mala.mi2 29.09.11, 21:30 pomózcie drogie kobiety...czym myc małą dziewczynkę (córka ma siedem lat) by zapewnic jej porządną higienę ale by była ona sama w sobie delikatna...mydło bambino ja szczypie...serdeczne dzięki za sugestie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorotakatarzyna Re: Higiena intymna u 7 latki..... 30.09.11, 13:48 Widziałam ostatnio płyn do higieny intymnej dla dziewczynek od lat 3 firmy AA. Każde mydło szczypie (konkretnie cewka moczowa), ale wystarczy bardzo szybko spłukać. Poza tym chyba nie myjesz córki w tym wieku? Myje się sama? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: Higiena intymna u 7 latki..... 30.09.11, 15:20 Woda, woda,woda i jeszcze raz woda dla wszystkich i tych najstarszych tez. Jak coś nie tak,to slaby roztwór ---różowy---nadmanganianu potasu. Cale zycie jestem uczulona na chemię.I na nowe wynalazki do higieny intymnej też. Odpowiedz Link Zgłoś
babalu73 Re: Higiena intymna u 7 latki..... 02.10.11, 12:03 ja musiałam zasięgnąć porady pediatry jak moja miała 3-4 lata (teraz ma 7) ciągle jakieś podrażnienia były ,lekarka zaleciła mycie szarym mydłem tym bardziej że jest alergiczką Odpowiedz Link Zgłoś
malajolka2 Re: Higiena intymna u 7 latki..... 02.10.11, 19:48 Czytałam, że w tym wieku też są czeste zakażenia grzybicze niestety okolic intymnych.. Podobno jest to spory problem w przypadku dziewczynek ok. 7-10 lat.. Uważam, że najlepiej byłoby mydłem szarym albo dla dzieci.. Dobrze sprawdza się Bobas ale jeśli Bambino jest złe, to nie wiem czy Bobas się dużo różni... Niemniej sama kiedyś stosowałam i uważam że dobry... Nie stosowałabym u takich dziewczynek jeszcze płynów do higieny, nawet specjalistycznych... Ja po pierwszych próbach z płynami miałam problemy intymne a co dopiero taka dziewczynka :) Teraz co prawda znalazłam fajny płyn, do tego Lacibios Femina i jest super ale nadal jestem przeciwna takim środkom tak wcześnie... Odpowiedz Link Zgłoś
iwonagos Re: Higiena intymna u 7 latki..... 03.10.11, 18:45 Polecam płyn do kąpieli dla dzieci rossman babydream. Jest super. Cała moja rodzina się nim myje. Jest bez sls, czyli wstrętnej chemii, która powoduje pienienie się płynów, a wysusza i podrażnia. Odpowiedz Link Zgłoś