Dodaj do ulubionych

Bardzo obfity okres w wieku 47 lat

06.05.23, 12:42
Czy to zaburzenia hormonalne czy raczej przyczyna organiczna?Wydaje mi się, że z jednej strony mam twardszy brzuch tzn podbrzusze, może to jakiś guz mięśniak a może torbiel jajnika. A może coś gorszego:-(Jak siedzę lub leżę to jest znośnie ale jak wstaję to czuję jak krew ze mnie wypływa. I po chwili podpaska do wymiany Nic mnie nie boli, nie mam skrzepów. Do poniedziałku jakoś chyba dotrwam. Nie wiem czy od razu dostanę się do ginekologa. I czy np rodzinny zapisze coś na zmniejszenie krwawienie żebym mogła spokojnie dojechać do ginekologa bez obawy, że coś pobrudzę?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Bardzo obfity okres w wieku 47 lat 06.05.23, 14:29
      Może być mięśniak, macica widocznie chce się go pozbyć.

Istnieją zioła zmniejszające krwawienia wewnętrzne, choćby krwawnik pospolity, chyba też jemioła. W pierwszej lepszej aptece, zwłaszcza w zielarskiej, powinni doradzić. A zamiast podpasek używaj pampersów, wtedy dasz radę doczekać wizyty u ginekologa.

Jeżeli krwotok jest naprawdę silny, to może zgłoś się na SOR, bo wtedy nie ma co czekać.
      • milla7605 Re: Bardzo obfity okres w wieku 47 lat 06.05.23, 15:13
        Mam krwawnik i tasznik piję ale za bardzo nie pomaga. Trochę się boję co będzie dalej, bo dość dawno nie byłam u ginekologa.
    • evee1 Re: Bardzo obfity okres w wieku 47 lat 06.05.23, 14:37
      Może to po prostu perimenopauza. Wiek by pasował.
      • milla7605 Re: Bardzo obfity okres w wieku 47 lat 06.05.23, 15:20
        Tak, to może być już ten okres, bo ostatnio miałam trochę zawirowań w długości cykli. Ten poprzednio był bardzo długi, wcześniej bywały krótkie 20 a nawet 18 dniowe. Ale boję się że mam jeszcze mięśniaki bo coś wyczuwam z jednej strony podbrzusza, brzuch jest twardszy taki bardziej napięty. Trochę się boję że to coś gorszego niż mięśniaki czy torbiele, bo ostatnio zaniedbałam regularne wizyty u ginekologa, nic mi nie dolegało więc jakoś tak zleciało....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka