Dodaj do ulubionych

problemy ze wstawaniem

19.01.12, 12:12
od jakiegoś czasu mam problemy ze wstawaniem. kładę się ok2,3, budzę się ok7,8,9(różnie) i czuję się tak strasznie śpiąca, że idę spać spowrotem. dopiero o 11 budzę się wypoczęta. dla mnie to istna katastrofa, ostatnie kilka miesięcy spałam po 5godz i czułam się jak młody bóg, miałam energię i siłę. teraz śpię nawet po 10 godz! z góry mówię, że wcześniejsze położenie się nie skutkuje. katastrofa tym bardziej że muszę wrócić do pracy i nie wiem czy będę w stanie. brakuje mi jakiś witamin czy w złej fazie snu się budzę, ktoś pomoże?
Obserwuj wątek
    • olivkah Re: problemy ze wstawaniem 20.01.12, 15:40
      Widocznie spanie po 5 godz. i chodzenie spać dopiero nad ranem nie jest jednak dla Ciebie.
      • kura_3 Re: problemy ze wstawaniem 20.01.12, 15:46
        a to ciekawe, dzisiaj niemal zrzuciłam się z łóżka przed 7 i czuję się fantastycznie a poszlam spać o 2, nie uciekło mi pół dnia itp.. kupiłam żelazo i mam zamiar się temu nie poddawać :)
        • grazkavita Re: problemy ze wstawaniem 20.01.12, 16:04
          Witam! Człowiek potrzebuje od7 do8 godzin snu i predzej czy później Pani organizm zaprotestuje i może się okazać , że rzeczywiście ma Pani kłopoty ze snem.... Proszę albo wcześniej kłaść się spać albo później wstawać....
          • korniz Re: problemy ze wstawaniem 20.01.12, 17:19
            z wiekiem szyszynka wydziela mniej melanoniny i dlatego mamy problemy ze snem .Stresy bardzo zakłocają sen.Też mam z tym problem,za dużo myslę i nie umię szybko zasnać.Chciałabym sie też tutaj poradzic osób pracujących którzy wstają o 5 godz i są wypoczęci i pełni energi żeby isc do pracy.Jaką macie receptę?
    • rotkaeppchen1 Re: problemy ze wstawaniem 20.01.12, 22:03
      Zbadaj dla pewnosci tarczyce i zrob morfologie krwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka