krystianoz
12.03.23, 10:05
Dzień dobry,
W 2022r trenowałem intensywnie na siłowni w okresie letnim. Zawsze miałem na sobie pas kulturystyczny podczas ćwiczeń(problemy z kręgosłupem), jednak w sierpniu 2022 zapomniałem kilka razy go wziąć i wtedy po jednym z treningów zacząłem mieć bóle brzucha. Objawiały się one jako kłujące/punktowe w dolnej czesci brzucha z prawej strony troszke wyżej niż umiejsciowiony jest wyrostek robaczkowy. Zauwazylem tez uwypuklenie w tym miejscu. Bóle pojawiały się głównie przed oddaniem stolca i jak podnosiłem coś ciężkiego. Miewam też od tego czasu spore wzdęcia. Odwiedziłem do tego czasu chyba 6-7 lekarzy w tym: lekarz internista, chirurg, ortopeda, radiolog, gastrolog. Wykonałem: USG brzucha, rezonans magnetyczny, RTG kregoslupa, kolonoskopie, szczegółowe badania krwi. Wszystko w należytym porządku i nikt nie ma pojecia co mi jest. Bóle przed toaletą minęły jednak nadal pojawiają się podczas podnoszenia czegos cięższego, czuję tez w tym miejscu uczucie ucisku jak siedzę/ pływam/biegam czy wynonuje inne czynności bardziej energicznie.
Gdy leżę na tej stronie słychać liczne dźwięki dochodzące z jelit natomiast jak zmienię stronę na lewą wszystko jest w porządku.
Czy ktoś z Państwa ma pomysł co może mi dolegać? Do jakiego lekarza pójść lub jakie badania zrobić? Będę wdzięczny za odpowiedź bo jest to dosyć niekomfortowy problem na dłuzsza mete.. Z gory dziekuje za odopowiedzi
Pozdrawiam serdecznie.