Gość: SauPalmo
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
15.11.11, 21:48
Witam
Mam pewne pytane związane z przemianą testosteronu do DHT, który powoduje nie tylko kłopoty u mężczyzn z prostatą, ale ma też wpływ na niszczenie mieszków włosowych powodując, że mężczyźni łysieją.
Chciałbym się, więc zapytać o środek, jakim jest palma sabałowa (SAW PALMETTO). Proszę mi powiedzieć czy palma sabałowa faktycznie blokuje DHT i może powstrzymać proces łysienia?
W ogóle czy ta palma jest bezpieczna dla organizmu? Niby to naturalny składnik pochodzenia roślinnego.
To pytanie od dość dawna mnie nurtowało, ale nie miałem okazji, aby zadać je komuś bardziej kompetentnemu, także pomyślałem, że swoje pytanie zadam tu na forum.
Inne moje pytanie to, jakimi ziołami/suplementami od wewnątrz oraz szamponami/odżywkami bezpośrednio na włosy i skórę głowy można działać, aby włosy lepiej odżywiać i chronić je przed niszczycielskim działaniem DHT
Czy takimi rzeczami jak poniżej warto się wspomagać?
Loxon 5%
zielona herbata (podobno ma dobre właściwości na serce, ciśnienie także warto ją pić)
wierzbownica drobnoziarnista
W ogóle co jeszcze warto dorzucić aby włosy w jakiś sposób wspomóc w walce przeciwko łysieniu typu męskiego? Niby jest Propecia, ale może to jak już na sam koniec zostawić, ale czy ten lek faktycznie może dużo pomóc? Może nie warto truć organizmu.
p.s. co oznacza lekkie swędzenie skóry w tych miejscach które są najbardziej narażone w męskim typie łysienia, w których widać przerzedzenia, np. czubek głowy.
Z góry dziękuję i pozdrawiam