopłykowego. Czytałam, że można uzyskać 14-krotność bazowej zawartości czynnika wzrostu komórek, który jest podstawą w tej terapii. To właśnie zawarte w koncentracie czynniki wzrostu komórek mają działanie regenerujące i odbudowujące.
            Ogólnie zabieg, w którym wykorzystywane jest osocze bogatopłytkowe nazywa się mezoterapią. Jej przeprowadzenie ma wiele wskazań, m.in. choroby włosów i skóry, a także zaburzenia hormonalne.
            Zapoznałam się z tą terapią dość dobrze, ponieważ szukam jakiejś skutecznej metody dla mojego brata. Nie przekroczył jeszcze 30 lat, a już ma poważne problemy z wypadaniem włosów. O metodzie dowiedzieliśmy się z internetu. Szczegóły dotyczące zabiegu przedstawił nam dermatolog. Podobno zabieg trwa nie dłużej niż godzinę. W trakcie zabiegu pacjentowi pobiera się krew, z której przygotowywany jest koncentrat, podawany w skórę głowy. Jest to dość kosztowny zabieg, ale z opinii osób, które się na niego zdecydowały wnioskuję, że warto, gdyż przynosi bardzo dobre efekty.
    • Gość: pawel_poznn Re: leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypa IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 19.02.13, 07:32
      Masz to samo po nizszej cenie w Folixinie track.follixin.pl/product/Follixin/?pid=125&uid=555 . Nie jestem pewien, ale chyba mi tez pomaga na potencje. Albo po prostu jestem pewniejszy siebie po wszystkim ;P
    • Gość: aga Re: leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.13, 17:06
      Dlaczego u nich kosztuje to 2500zł a w renomowanej klinice dr Ambroziaka 800zł???
    • Gość: Marta Re: leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypa IP: *.warszawa.vectranet.pl 18.06.13, 20:21
      Madziulka napisz jak długo trwało leczenie i ile cię ono kosztowało w sumie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
    • Gość: kajjetan Re: leczenie czy tylko zapobieganie dalszemu wypa IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 20:56
      Słuchajcie Playboy ostatnio pokazał ciekawy produkt – ampułki przeciw wypadaniu włosów. Widzieliście ten artykuł? Chodzi mi o Bioxsine. Polecali jako „faworyt Playboya”, więc uwierzyłem i… muszę powiedzieć, ze jak Playboy coś poleci to jak mawiał jeden z filmowych bohaterów „nie ma lipy” ;) ja też polecam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka