Dodaj do ulubionych

Alergia na alkohol ??????

IP: *.ne.client2.attbi.com 25.11.04, 00:17
Co to jest, ze czesto jak wypije sobie cos mocniejszego, natychmiast dostaje
katar i kicham? Nie mowie tu oczywiscie o upijaniu sie, wystarczy 1 drink,
piwo, kieliszek wina, cokolwiek. To jest przykre, bo kiedy ide na impreze
boje sie pic cokolwiek! Czy ktos ma cos takiego?
Obserwuj wątek
    • Gość: avag Re: Alergia na alkohol ?????? IP: *.gn.ae.wroc.pl 25.11.04, 09:33
      Ja wprawdzie nie kicham ale zawsze po imprezie alkoholowej rano mam straszny
      katar.Więc to chyba jakies uczulenie.
      • Gość: Quest Re: Alergia na alkohol ?????? IP: 217.153.142.* 25.11.04, 13:42
        Mam to samo, z tym że czasami jest to po pierwszym kieliszku, czasami po kilku,
        a czasami jak jestem już dobrze wstawiony. Nic sobie z tego nie robie, "walcze
        z nałogiem" ciągle i mam zamiar przezwyciężyć alergie. Liczba kichnięć czasami
        oscyluje wokół 50. Znajomi już mnie z tego znają.
    • Gość: Ingloriel tak, alergia IP: 150.254.209.* 25.11.04, 19:47
      moja kumpela też tak ma,nawet po pobraniu krwi jak jej posmarują skórę, to
      dostaje czerwone place. Interesowałam się tym.

Cząsteczka alkoholu może łączyć się w organizmie z cząsteczką jakiegoś białka.
      Takie połączone cząsteczki wydają się organizmowi obce i walczy z tym jak z
      zarazkami, co powoduje takie objawy jak m. in. katar.
      • Gość: Marchwina Re: tak, alergia IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.11.04, 22:32
        Mialam podobnie, z tym ze doszlo do tego cos okropnego, mianowicie brak smaku i
        wechu:((((Potem juz nie tylko po alkoholu ale innych rzeczach teraz jestem na
        tabletakach antyalergicznych i wszytsko wrocilo do normy:)
        ps. wino to silny alergen:)
        • Gość: Ingloriel wino IP: 150.254.209.* 25.11.04, 23:06
          bo jeśli w wyniku reakcji alergicznej zacznie Ci w środku wszytko puchnąć, to
          zaslaniają się receptory węchu i nic nie czujesz.
          Każy alergik Ci to powie.

O braku smaku nie słyszałam, ale to może się wiązać z drogą podania: w końcu
          aplikujemy sobie wino doustnie.
          Współczuje. Jedyne wyjście - unikać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka