Dodaj do ulubionych

Czym spowodowane są dolegliwości?

28.09.23, 21:54
Witam mam 40 lat i od długiego czasu miewam następujące dolegliwości. Bóle nóg od kolan w dół, zawroty głowy, lęki i stany depresyjne, ospalość, brak energii, szybka meczliwosc, drętwienia twarzy i skóry głowy, mroczki przed oczami, szumy uszne, obniżona siła mięśniowa, częste uczucie mocno bijącego serca, okresowo drgajaca powieka lub nadpobudliwosc mięśniową charakteryzujące się niekontrolowany jakby skurcze lub tikiem. Nie mam nadwagi, ciśnienie lekko podwyższone 145/85, a czasem zupełnie w normie. Mam pracę fizyczną z bardzo dużą ilością ruchu wymagającej dobrej kondycji. Pracuję dużo. Na badania krwi dopiero się wybieram, bo dolegliwości pomału zaklucaja mi normalne funkcjonowanie. Najgorsze jest to uczucie drętwienia głowy i bóle nóg w okolicy ścięgien Achillesa , szczególnie rano po wstaniu z łóżka. Bardzo przeszkadza to, muszę rozchodzić około godzinę aby przeszło. Maści nie pomagają. Suplementuje magnez, Wit z gr B i dodatkowo b12, oraz D i k2 mk7. Ostatnio też Ashwaganda na wyciszenie. Są dni, że czuję się bardzo dobrze a są takie, że fatalnie. Jeśli pojawi się większy stres, to wszystkie objawy się nasilają. Myślałem, że może to być borelioza, bo kilka razy miałem kleszcza ale nigdy rumień nie wystąpił. Aha i jak wypije chociaż niewielka ilość alkoholu np. 3 piwa 5%, to skutki odczuwam 2-3 dni. Dlatego póki co odstawiłem całkowicie, bo na 2 dzień nie mogę funkcjonować. Czy ktoś ma podobnie? O co tu chodzi? Jakie badania zrobić? Pozdrawiam
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka