ewelka188
07.03.23, 14:37
Hej :) Bardzo proszę o pomoc bo już się załamuję co mi jest, zaczęłam źle się czuć moja lekarka rodzinna wypisała mi skierowanie na badania moje samopoczucie zimne dłonie stopy, moje włosy są suche a bardzo o nie dbam, zmęczenie, ciągle jestem ospała, ból głowy , sucha skóra , stany depresyjne zaczęłam czuć taki jakiś niepokój lęk, nie wiem dlaczego wgl, ogólny spadek nastroju.
Wyniki: TSH 1,710 ( 0,270-4,200)
FT3 3,83 (3,13-6,76) procentowo 19,28 %
Ft4 16,91 (12,00-22,00) procentowo 49,10 %
Glukoza 89,6
Cholesterol 160
Żelazo 109
Magnez 2,32( 1,90-2,50)
Doktorka rodzinna sprawdzila wyniki powiedziała, że wszystko się mieści i pewnie pogoda działa źle na moje samopoczucie, kazała brać jakieś witaminy , ale ja naczytałam się tyle forum, że naczytałam się że ft3 i ft4 jest niskie
Wczoraj byłam u endykronologa , miałam nadzieje że mi cos pomoże, zrobiła usg tarczycy
Wynik: Tarczyca niejednorodna , z drobnymi pojedynczymi torbielkami w PP do 2mm
PP 1,0x1,25x3,37cm
V2,31ml
PL0,9x1,4x2,93,V2,0ml Taka wyszła mi tarczyca powiedziała, ze mam skłonność do choroby tarczycy , ale nic mi nie da a wyniki badań mam piękne, pewnie się dobrze Pani odżywia, nie zleciała mi żadnych badań na hormony np zleciła witamine D powiedziała, żebym poszła sobie porozmawiać do psychologa, ja już nie wiem co mam myśleć czy faktycznie to coś z głową czy może brakuje mi jakiś hormonów, dodam że mam córke i karmie ją jeszcze piersią :)
Zleciła mi tez oznaczyć anty-TPO
anty-TG
Dzisiaj zrobiłam te 2 badania plus zbadałam witamine D
jutro odbiore wyniki, proszę doradźcie mi coś, gdzie się udać co zbadać, bo już brak mi sił jestem taka zestresowana