Dodaj do ulubionych

Czy to guz jajnika?

11.05.23, 19:34
Mam 47 lat. Od jakiegoś czasu czuję napięcie w podbrzuszu na samym dole po prawej stronie, tak jakby pod powłokami brzusznym było coś twardego ,jakiś balon, ciągle mi tam cos burczy, często oddaję mocz, chociaż nie zawsze są to duże ilości, czuję czasami takie jakby smyranie w pęcherzu moczowym Ostatnio miałam nieregularne miesiączki, a ostatnia miesiączka po kilkumiesięcznej przerwie była bardzo obfita. Nic mnie nie boli,okres tez bezbolesny,apetyt mam, czasami wręcz czuję silny głód chociaż niedawno jadłam.
Czytam trochę w necie i ciągle wyskakuje mi o raku jajnika....część objawów pasuje. Panicznie się boję, bo dawno nie byłam u ginekologa....poza tym jestem w grupie podwyższonego ryzyka,bo nie rodziłam dzieci,nie stosowalam antykoncepcji. No i wiek 45+.
Do lekarza idę za 2 tygodnie. Panicznie się boję....czy w tym wieku można mieć zwykłą torbiel jajnika, która daje takie objawy?wydaje mi się że zwykle cysty, torbiele mają raczej młodsze kobiety.
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Czy to guz jajnika? 11.05.23, 19:52
      Bez USG nawet wróżka ci nie pomoże.
      Przecież to może być zwykła sprawa.
      Np. torbiel, ostatnia owulacja i komórka jajowa zatrzymała się jajowodzie albo coś z pęcherzem moczowym.
      • milla7605 Re: Czy to guz jajnika? 11.05.23, 20:47
        Tak, wiem, że badanie jest konieczne. Idę za 2 tygodnie. Strasznie się boję.
        To nie wygląda na zwykle zatrzymanie komórki w jajowodzie. To musi być już duży guz skoro czuję twardy opór w podbrzuszu i częste parcie na pęcherz. Na forach piszą kobiety o torbielach 10 cm -15 cm i nie miały problemów z częstym sikaniem. Więc u mnie musi być to jeszcze większe...boję się, że będzie złośliwe...
        • milla7605 Re: Czy to guz jajnika? 11.05.23, 20:56
          Teraz się zastanawiam czy takie objawy może dawać mięśniak macicy jeśli jest duży....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka