Dodaj do ulubionych

Rozmazany wzroku w jednym oku i dyskomfort

02.10.23, 09:56
Mam 34 lata. Kiedyś wzrok idealny. Czekam na wizytę u okulisty. Kilka dni temu zauważyłem, że widzę mniej wyraźnie na prawe oko, obraz się rozmazuje, głównie z daleka ciężej coś przeczytać tym okiem. Nie wiem czy było tak wcześniej. Śluzówka jest zaczerwieniona względem lewego oka i jest więcej żyłek na gałce ocznej. Do tego odczuwam to oko, taki dyskomfort jakby coś przeszkadzało, było zaprószone, jakby oko było zmęczone, ciężko to określić. Po zakropleniu kropli nawilżających jest lepiej ale jest rozmazane dalej. Dzisiaj w łazience zauważyłam że ta źrenica ma minimalnie inną wielkość niż druga, takie mam wrażenie. Obie kurczą się i powiększają pod wpływem światła chyba tak samo, w tym samym tempie. Wydaje mi się że obie źrenice pod wpływem światła (gdy świecę latarką) jakby pulsują- delikatnie się powiększają i zmniejszają. Gdy jest ciemno i patrzę w dal to w tym prawym oku np.światło czy latarnia które jest daleko jest rozmazane i widzę to jakby podwójnie. Mam też wrażenie, że wieczorem te wszystkie objawy się nasilają. Bardzo panikuję, boję się raka, w internecie piszą o najgorszych chorobach. O czym mogą świadczyć takie objawy? Miałem mri głowy z kontrastem w 2019 roku i wszystko było ok tylko wykryto torbiel w zatoce szczękowej prawej. Bardzo boję się raka
Obserwuj wątek
    • koziorozka Re: Rozmazany wzroku w jednym oku 02.10.23, 18:05
      loginjestzajety08 napisała:

> Bardzo boję się raka
      ----------------------
      A hipochondrii się nie boisz? ;)
      Ciężko ją wyleczyć.
      • loginjestzajety08 Re: Rozmazany wzroku w jednym oku 02.11.23, 12:05
        Boję się wszystkiego a hipochondię to chyba mam od dawna
    • snajper55 Re: Rozmazany wzroku w jednym oku i dyskomfort 02.11.23, 13:54
      loginjestzajety08 napisała:

> Bardzo boję się raka

Dlaczego boisz die raka? Są gorsze choroby. A przecież i tak umrzesz. Z tego czy innego powodu.

S.
      • sp9tcu Re: Rozmazany wzroku w jednym oku i dyskomfort 29.11.23, 02:01
        no jasne dobre pytanie dlaczego boimy się raka ?
        ciekawe
    • justi_sie_radzi Re: Rozmazany wzroku w jednym oku i dyskomfort 28.11.23, 18:08
      Cześć. Mam bardzo podobne objawy do ciebie. Gorzej widzę na lewe oko, mam też wrażenie jakby lekko pulsowało co powoduje wrażenie lekkiego pływania obrazu. Dolegliwości podobnie jak u Ciebie, nasilają się z biegiem dnia. Zrobilam mri głowy i niczego nie wykazało, za to na tk zatok szczękowych wyszedl torbiel zatoki szczekowej lewej.
      Napisz proszę czy od czasu Twojego posta uzuskalas wiecej informacji w tym temacie??
      • sp9tcu Re: Rozmazany wzroku w jednym oku i dyskomfort 29.11.23, 02:04
        haha ja choduje 3 torbiele i tak będzie do końca zycia
        nie ma to związku
    • sp9tcu Re: Rozmazany wzroku w jednym oku i dyskomfort 29.11.23, 02:00
      Oj nie
      Chciałbym ( ale nie mogę bo snajper wysłał by mnie na banicje ,ciekawe czy umi to jeszcze )
      Jaki rak chyba ( chamuj się sp9tcu )
      A na poważnie
      Zapalenie spojówek , zapalenie na tle alergiczny
      Zwykłę zaburzenia wzrokowe
      Zbadałbym tarczycę
      Nowotwór prawdopodobieństwo
      1 na 50 000 000 czyli żadne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka