Dodaj do ulubionych

Wyczuwalny węzeł na szyi

28.02.23, 15:59
Witam,
chcialam się Was poradzic w pewnej sprawie. Od 2 tygodni wyczuwam na swojej szyi węzeł chłonny. Dokładnie czuje go w okolicy mięśnia MOS. Noe wiem czy jest powiększony bo strasznie panikuje i nie jestem w stanie tego określić. Chociaż wydaje mi się ze nie kest duży tylko normalnych rozmiarów. Ciężko mo określić czy jest wyczuwalny czy powiększony. Wydaje mi się ze jest sprężysty i ruchomy. Strasznie się boje ze może to być coś poważnego. Nie mam żadnych innych objawow. 4 miesiące temu przeszłam okropna infekcje górnych dróg oddechowych, miałam chore tez zatoki. Po chorobie dlugo miałam katar i czułam ze flegma spływa mi po tylnej ścianie gardła. Jakiś czas był spokój. Od tygodnia znowu czuje jak wydzielina spływa mi po tylnej ścianie gardła i czasem mam chrypkę. Czy to może problem z zatokami?
jesten straszna panikara i widzę tylko czarne scenariusze, kilka razy wymyślałam już sobie choroby. Może ktoś ma podobne dolegliwości i coś doradzi. Czy powinnam martwić siw tym węzłem? Lekarz rodzinny mnie zbył, stwierdziła ze nic tam nie czuje. Nie wiem co już mam myśleć.

Chciałam jesscze dodać ze co jakiś czas wymyślam sobie choroby, czytam w necie objawy i się nakręcam.
Obserwuj wątek
    • wiolaa31 Re: Wyczuwalny węzeł na szyi 28.02.23, 16:30
      W zasadzie nie wiem czego oczekuję po tym poście. Chciałam się wygadać bo moja rodzina ma już dość moich wymysłów. Może osoby, u których węzeł powiekszony na szyi był początkiem poważnej choroby, napiszą jakie badania zrobić i do jakiego udać się lekarze. A osoby u których „taki” węzeł po prostu jest i nie jest objawem poważnej choroby napiszą co może oznaczać taki stan. Proszę o odpowiedz.
      Ps. Byłam już u psychiatry i pracuje nad sobą
      • koziorozka Re: Wyczuwalny węzeł na szyi 28.02.23, 16:50
        wiolaa31 napisała:

> W zasadzie nie wiem czego oczekuję po tym poście. Chciałam się wygadać
        ------------------------------
        Dobrze, że poza "wygadaniem" obejrzał cie lekarz.

• wiolaa31 Re: Wyczuwalny węzeł na szyi 28.02.23, 17:05
          Jasne ze obejrzał. Chociaż zostałam odesłana z tzw kwitkiem. Mam tez umówione usg węzłów chłonnych i wizytę u hematologa. Chociaż nie wiem czy nie przesadzam znowu
          • koziorozka Re: Wyczuwalny węzeł na szyi 28.02.23, 17:09
            wiolaa31 napisała:

> Jasne ze obejrzał. Chociaż zostałam odesłana z tzw kwitkiem.
            -------------------
            Z kwitkiem? Nie dziwacz.
            Obejrzał, stwierdził, że nic złego się nie dzieje. I co miał zrobić?
            Może się z nim umów, że za każdym razem przepisze ci serię jakiś bardzo bolesnych (choć niepotrzebnych) zastrzyków. Będziesz zadowolona :)))
            • wiolaa31 Re: Wyczuwalny węzeł na szyi 28.02.23, 17:27
              W sumie masz racje 🙈może faktycznie się trochę zagalopowałam
              • koziorozka Re: Wyczuwalny węzeł na szyi 28.02.23, 17:38

Może? 😮
                • wiolaa31 Re: Wyczuwalny węzeł na szyi 28.02.23, 17:40
                  Bardzo ? Czyli faktycznie znowu moja hipochondria przejęła kontrolę nademną😢ale już nad tym pracuje, bo na dłuższa metę tak soe nie da funkcjonować.
                  • koziorozka hipo, hipo, hipopotam 28.02.23, 17:49
                    Pracuj, pracuj, bo szkoda, żeby wiele fajnych spraw i wydarzeń cię omijało, bo ich nie zauważysz :)
                    • wiolaa31 Re: hipo, hipo, hipopotam 28.02.23, 18:06
                      Dzięki ze odpowiedziałaś 🙂i za te słowa ❤️
                      • koziorozka Re: hipo, hipo, hipopotam 28.02.23, 18:21
                        Nie wiem, jak z twoim hipo, hipo, ale ja jestem od dawna przekonana o skuteczności tej metody:
                        geekweek.interia.pl/medycyna/news-choroby-psychiczne-aktywnosc-fizyczna-skuteczniejsza-niz-lek,nId,6623531
                        Tyle, że łatwiej łyknąć tabletkę, niż zmusić się (zwłaszcza na początku) do wysiłku fizycznego.
                      • sp9tcu Re: hipo, hipo, hipopotam 28.02.23, 23:09
                        wiolaa31 napisała:

> Dzięki ze odpowiedziałaś 🙂i za te słowa ❤️

I uważaj na snajpera
                        lubi szczelać atomami na takich jak ty
                        na mnie szczelił i po sprawie
                        • wiolaa31 Re: hipo, hipo, hipopotam 01.03.23, 09:11
                          Nie rozumiem. O co chodzi z tym snajperem?
                          • koziorozka Re: hipo, hipo, hipopotam 01.03.23, 16:54
                            wiolaa31 napisała:

> Nie rozumiem. O co chodzi z tym snajperem?
                            -----------------------

Nie wszystko i wszystkich da się zrozumieć.
                            • sp9tcu Re: hipo, hipo, hipopotam 01.03.23, 21:36
                              chodzi o naszego admina
          • sp9tcu Re: Wyczuwalny węzeł na szyi 28.02.23, 23:05
            wiolaa31 napisała:

> Jasne ze obejrzał. Chociaż zostałam odesłana z tzw kwitkiem. Mam tez umówione u
            > sg węzłów chłonnych i wizytę u hematologa. Chociaż nie wiem czy nie przesadzam
            > znowu

Ja P..........
            na sranie hematolog
            kobieto opanuj się
            poczytaj na tym forum
            sp9tcu zatoki
            sp9tcu gardło
            sp9tcu stan zapalny
            sp9tcu stany zaplane
            sp9tcu alergia
            sp9tcu ślinianki
            co do usg zrób je
            jesli bedą odczynowe to zapomnij o temacie nowotworów
            i innych poważnych rzeczy
            i zacznij leczyć sie psychicznie bo histeria to .........
            oraz przyczynowo

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka