Dodaj do ulubionych

Duża torbiel na jajniku :(

17.07.21, 03:11
Forum

REKLAMA

Boję się laparoskopii torbiela na jajniku i usuni.
123taga 11.07.21, 17:14
Hej dziewczyny.. Wykryto u mnie wielkiego torbiela na jajniku 9 cm.. Przeraziłam się.. Chodziłam od lekarza do lekarza, wydałam kupę pieniędzy, mówiłam, że boli mnie prawy bok i plecy na dole i żaden tego nie połączył z sprawami kobiecymi, dopiero urolog wysłał mnie na TK .. Jestem załamana.. Strata tego jajnika mam 24 lata.. Boję się, że się nie obudzę.. Czy rurkę intubacyjna wyciągają przed wybudzeniem czy w trakcie? Gin powiedział mi, że to jest torbiel wielokomorowa o klarownej zawartości.. Nic więcej, badania Ca125 i HE4 wyszły dobrze.. Boję się, że ten "potwór" mi pęknie.. Napiszcie proszę, jak wyglądało to u was? Czytałam stare wątki, ale już nikt się tam nie udziela a ciekawa jestem czy coś się w tych kwestiach zmieniło.. Czy bardzo boli brzuch po wybudzeniu? Mam mieć zabieg w Knurowie.. Czekam na odpowiedzi, pozdrawiam 🥺
Obserwuj wątek
    • nick745 Re: Duża torbiel na jajniku :( 05.08.21, 14:18
      Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytania, ponieważ rurka intubacyjna może być wyciągnięta podczas, gdy będziesz przytomna, lecz nie będziesz tego totalnie pamiętać lub może też być wyciągnięta znacznie później - po zabiegu. Zazwyczaj jest wyciągana w momencie w którym pacjent nie pamięta.
      Czy Ciebie brzuch będzie bolał? Próg bólu i reagowanie na ból jest kwestią indywidualną. Po operacji nie powinnaś czuć bólu, a jeżeli będziesz czuła, to należy zgłosić ten fakt i na pewno otrzymasz coś przeciwbólowego. Kładzie się nacisk na komfort pacjenta, więc ból powinien być uśmierzony.
    • anna_mietek Re: Duża torbiel na jajniku :( 31.01.23, 20:54
      Ciekawa jestem, jak przezylas operacje, bo juz troche czasu minelo od twojego wpisu. Ja zabieg mialam wczoraj, usuniecie torbieli wrqz z jajnikiem. Uwazam, ze lepiej usunac niz martwic sie, czy nie peknie, nie skreci sie, nie zezłośliwi. Nie wspominam zle laparoskopii, bylam bardzo spokojna. Wykapalam sie w srodkach p.bakteryjnych, dostalam dwie kroplowki, ponczochy p.zakrzepowe, zalozyli mi cewnik (nie boli, tępe uczucie, potem troche piecze ale pozniej przechodzi) i dali tabletke na uspokojenie i wyciszenie, zawiezli mnie na blok, przygotowali, wstrzykneli srodek, poinformowali, ze bede powoli zasypiac, poczulam fale goraca w klatce piersiowej i glowie, zapytalam, czy to normalne, odpowiedzieli, ze tak i film sie urwal. Obudzilam aie w swojej sali, bez zadnej rurki w buzi (tez sie tego balam). Pielegniarki podaly srodki p.bolowe, caly dzien przysypialam, obracalam sie na boki, bol odczuwalam tylko przy zmianach pozycji. Na drugi dzien wyjeli cewnik, moglam wstac. Bol do zniesienia. Mozna chodzic. Bardziej przeszkadza gaz, ktory wpompowali do brzucha podczas operacji. Czuc go pod zebrami, w ramionach, klatce, wzdecia sa duze, ciezko zlapac glebszy oddech. Ale powoli wszystko schodzi. Jestem w 2 dobie po juz w domu, chodze i jest ok.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka