frankiez
01.08.12, 14:46
Witam.
Mam duze blizny, po ranach cietych na dlugosci calej lewej reki. Blizny maja ok. 6 lat.
probowalam cepanu, contratubezu i tym podobnych masci. Szybko trezygnowala, poniewaz nie bylo zadnych efektow. Duzo osob mowi ze to ze wzgl. na to ze sa az tak stare.
Ostatnio uslyszalam o plastrach silikonowych. Zastanawiam sie nad ich uzyciem. Podobno sa lepsze od masci silikonowej. Moje pytanie czy to prawda? Czy wybrac masc czy plastry. A jesli ktores z nich - to jakiej firmy, co polecacie.
Niedawno ktos wspominal tez o kolagenie, podobno pomaga. Nie slyszalam nigy o tym, czy to dobre rozwiazanie. Prosze miec na uwadze wlasnie fakt, iz te blizny sa tak stare.
Wiem, ze istnieja rozne zabiegi chirurgiczne. Ale laser odpada, bo z tego co slyszalam nie moge miec pewnosci, ze blizny na pewno znikna, poza tym jest ich tak duzo, na tak duzym obszarze, ze zaplacilabym chyba z 5 tys. Taka kwota przy braku gwarancji powodzenia to za duzo. Wolalabym juz zwyczajna operacje nawet dwa razy drozsza typu przeszczep skory.
Jestem zdecydowana na wszystko.
A jesli zdarlabym np. naskorek pumeksem czy czyms ostrym a potem smaorwala takim kolagenem albo silikonem ?
Pomocy!