loginjestzajety08
02.10.23, 09:56
Mam 34 lata. Kiedyś wzrok idealny. Czekam na wizytę u okulisty. Kilka dni temu zauważyłem, że widzę mniej wyraźnie na prawe oko, obraz się rozmazuje, głównie z daleka ciężej coś przeczytać tym okiem. Nie wiem czy było tak wcześniej. Śluzówka jest zaczerwieniona względem lewego oka i jest więcej żyłek na gałce ocznej. Do tego odczuwam to oko, taki dyskomfort jakby coś przeszkadzało, było zaprószone, jakby oko było zmęczone, ciężko to określić. Po zakropleniu kropli nawilżających jest lepiej ale jest rozmazane dalej. Dzisiaj w łazience zauważyłam że ta źrenica ma minimalnie inną wielkość niż druga, takie mam wrażenie. Obie kurczą się i powiększają pod wpływem światła chyba tak samo, w tym samym tempie. Wydaje mi się że obie źrenice pod wpływem światła (gdy świecę latarką) jakby pulsują- delikatnie się powiększają i zmniejszają. Gdy jest ciemno i patrzę w dal to w tym prawym oku np.światło czy latarnia które jest daleko jest rozmazane i widzę to jakby podwójnie. Mam też wrażenie, że wieczorem te wszystkie objawy się nasilają. Bardzo panikuję, boję się raka, w internecie piszą o najgorszych chorobach. O czym mogą świadczyć takie objawy? Miałem mri głowy z kontrastem w 2019 roku i wszystko było ok tylko wykryto torbiel w zatoce szczękowej prawej. Bardzo boję się raka