Dodaj do ulubionych

Drętwienie lewej ręki o nogi

07.02.23, 08:07
Witam. Spotkał się ktoś z Was z drętwieniem prawej strony ciała? Od.wczoraj boli mnie kręgosłup w odcinku piersiowym i szyjnym i pojawiło się drętwienie. Wcześniej bolała mnie głowa po tej stronie. To było uczucie takiego ucisku, lekarz twierdzi, że to objawy typowo nerwocowe. Natomiast drętwienie tylko jednejnstorny mnie martwi. Jestem umówiona do neurologa. Całkiem możliwe, że jest to od kręgosłupa ale w mojej głowie mam już czarne scenariusze. Nerwica podpowiada mi najgorsze :(
Obserwuj wątek
    • monia78magia Re: Drętwienie lewej ręki o nogi 09.03.23, 15:06
      Witam od swych tygodni mam takie same objawy jak ty i nikt nie może stwierdzić co mi jest czekam na neurologa i badanie tezyczkowe.
      • gosiazlamatka Re: Drętwienie lewej ręki o nogi 11.03.23, 10:58
        Ja jestem już po rezonansie głowy i odcinka szyjnego. w glowie nie mam nic co by powodowało takie objawy, tylko małą torbiel. Okazało się, że te drętwienia reki są od odcinka szyjnego, bo tam jest troche nieciekawie, w odcinku piersiowym również. Po części też te napięcia wynikały z nerwów. Jestem po 4 wizytach u fizjo i dretwień praktycznie już nie mam. Próby tężyczkowej nie robiłam ale mam zamiar.
      • monia78magia Re: Drętwienie lewej ręki o nogi 17.03.23, 16:26
        Też od miesiąca mam takie objawy czekam również na badanie EMG i rezonansu głowy
    • majkelgunit Re: Drętwienie lewej ręki o nogi 15.03.23, 22:52
      Może to być borelioza ,czy robiła Pani sobie western blot kki w celu weryfikacji?
      • gosiazlamatka Re: Drętwienie lewej ręki o nogi 17.03.23, 17:28
        Nie ale mam taki zamiar
    • sp9tcu Re: Drętwienie lewej ręki o nogi 18.03.23, 14:06
      po co rezonanzns głpowy
      To wszytsko jest od kręgośłupa
      przede wszystkim szyjnego posrednio piersiowego
      pytanie
      ile siedzisz na komputerze ?
      • gosiazlamatka Re: Drętwienie lewej ręki o nogi 19.03.23, 11:13
        Jestem już po rezonansie. Dostałam skierowanie pewnie też przez bóle i klucia w glowie z jednej strony. Miałam robiony również odcinek szyjny. Chodze na rehabilitację i już po 3 wizytach jest dużo lepiej. Nie pracuje przy komputerze ale rysuję, nie wiem co gorsze ;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka