Dodaj do ulubionych

Jestem człowiekiem zagadką (zdrowotną)

30.05.21, 09:09
Cześć, moja walka w celu zdiagnozowania dolegliwości trwa już od hohoho, paru lat. Teraz jest wyjątkowo źle dlatego piszę tego posta, bo już nie daję rady. Jestem młodym informatykiem i komputer to moje stanowisko pracy, a zarazem hobby. Od zawsze byłem w stanie siedzieć przy komputerze od 6h do 10h z przerwami na jakieś wyjście, zjedzenie itp. Nagle w lutym, z dnia na dzień (dosłownie), nie jestem już w stanie wytrzymać godziny bez bólu głowy i chęci zwymiotowania. Tego feralnego wieczora, po odejściu od komputera, poczułem w głowie impulsy (nazywane też błyskawicami), zrobiło mi się bardzo ciepło, miałem problemy z uśnięciem, dreszcze. Tej samej nocy wymiotowałem (co w moim przypadku jest dużym zaskoczeniem). Oprócz tego pojawiły się objawy nerwowe tzn. tak jakby coś uciskało przez sekundę przełyk, ciężko to wytłumaczyć, trwa to chwilę, ale pojawia się często, najgorzej jak próbuję wtedy przełknąć ślinę :) Cały czas też czuję smak żołądka w ślinie, i tu się pojawia pierwszy trop - wątroba.
Byłem u wielu lekarzy miałem wiele badań i to jest co udało się ustalić:
- utrzymująca się od lat neutropenia
- z usg: Nieznacznie powiększone węzły chłonne krezkowe i nieznacznie powiększona śledziona
- rezonans głowy OK
- rezonans kręgosłupa - widoczne skrzywienie, ale nie na tyle, żeby dawać takie objawy.
- helicobacter już wyleczone
- niedobór witaminy b12 także już uzupełniony
Na początku byłem pewien, że to ma związek z głową, jednak MRI to wykluczyło.
Obecnie spoglądam w stronę problemów gastrologicznych z którymi borykam się od zawsze (nietycie), byłem u 3 gastrologów prywatnie i niestety żaden nie ma pomysłu od czego takie objawy. Muszę podkreślić, że po każdym posiłku odbija mi się przez następne pare godzin. Na podstawie tych wyników ALP (poniżej) i bilirubiny nakierowano mnie na wątrobę, że tu może tkwić rozwiązania zagadki, tylko, że wizytę mam dopiero 14 lipca (!!!), a moje życie obecnie to porażka.
08.04.2021
Fosfataza zasadowa alkaliczna ALP: 129 [30-120]
26 dni później...
Bilirubina całkowita: 1,85 [0,3-1,0]
Fosfataza zasadowa alkaliczna ALP: 209 [30-120] 04.05
22 dni później...
Bilirubina całkowita: 0.97 [0.1 - 1.2] [ mg/dl ] 26.05
Fosfataza zasadowa alkaliczna ALP: 120 [53 - 128][ U/l ] - wynik w normie nagle?! (Inne wartości referencyjne)


Teraz nawet jak nie siedzę przy komputerze to i tak nie czuję się dobrze, i tak mam problemy gastrologiczne, ale komputer strasznie je potęguje, ja to widzę tak, że po prostu siedząca pozycja naciska na wątrobę, albo coś innego i to podwaja te problemy. Czy to możliwe?
Równocześnie pamiętam, że dawno nie byłem u okulisty, a mam dużą wadę z astygmatyzmem. Ale wizyta dopiero za 2 tygodnie.
Co takiego się stało, że nie jestem w stanie siedzieć przy komputerze tyle co wcześniej? To przecież nie jest uzależnienie od komputera. Moi znajomi pracują wiele wiele więcej i nie odczuwają żadnych problemów.
Mam prawidłową pozycję przy komputerze, jestem oddalony od monitora na 75cm, codziennie spaceruję około 8km (raz więcej, raz mniej). Odżywiam się zdrowo, nie piję żadnego alkoholu, energoli, kawy itp. więc to nie to. Już nawet kit z tym nietyciem, ja chcę wrócić do normalnego funkcjonowania.

Dziękuję za poświęcony czas i proszę o JAKIEKOLWIEK naprawdę wskazówki, tropy... bo takie życie, gdzie przez cały dzień czuję uczucie toksyn z żołądka, to nie życie. To trochę brzmi jak refluks, więc piłem wódkę carską, tę regulującą pracę wątroby, ale źle się po tym czułem więc dałem sobie spokój.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Jestem człowiekiem zagadką (zdrowotną) 30.05.21, 15:41
      Kolego tem facet tylko dziurawcem leczy
      cóż mam sz po prostu nerwice
      udaj się do psychiatry
      masz zapewnie silne napięcie nerwowe
      a ztego ma się napite miesnie
      boli głowa tak zwane bóle napieciowe
      ja też cos takiego miałem
      bóle karku ,kregosłupa szyjnego
      napiecie tyłu głowy
      też sobie ubzdurałem nowotwór głowy
      udałem sie do polecanej pani neurolog
      udana wizyta
      po co mr muzgu niech robia to oosby które chore
      okazało się że podłoze jest podwójne
      piersze to stres ,nerwica ,hipohondria
      i druga sprawa to zwyrodnienia kregośłupa oraz
      jedna noga krótsza
      wizyye miałem tydzie temu
      pani doktor bardzo mnie zmotywowała
      piersze zwiekszyłęm dawki leków usupokających
      i zaraz wszystko sie usupokoiło
      oczywiscie nie zamierzam w ogule robić badań mr
      niech inni to zrobią którzy są w potrzebie
      potem planuje masarze kregosłupa i basen jak się zaszczepie na covida

      mówisz że cię boli głowamasz implusy
      to juz migrena , duże kłopoty z oczami
      napiecie stres
      co robić
      udać się do dobrego neurologa
      a potem pstchiatry
      ccco do zoładka
      masz nerwice zoładka




    • sp9tcu Re: Jestem człowiekiem zagadką (zdrowotną) 30.05.21, 17:01
      jeżeli to nerwica żołądka (albo po prostu nerwica), to co z Fosfatazą ALP i bilirubiną? Przecież te złe wyniki skądś się wzięły

      jakie jest twoje jedzenie
      fascudy itd



      - moje życie jest raczej bezstresowe, czy to możliwe, że komputer nagle stał się moim wrogiem i to dzieje się przez nerwicę? Dziwna sytuacja naprawdę.

      Przez 18lat mi komputer nie szkodził
      A teraz rozwalił zycie


      Jutro zrobię też z krwi pakiet badań na wątrobę, żeby wstępnie móc ją wykluczyć jako przyczynę tych problemów.
      Próby wątrobowe to mało
      Zrób pakiet który robie co roku
      1- Badanie moczu
      2- Morfologia może być z rozmazem
      3- Ob.
      4- Crp
      5- Glukoza cukier w krwi
      6- Mocznik kreatyna
      7- Pakiet prub wątrobowych
      8- Cholesterol
      • stefantheshooter Re: Jestem człowiekiem zagadką (zdrowotną) 30.05.21, 17:46
        "jakie jest twoje jedzenie
        fascudy itd"
        Zdrowo się odżywiam, fast foody rzadko, chleb żytni. Dużo mięsa, mniej warzyw.

        "Przez 18lat mi komputer nie szkodził
        A teraz rozwalił zycie"
        W jakim sensie? Co się stało?

        Morfologia z rozmazem to u mnie normalka.
        OB i CRP zrobię.
        Jeżeli chodzi o poziom cukru to już sprawdzałem rok temu kilka razy glukometrem.
        WZW B i C też miałem sprawdzane niedawno. Jeżeli chodzi o cholesterol to jestem za młody żeby mieć z tym problem, sprawdzałem 2 miesiące temu i był w normie, więc raczej się nic nie zmieniło.
    • raf15a Re: Jestem człowiekiem zagadką (zdrowotną) 13.06.21, 15:55
      Cześć.
      Tu również informatyk po przejściach i milionach badań.
      Wątroba - koniecznie hepatolog.(ale zanim pójdziesz zrób badania na wszystkie wzw (przeciwciała) bo i tak ci zleci na start)
      Koniecznie również badanie parametrów watroby raz na miesiąc.
      Problemy gastryczne - gastroskopia -złoty standard jeśli nie robiłeś ,bez tego ani rusz. (rozważyłbym również test na sibo wodorowo metanowy).Ale przelewanie często jest z stresu.
      Objawy nerwowe - więcej ruchu, dobry fizjoterapeuta , jeśli są bardzo silne to psychiatra + psychoterapeuta.
      Co do nietycia - pogódź sie z tym, tez tak mam.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka