Dodaj do ulubionych

Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach

06.03.23, 07:24
Witam mam problem od jakichś 2 lat mianowicie zaczęło sie od tego że kiedyś spożywałem dużo alkoholu przez jakis okres, po odstawieniu miałem uczucie że mam coś w gardle , do tego zauważyłem że mimo że myje zęby na drugi dzien i tak mam jakiś biały nalot na dziąsłach na drugi dzień , i tak do tej pory ale uczucie że mam coś w gardle troche się zmniejszyło, ale od jakiegoś czasu pojawiła sie nieustanna flegma o bardzo dziwnym smaku i zapachu , czy to może być coś poważnego? Nie byłem z tym u lekarza bo sie bardzo boje że to coś strasznego, może ktoś mial do czynienia z czymś takim? Na języku nic specjalnego nie zauważyłem, tylko od czasu do czasu pieczenie pół dnia.
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach 06.03.23, 08:25
      problemy123 napisał:

> Nie byłem z tym u lekarza bo sie bardzo boje że to coś strasznego
      ----------------
      Bo do lekarza chodzimy tylko z błahostkami? :)))

Było 3 miesiące temu, poczytaj, może ci coś wyjaśni
      forum.gazeta.pl/forum/w,22,166333099,166333099,flegma_splywajaca_po_tylniej_scianie_gardla.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,22,14979868,14979868,Permanentna_biala_flegma_w_gardle_i_ucisk_szyi.html
      • problemy123 Re: Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach 07.03.23, 17:29
        Kiedyś laryngolog mi powiedział że jest możliwość że będę miał raka gardła, prawdopodobnie powiedział mi to żebym odstawił używki bo wtedy nic takiego nie wykrył, ale bardzo sie wystraszylem i od tamtej pory boje sie do niego chodzić
    • sp9tcu Re: Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach 07.03.23, 01:36
      Narobiłeś sobie grzybicy przewlekłej
      Lub alergii
      Lub wysuszenia śluzówki
      Najgorsze co zrobiłęś to nie poszedłeś do lekarza
      Mycie zębów na grzybice nie pomoze
      Jeśli koniecznie chcesz iść do lekarza do stasosuj chlorchinardin takie popularne tabletki do ssania
      Numer jeden na grzubice
      Stosuj przez 5 dni 3 razy 1 tabletka to się ssie
      Potem do 14 dni od poczantku 2 razy po 1 tabletce
      Czy pomoże nie wiem nie bardzo
      Czy to sa sprawy nowotworowe 0,01 %
      • problemy123 Re: Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach 07.03.23, 17:22
        Dziekuje bardzo za odpowiedź i porade
        • horpyna4 Re: Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach 07.03.23, 18:02
          Może to też być choroba oskrzeli, powinieneś być porządnie zdiagnozowany przez lekarza. Przewód pokarmowy też warto sprawdzić.
      • problemy123 Re: Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach 07.03.23, 18:11
        Zapomniałem dodać że przez cały ten okres mam też czerwone gardło, może to być spowodowane grzybicą?
        • problemy123 Re: Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach 07.03.23, 18:13
          Również grudkowata powierzchnia na dziąsłach i gardle
          • horpyna4 Re: Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach 07.03.23, 22:08
            Człowieku, na co czekasz? Idź do lekarza, zamiast rozwodzić się o dolegliwościach na forum.
            • problemy123 Re: Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach 07.03.23, 22:17
              Do czegoś służy te forum więc zadałem pytanie , powyżej napisałem że kiedyś lekarz mnie nastraszył że w przeszłości mogę mieć poważny problem więc nie pójdę póki co bo sie za mocno boję i tyle , jesli ktos ma wyjaśnienie na takie objawy chce tylko wiedzieć to może się kiedyś przełamie jakby byl problem dalej.
              • problemy123 Re: Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach 07.03.23, 22:32
                Przyszłości*
    • sp9tcu Re: Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach 08.03.23, 02:38
      1
      Nie jestem lekarzem
      2
      Piszę bo dużo przezyłem dużo z alergią
      3
      Masz powikłania i to dze
      4
      Idz do laryngologa ,czego się boisz ,ze raka wykryje , a jak ci się zrobi ropień
      5
      Nie piszesz wszystko
      6
      Nie leczone gardło prowadzi do wielu powikłań
      • problemy123 Re: Nieustanna flegma i nieprzyjemny zapach 08.03.23, 04:12
        Ja rozumiem ale warto zapytać wtedy może sie przełamie z tym lekarzem.. co oznacza ten punkt? Dze?
        3
        Masz powikłania i to dze

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka