rege1231
17.05.13, 16:37
Czy mozna grac w pilke nozna jesli ma sie wade postawy PLECY OKRĄGŁO - WKLĘSŁE plus skolioze PLECY WKLĘSŁO-OKRĄGŁE (hiperlordoza lędźwiowa + hiperkifoza) by nie poglabic wady bo mam porlbem z wada postawy i czuje ze uklad krazenia i odychania jest zaburzony na skutek nieprawdiwej postawy, miednicy pocholnej do przod. Wiem ze musze udac sie do poradni wad postawy a ze bardzo lubie grac w pilke nozna bo to moja pasje wiec pytam sie??
a to tak w nawiasie: Bylem osoba abrdzo kataywnei urapwiajace sport siwlonia pilka nozna. Mam wade postawy, lopatki wystajace dyskopatie na poziomie L5/s1 z cechami niestabilnosci co wskazuje wynik MRI kregosupa ledziowego a wyniik rtg wsakzuje :kręgosłup LS
Spłycenie lordozy lędźwiowej. Boczne skrzywienie odc. L. kręgosłupa z asymetrycznymi przewężeniami przestrzeni m/ trzonowych. Przewężenie przestrzeni m/trzonowej L5/S1.
kręgosłup TH
Mierna skolioza odc Th kręgosłupa. Spłycenie kyfozy piersiwej. Trzony kręgowe i krążki międzykręgowe prawidłowej wysokości. Bez cech przebudowy kostnej