Dodaj do ulubionych

Poradźcie: RBC i HCT poniżej normy

09.12.04, 08:50
Odebrałam wyniki badań. Wszystko jest OK, poza:
- RBC (erytrocyty?) - 3,77 (norma: 4,04 - 5,48)
- HCT (Hematokryt?) - 34,2 (norma: 36,0 - 46,0)
i jeszcze poniżej normy:
- Kreatynina - u mnie 0,5, a norma jest 0,6 do 1,1

Zaczęłam grzebać w necie, ale kompletnie sie na tym nie znam.
O czym to moze świadczyć, na co ma wpływ, czym grozi (jeśli w ogóle) i jak
poprawić? Czy juz leciez do lekarza i marudzić, czy może samej coś zdziałac?

Poradźcie, prosze:-))
milia
Obserwuj wątek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka