white_monikka 11.07.11, 09:24 Witam, coraz częściej obija mi się o uszy że można poprawić sobie wzrok. Jak to wygląda w praktyce? Czy może wiecie jakie są metody? jak z bezpieczeństwem i finansami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ninusgaj Re: Metody leczenia wady wzroku 11.07.11, 09:47 Ja miałam robioną np.korekcję laserową. Jest to metoda bezbolesna i dość bezpieczna, chyba rzadko się zdarzają jakieś komplikację. Co do finansów to niestety jest to trochę drogie np. lasik 2300 za oko. No i tez nie każdy się nadaje do takiej korekcji, zależy to od wady... Odpowiedz Link Zgłoś
white_monikka Re: Metody leczenia wady wzroku 12.07.11, 18:39 Ja mam plusy 3 i 3,5. A jak wygląda taka operacja? trzeba w szpitalu poleżeć? Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Re: Metody leczenia wady wzroku 13.07.11, 07:18 Temat dogłębnie poruszany był wielokrotnie, więc skorzystaj z wyszukiwarki, albo wejdź na którąkolwiek strone z laserową korekcja wzroku! Odpowiedz Link Zgłoś
white_monikka Re: Metody leczenia wady wzroku 13.07.11, 09:24 Wiem, że jest sporo informacji w sieci ale jednak wolałam pogadać o tym z ludźmi z możliwością zadawania pytań na które odpowiedzi nie dostałam. Poza tym często info w sieci są stare a ja bym chciała wiedzieć jak się sprawy mają na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
ninusgaj Re: Metody leczenia wady wzroku 13.07.11, 14:12 Wiesz co to robi się w klinkach i operacja trwa 20 min i tego samego dnia wychodzisz do domu. Potem tylko przychodzi na kontrole czy wszystko ok. Więc spokojnie tego samego dni będziesz w domu. To jest bardziej zabieg niż operacja. Dają ci znieczulenie w postaci kropel i na prawdę nie boli. Dokładne informację możesz poczytać na stronie danej kliniki do której się wybierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: Metody leczenia wady wzroku 13.07.11, 19:53 Sprawdz jakos referencje danej kliniki w ktorej zamierzasz to robic i ocen stopien ryzyka. Od czasu do czasu cos moze pojsc zle i konsekwencje bywaja katastrofalne. Zdarza sie to pewnie coraz rzadziej, ale sie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
white_monikka Re: Metody leczenia wady wzroku 14.07.11, 13:03 Jestem z okolic Warszawy, także zapewne wybiorę jakąś warszawską. Nie orientowałam się jeszcze gdzie, a dużo takich miejsc jest? Dziękuje za radę z tym ryzykiem, jak mogłabym ocenić to ryzyko? poszukać czy w tej klinice nie było jakiś nieudanych zabiegów? Chyba na miejscu powiedzą mi jakie jest ryzyko? Odpowiedz Link Zgłoś
ninusgaj Re: Metody leczenia wady wzroku 14.07.11, 15:21 Jeżeli szukasz w Warszawie to ja miałam w Okolaserze na Grzybowskiej i mogę polecić. Są doświadczeni lekarze z doktorem Szaflikiem na czele. Tam mają też nowoczesny sprzęt, a o nieudanych zabiegach nic mi nie wiadomo, śledziłam trochę fora i raczej pacjenci się nie żalili. Odpowiedz Link Zgłoś
white_monikka Re: Metody leczenia wady wzroku 15.07.11, 11:19 Ok. dzięki za info. A powiedzieli Ci jakie są zagrożenia? Z autopsji wiem, że niektórzy lekarze nie są skłonni udzielać jakichkolwiek informacji złych pacjentowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ninusgaj Re: Metody leczenia wady wzroku 15.07.11, 15:11 Wiesz no raczej zagrożeń nie ma ale wiesz zawsze może coś się stać jak przy każdym zabiegu, jednak jak nie masz jakiejś skomplikowanej wady to nic nie powinno się dziać. Już nie pamietam czy coś mówili.. Będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś