Dodaj do ulubionych

Nadmierne wypadanie włosów

09.06.11, 09:17
Wiem, że wątków na ten temat sporo, ale żadne nie przynoszą odpowiedzi w mojej sprawie.
Od 3 miesięcy wypadają mi włosy, na pewno ponad 100 dziennie, a podczas mycia i późniejszego szczotkowania wychodzi nawet po kilka naraz (takie małe kępki). Na nic nie chorują, nie przyjmuję hormonów, biorę zwykłe witaminy. Póki co nie widzę żadnych łysych plam ale włosy znacznie mi się przerzedziły. Z początku myślałam, że to wina szamponu, ale chyba jednak nie. Może zła dieta? Do jakiego lekarza się udać lub jakie badania wykonać, żeby coś stwierdzić?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Zakrzewski Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.cable.smsnet.pl 19.06.11, 19:05
      Witam,

Powinna się Pani zgłosić do lekarza dermatologa.
    • dubrawka25 Re: Nadmierne wypadanie włosów 23.06.11, 14:41
      net_beretka - jak już będziesz wiedziała co Ci jest, to napisz, mam podobny problem, wiec temat mnie interesuje:))
    • Gość: Monicha Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.net.stream.pl 06.07.11, 08:15
      Wiem co przeżywasz. Trzy miesiące temu miałam podobny problem. Koszmarnie zaczęły mi wypadać włosy. U mnie było to związane z leczeniem przeciwzakrzepowym. Poszłam do dermatologa, dostałam receptę na robiony lek do wcierania we włosy. Wystarczyło mi go jedynie na 2 tygodnie. To co mogę Ci polecić bez recepty to :najważniejsze żebyś zaczęła myć włosy w specjalnych szamponach dostępnych w aptece przeciwko wypadaniu włosów. Są różne firmy, ja stosuję KERIUM LA-ROCHE, do tego dostępne bez recepty tabletki Biotebal 5 mg. Pierwsze efekty widać po 3 tygodniach. Obecnie włosy zupełnie mi nie wypadają. Widzę wiele odrasatjących włosów. Musisz jednak być systematyczna i cierpliwa. Głowa do góry i włosy na wiatr a nie pod suszarę.
    • Gość: Marcin Zakrzewski Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.cable.smsnet.pl 06.07.11, 23:06
      Witam,

Powinna się Pani zgłosić do lekarza dermatologa. Należy wykonać trichogram ( badanie korzenia włosa) oraz badanie morfologii krwi.
    • Gość: ela Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.11, 20:38
      Można zbadać poziom TSH ( hormon dopingujący tarczycę do produkcji hormonów) oraz FT3 i FT4 ( hormony tarczycy ). Z wynikami iść do DOBREGO lekarza - koniecznie opowiedzieć o problemie z włosami. A czy miesiączki są prawidłowe i w miarę regularne cykle miesięczne? Czy nie ma problemu z nadmiernym przyrostem lub niedoborem wagi ciała? Należy także skontrolować czy nie masz anemii.
    • pawel_bax Re: Nadmierne wypadanie włosów 07.11.11, 19:39
      Moja dziewczyna ma ten sam problem, a ja mam z kolei bujną czuprynę, co za paradoks. To co ja robiłem zawsze od 17 roku życia to miękką szczotką, szczotkowałem włosy. Dlaczego facet przed lustrem kwadrans szczotkował włosy, bo miał długie jak był w liceum i tak mi zostało.
    • alulua Re: Nadmierne wypadanie włosów 23.11.11, 16:11
      Miałam kiedyś podobny problem. W pierwszej kolejności sięgnęłam po szampon VICHY (przeciwko wypadaniu włosów - czerwona etykieta) i muszę przyznać, ze byłam zaskoczona efektem. Po 2, 3 tygodniach zauważyłam znaczącą poprawę. Jeśli jeszcze nie wybrałaś się do lekarza polecam.
      • ink-aaa [...] 25.10.12, 09:19
        Treść postu jest niedostępna.
      • platforma-forex TERAZ wiem co SkutecznieE DziałA 11.05.14, 00:41
        Spotkałem się z łysieniem jakieś dwa lata temu. Wtedy też zauważyłem, że włosów na czubku głowy mam coraz mniej. Próbowałem masę środków z poslki i zagranicy. Niektóre z nich to kompletna bzdura. Teraz wiem już co dziąła i jest skuteczne stop-lysienie.pl
    • daizan Re: Nadmierne wypadanie włosów 30.10.12, 07:05
      Manie pomaga bardzo wyciąg ze skrzypu polnego. Oczywiście efektu nie ma po 1 -2 tyg. Ale dopiero po 1 -2 miesiącach regularnego przyjmowania suplementu. Dodatkowo stosuje odżywkę na włosy Henna Wax. Efekty nie są spektakularne w postaci nowych włosów ale przestają wypadać.

Kosmetyki
    • Gość: Aga Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.12, 18:24
      olejek z czarnego sezamu dziala cuda, efekt natychmiastowy! Wymieszaj oliwe z oliwek (extra virgin) z olejkiem z czernego sezamu 1:1 (wystarczy 1 lyzka stolowa kazdego olejku), wmasuj w skore glowy i po godzinie zmyj szamponem. Przetestowalam na sobie, receptura tureckiej babci. Wlosy przestaly wypadac juz przy 3-cim myciu.

Odrobina olejku z czarnego sezamu w kremie do twarzy tez dziala cuda :)

• daizan Re: Nadmierne wypadanie włosów 04.11.12, 19:28
        Witaj,

Gdzie można dostać olej z czarnego sezamu?

-----------
        Drogeria
      • Gość: dona Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.12, 14:02
        a gdzie można kupić taki olejek ?
        • Gość: asia Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: 213.76.149.* 24.12.12, 11:58
          Olej rycynyowy, smarowałam 2-3 razy w tygodniu skórę głowy. Włosy się wzmocniły i nie wypadają
      • Gość: kwp2000@o2.pl Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.net-bis.eu 16.10.14, 15:20
        Witam .
        Przeczytałam twój wpis ale nigdzie nie mogę dostać olejku z czarnego sezamu .
        Mogę prosic o odpowiedź.
        Pozdrawiam.
        • Gość: kl Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 10.11.14, 08:16
          track.follixin.pl/product/Follixin/?uid=21129&pid=125&bid=advandec

to działa, włosy już nie będą Ci wypadać!
    • Gość: gosc Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.13, 09:47
      Ja nie stosowałam, ale za to zaczęłam używać Treatment WAX. Intensywnie regenerująca maska. Wystarczy powiedzieć w aptece WAX do włosów i raczej wiedzą o co chodzi. Włosy wychodziły mi dużą ilością, ok. 2 lat. Przerzedziły mi się. Zaczęłam używać tej maski i wypada mi podczas mycia i szczotkowania może z 5? Pomogło, naprawdę jestem zdziwiona. Ja zapłaciłam za to 10 zł ale w aptekach jest też po 20zł. Więc różnie. Pozdrawiam.
      • Gość: mijka Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.01.13, 21:24
        Od lat cierpię na łysienie typu androgenowego. Lekarz przepisywał mi Loxon5% - nie pomagało mi to za bardzo. bardziej skuteczne są ampułki Vishy ale do stałego stosowania za drogie jak na moją kieszeń. Około miesiąc temu zaczęłam stosować trzy razy dziennie po 2 łyżki zmielomych nasion lnu. ( np w młynku od kawy bo muszą być koniecznie zmielone ) - jadłam to na surowo. Efekty są zadziwiające. po tygodniu stosowania na grzebieniu po uczesaniu się zostają tylko pojedyńcze włosy. Przynajmniej u mnie ten len znacznie ograniczył wypadanie. Tylko nie należy kupować gotowego zmielonego lnu ( tam kwasy omega3 i wit.E są już utlenione )
        tylko samemu mielić bezpośrednio przed spożyciem.
    • soldier-girl Re: Nadmierne wypadanie włosów 05.02.13, 10:14
      Może do dobrego lekarza medycyny estetycznej? Takiego który specjalizuje się w zabiegach tkankami autologicznymi. Wiem, że w klinice "dr Urszula Brumer Medycyna Urody" zajmują się takimi rzeczami. Najpierw oglądają dokładnie Twoją głowę i stan włosów, na podstawie obserwacji proponują jaką substancją powinna być wykonana mezoterapia głowy. A są trzy metody: koktajle peptydowe na słabe włosy, mezoterapia osoczem bogatopłytkowym na włosy wypadające i komórki macierzyste na już praktycznie łysą skórę głowy.
    • Gość: Becia Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.06.13, 14:28
      To ten Exagon co na zakupach grupowych się ostatnio pojawia?
    • Gość: marze_na Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.dynamic.chello.pl 03.07.13, 20:58
      Ja wierzę tylko w ziołowe produkty. Nie ma, co faszerować się chemią. Na efekty może trzeba poczekać trochę dłużej, ale będą na pewno, przekonałam się na własnej skórze. Stosowałam ziołowe płukanki, wcierałam olejki. Fajne połączenie ziół można znaleźć w Bioxsinie, ale to dla tych, co nie lubią się bawić w czarownice  haha. Panie i panowie nie dajcie się zwariować. Siła tkwi w naturze!
      • ajlajna Re: Nadmierne wypadanie włosów 04.07.13, 21:35
        Czy wy też tak macie, że musicie wojować z rodzicami w kwestii tego, żeby dbali o siebie? Ja osobiście miałam załamkę patrząc na … włosy mojego taty :D. Pamiętam jak byłam dzieckiem, miał takie niesamowite czarne loki jak Włoch. Zawsze w duchu się złościłam, że odziedziczyłam włosy po mamie (cienkie, jasne i wyglądające jakbym miała ich bardzo mało), a tata miał takie włosy. Tym bardziej dziwiło mnie, że kiedy zaczęły mu wypadać, bardzo mocno nawet się tym nie zainteresował! Postanowiłam sama zadziałać i natknęłam się na produkt o nazwie Bioxsine – polecali go na jednym z forów. Zamówiłam przez internet serum (bo miało dużą skuteczność – zgodnie z tym, co pisali, do 90%). Zastosowałam starą sztuczkę - „ja zapłaciłam, a czy użyjesz, czy zmarnujesz, to już twoja sprawa” i muszę powiedzieć, że co do skuteczności w ulotce nie kłamali ;). Także - tak jak marze_na - polecam wszystkim, którzy mają problem z wypadającymi włosami.
    • Gość: anakonda Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 08:37
      Jezeli chodzi o wypadanie wlosow jest wiele metod domowych, lekow oraz innych. Znalazlam dosc ciekawy artykul gdzie sa one opisane
      owlosionywojownik.pl/jak-powstrzymac-nadmierne-wypadanie-wlosow
      • Gość: jamall Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.13, 22:46
        Naturalne środki jak np. rzepa nie zawsze są skuteczne. Ja mogę polecić preparat FOCUS na zagęszczanie i wypadanie włosów - tutaj szczegoły: luciano.com.pl/

Mi on pomógł trochę chociaż oczekiwałem lepszych rezultatów.
    • Gość: wiki wypadanie wlosow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.13, 14:14
      Hej nie wiecie jakie badania hormonalne nalezy wykonac pod katem nadmiernego wypadania wlosow? z gory dziekuje
    • olkakmi Re: Nadmierne wypadanie włosów 14.01.14, 16:21
      na wypadające włosy stosowałam już wiele preparatów, jednak najbardziej skuteczny okazał się krzem organiczny www.naturala.pl/Produkt/131/krzem_organiczny_orsi tak jak ten tutaj. mi pomógł bardzo
    • michal6060 Re: Nadmierne wypadanie włosów 01.03.14, 13:35
      Ja mam swoje sprawdzone skuteczne sposoby na łysienie. Nie stosuje nic innego i zakola zaczęły się zmniejszać po dwóch miesiącach.
    • Gość: gość Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.play-internet.pl 12.03.14, 15:40
      pomogły mi tabletki z tej strony,wcześniej w wieku trzydziestu paru lat wstydziłam się wyjść na ulice ,tak było widać Tekst linka
    • agusia83222 Re: Nadmierne wypadanie włosów 13.04.14, 01:02
      Cześć,
      włosy bardzo często wypadają z powodu stresu albo najzwyklejszego przesilenia wiosennego. Musisz bardziej zadbać o skórę głowy. Polecam sprawdzoną i przetestowana przeze mnie osobiście linie szamponów i odżywek Cece MED Prevent Hair Loss, a w szczególności ampułki do skóry głowy i suplement diety Hair Complex. Włosy odzyskują blask i nie będą już więcej wypadać!!
      • cezaria9 Re: Nadmierne wypadanie włosów 07.06.14, 16:53
        wszystko zależy od tego czy mowa o nadmiernym wypadaniu związanym z porą roku, zmianą trybu odżywiania, stresem itp czy łysieniu o podłożu hormonalnym bądź genetycznym. Długo walczyłam aż okazało się ze to łysienie plackowate - poddałam się bo efekty terapii były mizerne. Ostatecznie zakończyło się przeszczepem w sumie 1500 grafów. Udało się nimi wypełnić wszystkie ubytki co niesamowicie wpłynęło na moją osobowość i zmianę podejścia do życia, co z kolei spowodowało, ze choroba znacznie mi odpuściła:) polecam wszystkim metodę FUE, która dala mi nowy wygląd bez szpecących blizn, bólu i skutków ubocznych
        • Gość: majka Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.lublin.mm.pl 12.06.14, 23:13
          przyczyn wypadania rzeczywiście może być dużo, często przy zmianach hormonalnych zaczynają wypadać włosy, jeśli problem jest duży to najlepiej pójć do lekarza, jeśli mały to można sprobować brać skrzyp, cystynę, drożdże przez miesiąc przynajmniej
        • Gość: jagna Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.14, 13:14
          Kiedys mialam ogromny probem z wypadaniem wlosow, szukalam po internecie sposobow na to i wreszcie natknełam sie na zabieg mezoterapii , ktory na to pomaga. Zdecydowalam sie, zadzialalo :)
    • anrra12 Re: Nadmierne wypadanie włosów 21.06.14, 15:06
      spróbuj bio siliki max, ja teraz biorę. Efekt jest widoczny, włosy mi dużo mniej wypadają, wcześniej to jak myłam włosy czy czesałam to zawsze sporo tych włosów zostawało w odpływie i na szczotce, teraz jest dużo lepiej
    • rahtivani Re: Nadmierne wypadanie włosów 08.09.14, 11:11
      Witam, dokładnie zgadzam się z tym, że warto skorzystać z konsultacji! Ja dużo czytałam o przedłużaniu włosów i wiem, że metod jest wiele!
      ale najlepiej bezpośrednio z fryzjerem porozmawiać - zobaczy włosy i oceni!
      Ja poszłam na bezpłatną konsultację w Beauty for You, miałam miliony pytań i na wszystkie poznałam odpowiedzi.
      Zarówno cenowo jak i sposobem - przedłużanie włosów jest bardzo zróżnicowane a metod ponad 17!
      Pozdrawiam
      • czareczek72 Re: Nadmierne wypadanie włosów 19.09.14, 12:35
        Cześć! Ostatnio natknąłem się na jednym z forów na preparat Bionil Man. Jest to odżywka, którą stosuje się na skórę głowy przed myciem włosów. Efekt? Włosy przestały wypadać, a wręcz stwierdzam, że rosną szybko i są miękkie. Nie spodziewałem się takich rezultatów w tak krótkim okresie używania. Stosuję Bionil do dziś. Może i Wam pomoże :) Pozdrawiam! (preparat kupicie w internecie www.luxurycosmetic.pl)
        • ziutkamala Re: Nadmierne wypadanie włosów 25.09.14, 11:00
          Mi co prawda nie było widać gołych placków, ale włosy wypadały mi garściami - przy myciu, szczotkowaniu, układaniu. Robiłam badania i wszytko wyszło zgodnie z normą. Ale włosy dalej wypadały, ratunkiem było odstawienie prostownicy , która kruszyła włosy i stosowanie tabletek vitapil, Włosy wypadają teraz zdecydowanie w mniejszej ilości, po prostu czasem znajduję pojedyncze włoski na ubraniach
          • patrycja.nowak.28 Re: Nadmierne wypadanie włosów 30.09.14, 09:23
            Prawda, vitapil jest fajny. Brałam go kilka miesięcy i kondycja włosów znacznie się polepszyła.
    • qrysiak Re: Nadmierne wypadanie włosów 13.11.14, 14:41
      e
      • qrysiak Re: Nadmierne wypadanie włosów 13.11.14, 14:43
        Witam, wczoraj znajomy opowiedział mi o fajnym produkcie 3DHair . Podobno rewelacja, oglądałem dużo filmików na internecie, poczytałem ulotki i powiem że wygląda to zachęcająco, ale szukam teraz opinii od Was.

On korzysta z kliniki włosów w Krakowie. Tu znalazłem opis www.beauty-for-you.com.pl/services/3dhair/
        Znajomy ma faktycznie fajne włosy po tym produkcie, ale on ma ciemne. Nie wiem jak to wygląda na blondach. Macie jakieś zdjęcia, opinie? Chętnie się dowiem więcej!

Pozdrawiam
        • Gość: Zenek z Krakowa Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.dynamic.chello.pl 25.11.14, 02:12
          Po wizycie u Trichologa (lekarza leczącego włosy) dotarło do mnie, ze na łysienie androgenne (męskie) w zasadzie nie ma metody działającej na dłużej. Pozostaje jedynie PRZESZCZEPIANIE WŁOSÓW METODĄ S.A.F.E.R.. W Krakowie można to zrobić w Ośrodku Medycznym Osteomed. Możecie sprawdzić na stronie: osteomed.krakow.pl/przeszczepianie-wlosow-metoda-s-a-f-e-r . ta metoda polega na przeniesieniu własnych mieszków włosowych w miejsca gdzie pojawiło się łysienia. Jest bardzo skuteczna bo nie ma ryzyka odrzucenia przeszczepionych włosów. Oczywiście przeszczepione włosy należy pielęgnować, bo przecież nic nie jest wieczne.
    • qrysiak Re: Nadmierne wypadanie włosów 13.01.15, 13:00
      Witam, wczoraj znajomy opowiedział mi o fajnym produkcie 3DHair . Podobno rewelacja, oglądałem dużo filmików na internecie, poczytałem ulotki i powiem że wygląda to zachęcająco, ale szukam teraz opinii od Was.
      On korzysta z kliniki włosów w Krakowie. Tu znalazłem opis www.beauty-for-you.com.pl/services/3dhair/
      Znajomy ma faktycznie fajne włosy po tym produkcie, ale on ma ciemne. Nie wiem jak to wygląda na blondach. Macie jakieś zdjęcia, opinie? Chętnie się dowiem więcej!
      Pozdrawiam
    • Gość: jola Re: Nadmierne wypadanie włosów IP: *.free.aero2.net.pl 20.05.15, 11:39
      ja znalazłam skuteczne sposoby i polecam wam bardzo serdecznie zapraszam
      kupujetestujerecenzuje.blogspot.com/2015/05/sposob-na-wypadajace-wosy-oraz.html

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka