Dodaj do ulubionych

Śluz z pasmami krwi, a hemoroidy

16.09.23, 19:43
Witam. Jestem Adrian mam 30 lat. Postanowiłem napisać na forum post, aby się trochę uspokoić. Otóż od jakiegoś czasu zmagam się z problemami brzusznymi. Tj delikatnie pobolewanie w lewym podbrzuszu, lekko płaskie stolce, hemoroidy, wzdęty brzuch...
Z badań jakie miałem wykonywane to USG (wszystko idealnie), per ectum u chirurga (delikatnie uwypuklone struktury poduszeczkowe), zabiegi u fizjoterapeuty który miał specjalizacje z zakresu trzewii (po badaniu palpacyjnym brzucha wszystko ok, bez bólu przy uciskaniu itp. Jedynie wada postawy, ta w której ledzwia wypychają brzuch, lordoza, kifoza ? Coś takiego). Badanie u gastroenterolog, w tym per ectum (wszystko ładnie, minimalnie uwypuklenia).

Dlaczego piszę ten post ? Otóż po zmianie diety i piciu więcej wody plus więcej ruchu, a do tej pory nawyki miałem kiepskie plus siedząca praca i w aucie i przy biurku - wszystko trochę się poprawiło. Stolce klasyczne skala bristolska 3-4 (dodam że bardzo mało kiedy miałem numer 2 lub 1, a biedunki już naprawdę rzadko kiedy), wzdęcia mniejsza, żadnych boli i nawet hemoroidy się zmniejszyły i przestały dawać dolegliwości (nigdy obficie nie krwawiły, a jedynie sporadycznie była drobna smużka jasloczerwonej a nawet różowej krwi na papierze, ale naprawdę bardzo rzadko i przy zaparciu. Raz na jedno wypróżnienie w tyg też pojawiał się mi jasny śluz w postaci pasków, nitek.)

Wystraszylem się kilka dni temu gdy po napiciu się lampki wina na drugi dzień miałem coś w stylu biegunki albo luźnego wypróżnienia ale nie typowo wodnistego. Później się zaczęło normować z tym, że stolce przez dwa razy okropnie śmierdziały.

Kilka dni później dosyć się pomeczylen bo przerzuciłem 1 tonę węgla. Po jakimś czasie poczułem kurczowy ból w brzuchu, poszedłem do ubikacji i normalnie się wypróżnilem stolcem nr 3 ze skali. Ból ustal od razu. Jednak po około godzinie poczułem uczucie na gazy jednak jakby coś blokowało ujście, pchnąłem i z odbytu wydobyła się dużą ilość żółtawego śluzu że strzępami krwi. Nie było ich dużo ale było. Od tamtego czasu minęło 4 dni i sytuacja się nie powtórzyła, stolce są ok. Dziś był twardszy i na papierze minimalnie pojawiła się jedną smużka blado czerwonej krwi -bardzo mała długość kilku mm.

Pisze bo jestem wystraszony, cierpię na nerwice i po przeszukaniu internetu diagnoza - rak. Wykupiłem chyba wszystkie możliwe badania na stolec i jelita w tym na kaprotektyne i w poniedziałek będę je robił jednak póki co może jakaś porada ? Lekarka powiedziała że mogło to być od przemęczenia j pękniętego naczynka albo hemoroidy ale nigdy aż tak dużej ilości samego śluzu nie miałem. Dodam że w dzień tego zajścia miałem świąd w okolicach odbytu, a hemoroidy jakby się powiększyły i wyskakiwały po wypróżnieniu po czym się same chowały.

Przepraszam jak nie składnię napisałem ale się może ktoś wypowie ? Dziękuję.
Obserwuj wątek
    • sp9tcu Re: Śluz z pasmami krwi, a hemoroidy 16.09.23, 19:56
      Proponuje ci udać się do psychiatry i na odział w pasy
      a wcześniej przeczytać
      sp9tcu hemoroidy
      sp9tcu zespół jelita drazliwego
      sp9tcu prawwidłowa flora jelitowa
      • kornadinho Re: Śluz z pasmami krwi, a hemoroidy 16.09.23, 20:00
        Dziękuję za pierwszą odpowiedź. Moje obawy są o tyle uzasadnione że w rodzinie były dwa przypadki raka jelita grubego. Dziadek od strony mamy i jej brat. Dziadek wiek 70 lat, wujek 55. Lekarka powiedziała że nie jestem jako tako obciążony bezpośrednio ale zawsze ryzyko jest. Masz rację co do psychologa lub psychiatry, ale pomimo wszystko krew z taką ilością sluzu nie zdarzyła się mi nigdy, dlatego napisałem ten wątek.
        • sp9tcu Re: Śluz z pasmami krwi, a hemoroidy 16.09.23, 20:56
          Nie wytrzymałem sory
          Teraz będzie merotycznie czy jak tam
          Tata mi zmarł na raka jelita
          Mam miała raka piersi
          Objawy niepakojace
          Chudniesz ?
          Czy badania krwi są dobre
          Ja mam 57 lat
          Nigdy nie miałem kolonoskopi
          Robie tylko badania krwi
          I na maklery nowotworowe
          Ile mierzysz ?
          Jaka waga ?
          Jakie badania krwi ?
          Czy robiłeś maklery nowotworowe
          Jakie wyniki ?

Czy tem sluz to tylkoraz czy ciagle ?
          • kornadinho Re: Śluz z pasmami krwi, a hemoroidy 16.09.23, 21:04
            Ostatni raz robiłem badania krwi w lutym i wszystko było w normie. Wyniki były weryfikowane przez lekarzy. Nie chudnę, nawet przytyłem, śluz w stolcu pojawia się regularnie przy zaparciach od dłuższego czasu. Czasami po wypróżnieniu na końcu poleci odrobinę śluzu, a tak to jest widoczny w takich "strzępkach" na stolcu. To co opisałem to było dużo sluzu, bo około pół kieliszka i były w tym takie jakby kawałki krwi. Długie na kilka mm i szerokości włosa. Jak pisałem mam hemoroidy i ostatnio się odzywały w postaci świądu itp.

Poza morfologia miałem USG, per ectum. Wszelkie badania na kał robię w przyszłym tyg, plus morfologia rozszerzona i dodatkowo testy na mikroflorę. Post napisałem żeby się trochę uspokoić bo internet diagnozuje raka, CU, chorobę crohna itp. Kiedyś lekarz mi też powiedział że mogę mieć jelito drażliwe z racji nerwicy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka