Dodaj do ulubionych

słodziki w pastach do zębów

28.10.04, 11:58
Na tubce pasty do zębów przeczytałam ,że zawiera ona substancje słodzącą. Czy
to ma sens? A co z próchnicą? Czy nie powoduja próchnicy? Czy są niesłodzone
pasty do zębów?
Obserwuj wątek
    • Gość: siedem Re: słodziki w pastach do zębów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.04, 12:10
      zwiazku fluoru w pastach do zebów to te same ktore sluza do trucia szczurów
      tyle ze w o wiele mniejszych dawkach.

slodziki nie psuja zebów za to maja wiele innych paskudnych dzialan

5040
    • Gość: Teresa nie ma najmniejszego sensu IP: *.net-serwis.pl 28.10.04, 12:17
      ja znam ziolowa, ktora nie tylko czysci zeby, ale i odzywia dziasla
      • ania61 Re: nie ma najmniejszego sensu 28.10.04, 13:01
        Podawajcie proszę nazwy past, o których piszecie
        • Gość: Teresa Re: nie ma najmniejszego sensu IP: *.net-serwis.pl 28.10.04, 13:53
          no wiec taka pasta jest, ale nie w ogolnej sprzdazy; wiem, gdzie sie w nia mozna
          zaopatrzyc w Warszawie;
          w imie informowania o dobroch, zdrowych rzeczach dodam tylko, ze ta pasta nie
          zawiera cukru, sacharyny ani fluoru, zadnych skladnikow scierajacych szkliwo,
          czysci bezpiecznie -za pomoca enzymow, jej skladniki to miedzy innymi:
          ekstrakt kory drzewa Neem(zapobiega rozwojowi bakterii), chlorofil(naturalny
          skladnik odswiezajacy), ekstrakt z nasion winogron(doskonale zrodlo
          bioflawonoidow, ktore wzmacniaja drobne naczynia krwionosne), ekstrakt rumianku,
          enzymy owocowe (bromelaina i papaina - maja za zadanie rozkladanie wszelkich
          resztek pokarmowych, ktorych nie daje sie usunac nawet przy pomocy nici
          dentystycznej), wit.E, karagenian.
          Dodatkowo pasta odznacza sie doskonalym smakiem ze wzgledu na zawarte w niej
          naturalne olejki: gozdzikowy, eukaliptusowy, mietowy i ekstrakt lukrecji.
          Wiele z tych skladnikow ma wlasciwosci antyseptyczne.
          • ania61 Re: nie ma najmniejszego sensu 28.10.04, 16:56
            Czy możesz podać namiary na to miejsce w Warszawie? Właśnie niedawno pozbyłam
            sie wszelkich cudownych słodzików z mojego życia, więc nie chcę oszczędzić i
            mojej ulubionej pasty Elmex (z sacharyną !), od której rozpoczęłam wątek.
    • Gość: elle Re: słodziki w pastach do zębów IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 28.10.04, 12:28
      w pastach najczęściej jest stosowany xylitol, który oprócz słodzenia ma
      pozytywny wpływ na zęby. jest on używany również w bezcukrowych gumach do żucia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka