kamilagorniak60 05.01.23, 23:25 Cześć wam To są zdj z 2019 r Przewlekłe zapanie żołądka Wyleczyłam prokitem i polprazolem ale... No właśnie ale wrocilo Co polecacie na to dziadostwo Ból żołądka palenie pieczenie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
horpyna4 Re: Przewlekłe zapalenie żołądka 06.01.23, 11:15 Zaczęłabym od zmiany sposobu odżywiania się. Dawno temu męczyłam się z potężną zgagą i trwało to dość długo. Skończyło się, jak przestałam kupować paczkowane plasterkowane wędliny; widocznie środek konserwujący wywoływał u mnie ból i pieczenie. Jak później raz zjadłam kanapkę z taką wędliną, zgaga pojawiła się natychmiast. Na szczęście szybko przeszła i od tamtej pory kupuję wyłącznie wędliny krojone przy mnie z dużego kawałka. Oczywiście u każdego inna potrawa może wywoływać takie objawy. Na przykład surowa cebula, szczypior, czy choćby pomidory. Warto poobserwować, po czym objawy zaostrzają się. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilagorniak60 Re: Przewlekłe zapalenie żołądka 06.01.23, 23:05 Próbuje eliminować Wiem że napewno nie mogę pić kawy niestety więc zrezygnowałam a z jedzeniem obserwuje a pali w brzuchu cały czas tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Przewlekłe zapalenie żołądka 07.01.23, 11:12 Znałam kobietę, której pomagało jedzenie mięsa. Pamiętam, jak w pracy na śniadanie wpychała pieczone kurczaki bez żadnych dodatków, bo po tym ustępowały jej bóle. Jak widać, są to sprawy indywidualne i bardzo trudno dopasować dla siebie dietę. Odpowiedz Link Zgłoś
axi Re: Przewlekłe zapalenie żołądka 14.01.23, 00:04 Pij wodę z sokiem z białej kapusty przez min 2 tyg i przejdź całkowicie na dietę warzywną zadzwoń do mnie jeśli bedziesz miała taką potrzebę 505858146 Odpowiedz Link Zgłoś
alux Re: Przewlekłe zapalenie żołądka 15.01.23, 18:12 kamilagorniak60 napisała: > Cześć wam > To są zdj z 2019 r > Przewlekłe zapanie żołądka > Wyleczyłam prokitem i polprazolem ale... No właśnie ale wrocilo > Co polecacie na to dziadostwo > Ból żołądka palenie pieczenie Szkoda, że nic nie można odczytać z tych zdjęć. Odpowiedz Link Zgłoś