Dodaj do ulubionych

Rozsztępy na udach - co polecacie ?

01.06.11, 11:40
Witam,
przez ostatnie kilka miesięcy schudłam około 10kg (teraz mam 61kg) i jednocześnie pojawiły mi się rozstępy na wewnętrznych stronach ud oraz w mniejszej ilości na biodrach.
Niby nie są tak bardzo widoczne (mają po kilka cm długości i są bardzo jasne), ale np. po ciepłej kąpieli czy jak jest ciepło i n słońcu mi się nogi rozgrzeją to są tak jakby bardziej widoczne.
Nie mam grubych nóg i chciałabym latem chodzić w krótkich spódniczkach czy szortach (w końcu po to się odchudzałam :) ).
Czy możecie polecić jakieś kremy/maści na rozstępy ?
Wiem, że podobno nie można ich całkowicie zlikwidować, ale żeby chociaż były jak najmniej widoczne.
Zabiegi operacyjne nie wchodzą w grę, bo mnie na nie nie stać.
Doradźcie jakiś dobry krem/balsa/maść - skuteczny i za rozsądną cenę :)
Obserwuj wątek
    • jujitsu-kid Re: Rozsztępy na udach - co polecacie ? 02.06.11, 11:49
      Popróbuj róznych kremów z apteki, może uda ci się sprawić, że wybledną. Całkiem nie znikną, na to nie ma szans, nawet operacyjnie zostają małe, ale widoczne blizny. Jedynie można sprawić, że będą blade.
    • inka650 Re: Rozsztępy na udach - co polecacie ? 09.06.11, 09:42
      Kremów i balsamów jest jak grzybów po deszczu i nigdy nie wiadomo który wybrać. Ja podczas ciąży troche eksperymentowałam i jak się okazało straciłam tylko kasę, efektu brak. Po ciąży z jakims forum dziewczyna polecała Zabłocką sól do peelingu i okładów. Powiem tak, po 2 miesiącach ładnie się wybieliły, zatem metoda skuteczna, niedroga, ale czasochłonna. No ale coś za coś :)
    • my.norka Re: Rozsztępy na udach - co polecacie ? 09.06.11, 13:43
      Nie chcę cię martwić,ale na rozstępy naprawdę nie ma żadnego skutecznego balsamu. Z czasem z czerwonych stają się perliste i już tak nie rażą . No i na zadbanej skórze nie prezentują się źle, naprawdę. Musisz się po prostu zaakceptować- są większe defekty urody
    • misia6272 Re: Rozsztępy na udach - co polecacie ? 12.06.11, 20:45
      Hej ja polecam produtkty z Eveline sa dobre. Bynamniej mi pomagały. Ich cene to od 12-20 zł.
    • wikky Re: Rozsztępy na udach - co polecacie ? 22.06.11, 12:03
      Rozumiem Twój problem. Samymi kremami nic jednak nie poradzisz na istniejące już rozstępy. Ja rozprawiłam się z tymi po ciąży laserem Fraxel. Ten zabieg powoduje powstanie nowych komórek skóry, co prowadzi do tego, że rozstępy w znaczny sposób zostają spłycone i zmniejszone, a tym samym mniej widoczne. Nie spodziewałam się takiego efektu. Ten zabieg można wykonać w gabinetach medycyny estetycznej, zorientuj się w Twojej okolicy, czy jakiś gabinet dysponuje oryginalnym fraxelem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka