porzeczka5
17.01.21, 10:18
Witam, przedstawię swoja historię bo może ktoś miał podobnie. Wszystko zaczęło się ok. 5 lat temu. Brałam dużo antybiotyków. Pierwszy raz wtedy kiedy przesadzałam kwiatki, miałam kontakt z obornikiem konskim, po tym na srodkowym palcu w okolocach paznokcia zrobił mi sie ropień, pozniej zrobil mi sie ropien w piersi, znowu antybiotyk, potem w pracy stałam i zrobił mi sie zastój w nogach, zaczeły mnie bolec łydki, do tego pojawiło sie zmeczenie i sennosc nie mogłam funkcjonować, nastepnie zrobił mi sie ropien w pachwinie, lewa noga po leku baktrim, wyszła krew z ropa, cos okropnego, nie chciał sie ten ropień zagoic, masakra, byłam u dermatologa i znowu antybiotyk, i od tego czasu mam cały czas bóle, rwanie w nogach jak przy anginie. Chodziłam do lekarza który mowił ze mam nerwice w nogach. W sumie to uwierzyłam, morfologia dobra, jedynie ob podwyzszone 15,18 nawet 30. Nie wiadomo od czego. Po 2 latach zaszłam w ciaze, nieplanowana. I moja ciaza obumarła w 35 tyg. bez zadnej przyczyny. Tragedia. I wtedy dalej zaczełam szukac, robic badania bo cos musi byc ze tak sie czuje. Zrobiłam na tarczyce i any tpo w normie tylko anty tg podwyzszone, za to bardzo niski poziom zelaza 35 norma 50-160, nie wiem jak z wit. B 12, dodatkowo robiłam ana i mam 1:320 typ ziarnisty. Lekarz jak zabaczył ze mam ana to od razu wysłał mnie do reumatologa. Reumatolog zrobił badania stwierdził ze stan zapalny w organizmie mam ale nie od stawów. Zalecił wizyte u endokrynologa. Jestem pod opieka u endokrynologa ale endokrynolog mowi ze zelazo to nie od tarczycy. Tarczyce mam ok, tsh i f3 f 4 w normie. Pomozcie od czego te przeciwciała ana moga jeszcze byc. Robiłam badanie na bolerioze i wyszły mi przeciwciała ale w normie tzn. Igg 7 norma do 16, iga 2 norma do 16, test elisa. Robiłam badania na celiake wynik wyszedl watpliwy. Mam miec gastroskopie. Czy ktos pomoze...