darka2919
15.09.19, 20:51
Witam, nie wiem jak zaczac...
Zaczelo sie w marcu jechalam autem i mialam uczucie że będę chora, czulam zmeczenie i robily mi sie w nosie skrzepy krwi, które mialam juz od zimy jak zaczęliśmy w domu grzac piecykiem. Dotykajacy a raczej uciskajac podniebienia czulam, że się rozchodzi to na glowe ten ucisk. Rano wstalam to samo plus zmeczenie i uczucie zatkanych uszu. Pomyslalam, że może mnie przewialo. Dodam jeszcze ze wczesniej zauwazywal że prawa dziurka czesto mi sie zatykala zwłaszcza w nocy. Wpadalam w panike ucisk w skroni i potylicy i uczucie jakbym nie byla wystarczajaco dotleniona. Polecialam do lekarza jednego drugiego trzeciego. Patrzyli Moze migdaly i juz antybiotyk. Nastepny leki na rozluznienie miesni i antydepresanty. Dzwonilam ktorejs nocy na pogotowie bo myslalam, że się dusze. Pojechalam po paru dniach do szpitala z lękiem ze moze mam guza mozgu. Popatrzyl, zbadal i mowi że to zatoki nie sprawdzajac oczywiscie kazal inhalacje robic i spray dawać. Tak wiec robiłam i nie wiem czy to byl jakis efekt placebo czy co ale lepiej bylo i poszlam w pon do swojego lekarza on kazal zrobic rtg zatok i okazalo sie ze czyste i ja znowu paniki dostalam ale nadal używałam sprayu. I po 3 tyg budze sie i nic mi nie jest. Przeszlo wszystko . 2 miesiace spokoju mialam i ktoregos dnia pojechalam z bratem na sprzatanie domu po remoncie. Mnostwo kurzu i pyłu 1 dzien ok 2 dzien ok 3 dzien wracam zmeczona i czuje oho chyba wrocilo do mmie... rano wstaje i znowu ten ucisk w karku jakby sie przemieszcza wraz z moimi ruchami ... i trwa juz 3 miesiące. Raz bylo lepiej a raz caly dzien bym spala bo czulam jakbym niedotleniona byla... mialam tk glowy i wyszla mi torbiel szyszynki, stwierdzono mi nawet alergie... w nosie rano skrzepy i zatkany nos do tego cuchnaca wydzielina w gardle, pulsowanie mialam przez tydzien pod dziurka wnosiee miedzy podniebieniem a nosem jakos i dlatego jak dociskam podniebienia to ten ucisk przenosi sie na glowe na rozne jej czesci. Mam takie jakby podkrwawianie z nosa to nie jest lecaca krew tylko np poczuje podcisnienie w nosie i patrze i kropka krwi jest albo ciemniejsza krew z katarem ale skad ten katar skoro w nosie mam czysto? Czy to zatoki powoduja u mnie te dolegliwosci? Prosze o pomoc. Nie wiem co robic. To niszczy mnie