Dodaj do ulubionych

Podejrzenie nowotworu piersi

03.06.23, 20:50
Witam, mam 26 lat a od listopada 2022r. do 3 czerwca zostały wykonane mi już 4 biopsje (3 gruboigłowe, a ostatnia chirurgiczna). Na mammografii spektralnej wyszła mi widoczna zmiana i oznaczenie BIRADS 5, ale za to po raz kolejny na biopsji wyszła zmiana łagodna.. czekam właśnie na wyniki ostatniej biopsji i jak myślicie, czy jest możliwe abym jednak po wycięciu kawałka tej zmiany i zbadaniu jej nagle usłyszała zła informacje, że ta zmiana jest tym nowotworem złośliwym o które jest podejrzenie? Czy raczej nie mam się czym martwić i znowu wyjdzie wszystko ok?
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Podejrzenie nowotworu piersi 04.06.23, 06:16
      powinna pani jak najszynciej udać się do onkologa
    • snajper55 Re: Podejrzenie nowotworu piersi 04.06.23, 09:13
      kasia2620 napisała:

> Witam, mam 26 lat a od listopada 2022r. do 3 czerwca zostały wykonane mi już 4
      > biopsje (3 gruboigłowe, a ostatnia chirurgiczna). Na mammografii spektralnej wy
      > szła mi widoczna zmiana i oznaczenie BIRADS 5, ale za to po raz kolejny na biop
      > sji wyszła zmiana łagodna.. czekam właśnie na wyniki ostatniej biopsji i jak my
      > ślicie, czy jest możliwe abym jednak po wycięciu kawałka tej zmiany i zbadaniu
      > jej nagle usłyszała zła informacje, że ta zmiana jest tym nowotworem złośliwym
      > o które jest podejrzenie? Czy raczej nie mam się czym martwić i znowu wyjdzie w
      > szystko ok?

Tak, jest to możliwe. Przecież gdyby to nie było możliwe, to by nie robiono biopsji chirurgicznej. Jej wynik będzie rostrzygajacy i lekarze będą mogli się w końcu w odpowiedni sposób zająć się tą zmianą.

S.
      • agaludna_33 Re: Podejrzenie nowotworu piersi 06.06.23, 23:06
        Witam ja miałam USG piersi i biopsje cienkoiglową z której wyszło że zmiana jest łagodna ale rozrastająca się. Miałam biopsje mammotomiczna z usunięcie zmiany i również wyszła zmiana łagodna
        Proszę być dobrej myśli skoro biopsja gruboiglowa wykazała że zmiana jest łagodna A biopsja gruboiglowa jest dokładniejsze od cienkoiglowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka