Dodaj do ulubionych

Tłuszcze trans: wszechobecne i zabójcze

16.09.11, 10:49
'Tłuszcze trans różnią się między sobą i ich szkodliwość jest różna (np. najmniej szkodzi utwardzony kwas linolowy).'
- konkretnie - jakie sa najbardziej niezdrowe? ktore tluszcze po jakiej obrobce termicznej (jaka temperatura?) robia sie niebezpieczne?

'Pamiętaj! Olej roślinny, podgrzany do wysokiej temperatury, choćby podczas smażenia czy pieczenia, może ulec przeobrażeniom także na naszej patelni.'
- moze czy ulega? jaki tluszcz w jakiej temperaturze?? smazone na oliwie z oliwek - zdrowe/niezdrowe? lepsze na oleju rzepakowym?

PO artykule tak samo nie wiadomo czego konkretnie unikac w kuchni jak PRZED..
artykul wyjatkowo bez konkretow, mialki jak mul w rzece..
Obserwuj wątek
Inne wątki na temat:

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka