Dodaj do ulubionych

Spuchnięte palce u dłoni przed paznokciem!!!

08.03.23, 15:51
Proszę o pomoc!!! 2 tygodnie temu opuchl mi jeden palec u dłoni przed paznokciem.. bylem pewny, że coś się stało spontanicznie w pracy, ale od 2 dni mam też opuchnięte 2 palce u drugiej ręki!! Potrzebuje pomocy!! Ból jest strasznie nieznośny... Po przeziębieniu również pojawił mi się czyrak którego smarowalem maścią z ammoniumbituminosulfonat, również użyłem go na te palce...

Znajduje się aktualnie poza terytorium polski nie mogę skontaktować się ze swoim lekarzem...
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Spuchnięte palce u dłoni przed paznokciem!!! 08.03.23, 16:20
      kiedys obcinał paznokcie
    • marysia67 Re: Spuchnięte palce u dłoni przed paznokciem!!! 08.03.23, 18:50
      Musisz wziąć antybiotyk, albo maścią z antybiotykiem smaruj. Bakteria Ci się wdała. Domowe sposoby,- na chwilkę prawie do wrzątku włożyć. Tak mamusia robi i jej pomaga, ja nie próbowałam. Jeśli to jest miękkie i jest odczuwalna ropa, to przekłuć zdezynfekowaną igłą i wygnieść ropę.
      • sp9tcu Re: Spuchnięte palce u dłoni przed paznokciem!!! 09.03.23, 02:40
        marysia67 napisała:

> Musisz wziąć antybiotyk, albo maścią z antybiotykiem smaruj. Bakteria Ci się wd
        > ała. Domowe sposoby,- na chwilkę prawie do wrzątku włożyć. Tak mamusia robi i
        > jej pomaga, ja nie próbowałam. Jeśli to jest miękkie i jest odczuwalna ropa, to
        > przekłuć zdezynfekowaną igłą i wygnieść ropę.

Taaaaaaaaaa przekłuc i wtłoczyć bakterie
    • marysia67 Re: Spuchnięte palce u dłoni przed paznokciem!!! 08.03.23, 18:55
      www.welbi.pl/zielona-bakteria-na-paznokciu-leczenie-domowe/

Od paznokcia się zaczęło?
      • marysia67 Re: Spuchnięte palce u dłoni przed paznokciem!!! 08.03.23, 19:01
        www.medonet.pl/choroby-od-a-do-z/choroby-wymagajace-interwencji-chirurgicznej,zastrzal-palca---domowe-sposoby-leczenia-zastrzalu-na-palcu,artykul,1578965.html

Tę bakterię na paznokciu częściej mają kobiety, prawdopodobnie masz zastrzał.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka