Dodaj do ulubionych

lekki ból po usuwaniu polipa jelita

14.01.23, 16:23
Kilka dni temu miałam usuwanego średniej wielkości polipa jelita. Do tej pory odczuwam lekki dyskomfort w boku brzucha - czy to normalne? Nie mam żadnych innych objawów. Chirurg powiedział, że ewentualnym niepokojącym powikłaniem jest tylko intensywne krwawienie, ale nie uprzedził, że będę cokolwiek czuła. Samo usuwanie było bezbolesne.
Dodam że nie dostałam też zaleceń co do diety i po zabiegu zjadłam dość ciężki obiad, dopiero potem wyczytałam że powinnam być na diecie półpłynnej przez jakiś czas. Mimo zmiany diety dolegliwości nie znikają.
Obserwuj wątek
    • la_luna_negra Re: lekki ból po usuwaniu polipa jelita 14.01.23, 16:47
      dodam, że miejsce po wycięciu dość krwawiło, i został założony taki metalowy klips do zatamowania krwawienia
    • sp9tcu [...] 14.01.23, 20:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • la_luna_negra Re: lekki ból po usuwaniu polipa jelita 14.01.23, 22:52
        Bez obrażania.
        Nie jestem w szpitalu. Miałam robioną sigmoidoskopie, a nie kolonoskopie. NIe miałam ani żadnych specjalnych zaleceń przed badaniem (tylko dwie wlewki, ale bez żadnej diety czy głodówek), ani po -więc skąd miałam wiedzieć. Przecież nie jestem lekarzem ani chirurgiem, a jako pacjent powinnam dostać info a nie musieć szukać w necie! Jestem wściekła że nie dostałam żadnych zaleceń, przecież nie chce sobie zaszkodzić.
        Polip poszedł do badań hist-pat.

Tak czy siak, czy lekkie dolegliwości bólowe są względnie normalne po usuwaniu polipow? Po jakim czasie ustępują? Czy w razie pogorszenia, bólu, ewentualnych krwawień chirurg który przeprowadzał badanie czy lekarz rodzinny albo sor?

• sp9tcu Re: lekki ból po usuwaniu polipa jelita 15.01.23, 00:36
          Ja obrażam ?
          jak tak twierdzisz napisz do admina snajpera
          zapewniam ze cię też zmiesza z błotem
          kto po takim zabiegu je obszeny obiad

myślałem ze to była operacja
          ile dni upłyneło od zabiegu

najlepiej spytać się chirurga

ciekawi mnie jakie będą wyniki hispa
          i czy je podasz jak zaczynasz temat
          • la_luna_negra Re: lekki ból po usuwaniu polipa jelita 15.01.23, 10:19
            To nie była operacja. Zabieg 20 minut.

Dzisiaj jest piąty dzień po zabiegu. Przez pierwsze dwa dni było zupełnie ok.

Wyniki będą za około 2 tygodnie.
            • sp9tcu [...] 15.01.23, 18:05
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • la_luna_negra Re: lekki ból po usuwaniu polipa jelita 15.01.23, 21:22
                O co ci chodzi, człowieku. Sam się lecz, nie życzy się innym ludziom takich rzeczy :/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka