Dodaj do ulubionych

alergia skórna-szukam lekarza

IP: 195.245.217.* 14.09.04, 16:54
w Warszawie. Jest bardzo źle:O(
Mam popękane z alergii ręce w nocy i wieczorem muszę się drapać, bo tak
swędzi, a jak draopię to do krwi, teraz mam opuchnięte ręce i nie mogę ruszać
palcami:O( Nie znam przyczyny. Całe lata nie leczyłam sie u lekarza, bo dotąd
żaden mi nie pomógł.
Proszę podajcie kontakt do lekarza przez Was sprzadzonego, który Wam pomógł w
walce z AZS.
Obserwuj wątek
    • very_martini Re: alergia skórna-szukam lekarza 14.09.04, 17:32
      mnie nikt, ale na tym forum
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      jest kilka osób, które leczyły swoje dzieci z alergii kulkami, AZS też się
      przewinęło parę razy, może ktoś się podzieli doświadczeniami. Na dobry początek
      skorzystaj z wyszukiwarki

16%VOL
      22%VAT

Takie tam... Forum homeopatia
      • Gość: calineczka Re: alergia skórna-szukam lekarza IP: 195.245.217.* 15.09.04, 10:57
        Szukałam w wyszukiwarce, ale tam był tylko 1,2 telefony, bez większego
        komentarza.
        • vitalia Re: alergia skórna-szukam lekarza 15.09.04, 11:07
          Dorażnie możesz smarować żelem aloesowym,mnie bardzo pomaga i skóra się nie
          wysusza naprawdę Ci polecam ,bo mam podobny problem.
          • Gość: calineczka Re: alergia skórna-szukam lekarza IP: *.sierp.net 17.09.04, 22:23
            wczoraj posmarowałam się takim czymś, nie czytając uprzednio Twojego maila, ale
            niestey pogorszyło to tylko stan uczulenia. Nie wiem, co robić, chyba poproszę
            lekarza o jakąś maść sterydową. Wiem jaki to syf, ale to co dzieje się z moimi
            rękami to katastrofa.
            • Gość: man Re: alergia skórna-szukam lekarza IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 18.09.04, 07:57
              W AZS pomaga doustnie brany olej z wiesiołka lub ogórecznika w dużych dawkach
              oraz vit. A+E, a także calcium pantothenicum. Zewnętrznie krem Linomag, maść z
              vit. A, albo nowsze kremy apteczne Balneum, Oilatum. Na świąd pomagają zwykłe
              leki przeciwuczuleniowe np. alertec. Łagodne sterydy np. Hydrocortisonium 0,5%
              maść (bez recepty), Mecortolon, polcortolon, laticort też są polecane.
              • Gość: calineczka Re: alergia skórna-szukam lekarza IP: 195.245.217.* 26.09.04, 09:38
                dzięki:O) Zaczęłam smarować się Hydrocortisonum i pomogło, ale po kilku dniach
                wróciło i czuję, że będzie gorzej:O( Biorę stale wit C i A+E, a także wapno raz
                dziennie, jak troche uczulenia, a jak dużo to z 2-3.

p.s. Przeczytałam dziś na str www.emolienty.pl, że AZS nie jest właściwie
                alergią, pierwsze słyszę.
                p.s.2 Masz może doświadczenie z tymi kosmetykami?
                • Gość: man Re: alergia skórna-szukam lekarza IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 26.09.04, 10:14
                  Emolienty pomagają bo są to środki intensywnie nawilżające i natłuszczające. Te
                  wymieniane są w 3 wersjach i są dobre.Poza tym trzeba unikać stresu, bo on
                  zaostrza AZS.Leczenie polega głównie na nawilżaniu i natłuszcaniu. Leki
                  przeciwzapalne (sterydy) stosuje się doraźnie, a nie ciągle.
    • Gość: Ala Re: alergia skórna-szukam lekarza IP: *.torun.mm.pl 22.10.04, 08:23
      UWAGA !!! OTO spoób na Twój problem OILATUM PLUS !!! polecam wyjatkowo
      gorąco. Pytałem dermatologa i alergologa. T naprawde rewelacyjny lek zawiera w
      swoim składzie bakteriostatyk i srodek bakteribojczy. Wybór należy do
      Ciebie !!! MI BARDZO POMÓGŁ !!! Pozdrawiam
      • Gość: pipi Re: alergia skórna-szukam lekarza IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.10.04, 08:32
        Proponuję isć do DOBREGO lekarza homeopaty (to co w tej chwili tłumisz albo
        wyjdzie zdwojone albo przejdzie na inne organy organizmu) trzeba znaleźć
        przyczynę tej dolegliwości. Powodzenia.
    • Gość: Mona Re: alergia skórna-szukam lekarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.04, 23:53
      Lekarza nie znam. Warto znaleźć dermatologa, ale wielu moim znajomym pomogła na
      problemy skórne maść Rescue Cream - szczególnie, kiedy swędzi, jest
      podrażnienie skóry i potrzeba drapania. (porszę zobaczyć: www.drBach.pl)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka