Dodaj do ulubionych

widzę czarną plamkę na "oku"?co to?

14.06.04, 14:48
na lewym oku (lub lewym okiem) widze czarna plamke. co to moze byc?
Obserwuj wątek
    • Gość: aneta Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 15:09
      Na oku? Tj. w gałce ocznej? Jak tak to pewnie wbił Ci się opiłek metalu.
      • perpetum Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? 14.06.04, 15:34
        chodzi mi raczej, ze widza ja w "polu widzenia". tak jak czasem widać
        takie "niteczki"
        • ikkala Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? 14.06.04, 15:45
          Radze Ci iść szybko do okulisty. Nie masz innych klopotów z widzeniem? Np o
          zmierzchu?
    • Gość: Ewa Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.04, 18:48
      Mam podobny problem ale okulista nic mi nie pomógł-trzeba sie do tego
      przyzwyczic-sa to poczatki zacmy co przychodzi z wiekiem i skarzy sie na to
      wiele osób.Mysle za okulisci nie maja na to zadnej rady jak sie pozbyc,tylko
      czekac jak bedzie zupelnie zle i wtedy zabieg na zaćmę-tyle sie dowiedziałam.U
      mnie wyglada to tak ze jak patrze szczególnie w jasny dzien np.na niebo to
      widze takie malenkie plamki jakby z nitka i uciekajace.Nie jest to przyjemne
      ale widac nasza okulistyka nie umie sobie z tym poradzic.Dziwie sie bo usuwaja
      juz wady wzroku laserowo a nie umieja wyleczyc takiego objawu.Pozdrawiam
      • pia.ed Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? 15.06.04, 13:13
        Masz racje we wszystkim, z wyjatkiem faktu ze "to poczatek zacmy".
        Objawy takie maja takze MLODE osoby!

Poza tym DO PYTAJACEJ: topiki na ten temat pojawiaja sie co najmniej raz na
        miesiac. Znajdz na wyszukiwarce wiecej na ten temat. Dowiesz sie jednego -
        trzeba sie ztym pogodzic, u mnie kilkakrotnie pojawialo sie i znikalo. Teraz
        nie mam tych objawow od trzech lat, a ZACMY tez ni mam.
        • Gość: Darek Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? IP: *.ctlm.pl / 81.210.38.* 15.06.04, 14:56
          Są to zapewne męty ciała szklistego. Żaden początek zaćmy! Mam to samo od 2
          miesięcy. Wziyty u okulistów nic nie stwierdziły. Tak ma być. Pozdrawiam
    • Gość: justy Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 15.06.04, 16:21
      to moze byc wiele rzeczy- łacznie z odwarstwieniem siatkówki
    • olka_krakow Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? 15.06.04, 17:31
      O tej zacmie to jest bzdura, ja mam taka plamke w polu widzenia ju z 7 lat. Mam
      super wzrok. Prze to sie nie pogarsza. A takie plamki zazwyczaj sa "sladami"
      urazow jakie doznalas kiedys w dziecinstwie. Moze warto przejsc sie do lekarza
      jezeli na przyklad z powodu tej plamki pogorszyl ci sie wzrok. Ale spokojnie, to
      nic groznego.
    • Gość: Basia Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? IP: *.cg.shawcable.net 15.06.04, 17:43
    • Gość: Basia Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? IP: *.cg.shawcable.net 15.06.04, 17:43
    • Gość: Basia Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? IP: *.cg.shawcable.net 15.06.04, 17:52
      Ja mialam te plamki od wielu lat i bylo ich coraz wiecej. Ostetnio jednak
      zauwazylam ze ich ilosc zaczela sie szybko zmniejszac - przypisuje to piciu
      sokow z marchewki ( mieszam z jablkiem, burakiem i in warzywami jakie mam ) -
      od kilku miesiecy pije szklanke dziennie rano na czczo. Warunek - marchewka i
      inne powinne byc ekologiczne - inaczej mozna sobie wyrzadzic wiecej szkody niz
      pozytku.Wyciskam soki sama. Teraz robie przerwe czekajac na nowe zbiory i pije
      wode z sokiem wycisnietym z jednej cytryny dla odmiany. Duzo sie "naslyszalam"
      o dobrodziejstwach takiej przyjemnej terapii i zaczynam ich doswiadczac.
    • Gość: onnna Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 19:20
      tez mam cos takiego, w ogole zaczelam miec problemy z oczami odkad zaczelam
      studia;/ teraz czesto mam zapalenie spojowek i wlasnie na to oko co widze ta
      plamke podobno mam wrodzony atstygmatyzm i przez wysilek on mi sie ujawnia
      wlasnie w ten sposob, dostaje rozne masci, tabletki i krople do oczu ale nic
      nie pomaga;/
    • kraxa Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? 16.06.04, 13:04
      perpetum napisała:

> na lewym oku (lub lewym okiem) widze czarna plamke. co to moze byc?

QPA
    • Gość: cassata Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? IP: *.midsouth.rr.com 16.06.04, 18:01
      dokladnie mam to samo, trzy takie plamki na prawym oku od 5 lat. Zrobilo mi sie
      to na 2 roku studiow, moze przez to nocne zakowanie i stres (II rok mialam
      ciezki). pozatym wszystko ok, wzrok mi sie nie pogarsza i jak narazie mam
      dobry.
      Ps Ciesze sie ze nie jestem sama:-)
    • goldmann01 Re: widzę czarną plamkę na "oku"?co to? 29.04.16, 10:01
      To są tak zwane męty w ciele szklistym , to jest nic groźnego:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka