Dodaj do ulubionych

Cukrzyca: jakie ryzyko?

IP: *.adminpan.waw.pl 15.12.04, 18:37
Witam,
W mojej rodzinie, mianowicie, ojciec, jego dwie siostry i moj dziadek
Obserwuj wątek
    • dr-divlo Re: Cukrzyca: jakie ryzyko? 16.12.04, 15:45
      owszem obciązenie genetyczne jest, ale niewliekie. Dzisiaj każdy zwala wszystko
      na geny a w przypadku cukrzycy to bardzo mały procent zachorowań jest
      spowodowne dziedzicznością. Dziedziczy się przede wszystkim kuchnię :) Takze
      dieta niskowęglowodanowa przede wszystkim. I wystrzegac się ak ognia cukrów
      rafinowanych.
    • Gość: hydrogen Re: Cukrzyca: jakie ryzyko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.04, 22:06
      Dieta niskowęglowodanowa eliminuje ryzyko cukrzycy nawet jeśli występują jakieś
      predyspozycje dziedziczne.

      To, że cukier nie powoduje cukrzycy to kłamstwo. Takie bzdury rozpowszechnia
      się po to aby chorujący trzymali się jak najdalej od skutecznych metod leczenia
      tej choroby (tym samym zapewniając dochody diabetologom oraz producentom
      insuliny).

      Taka dezinformacja jest b skuteczna bo obecnie lansowane poglądy większość
      ludzi traktuje już jako oczywistość. Tymczasem niedawno czytałem fragment
      zaleceń dla cukrzyków z jakiejś przedwojennej książki. Autorzy zalecali dietę
      niskowęglowodanową uzasadniając to szkodliwością nadmiaru cukru (węglowodanów).
      Zalecenia wypisz wymaluj jak u dr Kwaśniewskiego czy dr Lutza.

      Pozdrawiam

      PS Jak już musisz jeść codziennie czekoladę to staraj się ograniczać inne
      węglowodany. Ponoć bezpieczna ilość to około 250 g na dobę (dla mężczyzny 70kg,
      dla kobiet pewnie trochę mniej). Lepiej jest jednak ograniczyć węgle do 50-
      100g/doba (kierując się samopoczuciem).

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka