Dodaj do ulubionych

Bóle kostne wyniki morfologi

05.02.13, 19:45
Od 4 tygodni mam bóle kostne, na początku były wędrujące, trochę zabolała ręka, później noga, jedna, druga i tak w kółko, palce i ogólnie kości, było to do zniesienia, niestety od jakiegoś tygodnia zwłaszcza na wieczór czuję nasilenie tych bóli. Najbardziej piszczele i tak jakby coś pod kolanem. 5 dni temu zrobiłam morfologię, wyniki:

WYNIK NORMA
LEUKOCYTY 8.90 4.00-10.00
LIMFOCYTY% 29 % 25-40
NEUROFILE% 65 % 50-70
LIMFOCYTY 2.5
NEUROFILE 5.9
ERYTROCYTY 4.38 4.00-5.20
MCV 91.3 81.0-99.0
HEMATOKRYT 40.0 37.0-47.0
MCH 29.9 26.0-34.0
MCHC 32.8 31.0-37.0
HEMOGLOBINA 13.1 12.0-16.0
PŁYTKI KRWI 224 140-440
MIDY% 6.1 1.0-16.0
MIDY 0.5

OB 8.00 0.00-12.00
ASPAT 15 10-32
ALAT 10 0-31 Glukoza w surowicy 75 60-99
ALP W SUROWICY 43 35-104
KREATYNA 0.56 do 0.90
TSH 1.520 0.270-4.200
ASO 734 0-200
CRP 0.06 0.00-0.50

Niestety podwyższone ASO nie wiem czy mam tego paciorkowca, czy był i już go nie ma, ale bóle kości są okropne, czy to może być spowodowane tym właśnie ASO. Bardzo się denerwuje. :( Mam małe dziecko i ciężko mi skupić się na nim by ciągle myślę skąd te bóle.
Proszę o pomoc...
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka