Dodaj do ulubionych

Potrzebuję broszurki o diecie wątrobowej !!!

IP: *.g / *.g-net.pl 24.01.05, 12:19
Jestem po wycięciu woreczka żółciowego z kamieniem i zalecono mi dietę wątrobową. Powiedzieli mi mniej więcej co mogę a co nie, ale to nie idzie zapamiętać. Byłabym bardzo wdzięczna gdyby ktoś kto dostał taką broszurkę (bo wiem, że pacjęci dostają takie), zeskanował i podesłał mi ją.
Jeśliby znalazła się jakaś dobra dusza to niech odpiszcie tu w temacie, a podam namiary.
Obserwuj wątek
    • monika_5 Re: Potrzebuję broszurki o diecie wątrobowej !!! 24.01.05, 16:53
      może tu
      www.twojadieta.info/
    • wedrowiec2 Re: Potrzebuję broszurki o diecie wątrobowej !!! 24.01.05, 17:06
      Tutaj jest opisana dieta stosowana w kamicy żółciowej
      tinyurl.com/5dqfa
    • Gość: Agnes Re: Potrzebuję broszurki o diecie wątrobowej !!! IP: *.g / *.g-net.pl 25.01.05, 12:49
      Dzięki :)
      • Gość: terra-magica Re: Potrzebuję broszurki o diecie wątrobowej !!! IP: *.arcor-ip.net 25.01.05, 13:48
        A coz to za zalecenia? Mnie 14 stycznia 2005 wycieto woreczek. Jadam wszystko,
        oprocz bardzo tlusto,bardzo slodko,bardzo ostro-pikantnie. Pierwszy dzien po
        operacji - buliony, drugi-zupy kremy, dobrze przysmaczone - z porow, z dyni i
        marchewki, sniadanie zupa budyniowa. Po pierwszym normalnym wyproznieniu -
        normalne jedzonko - tzw dieta odbudowujaca - losos duszony plus szpinaczek i
        ziemniaczki, piers z kurczaka z jarzynowymi dodatkami, sztuka mieska z
        jarzynowym purre a kolacyjki i sniadanka - buleczki,tostowe pieczywo,slodkie
        pieczywo zytnio-pszenne, jajko gotowane,twarozki,chude serki rozne,wedliny
        chude,delikatne pieczenie,szynka. Herbatki wszelkie,kawa z chudym mleczkiem. To
        wszystko bylo jeszcze w szpitalu. Teraz jestem w domku od 3 dni i jem wszystko -
        wg schematu z pierwszych zdan. Zdrowia zycze.
        • Gość: terra-magica Re: Potrzebuję broszurki o diecie wątrobowej !!! IP: *.arcor-ip.net 25.01.05, 14:11
          no i oczywiscie zadnych warzyw powodujacych wzdecia - kapusty,fasolki,groszki
          etc.
    • Gość: Agnes Re: Potrzebuję broszurki o diecie wątrobowej !!! IP: *.g / *.g-net.pl 25.01.05, 21:38
      Cóż to za zalecenia? A chociażby takie żeby nie jesć nic smażonego na tłuszczu , cebulki, kapustki, itp., mało przyprawianych potraw, itd. i tak do roku po operacji, tak mi zalecił lekarz. I faktycznie miał rację, skusiłam się na cebulkę do twarożka i wątróbka dała o sobie znać. Więc wolę się stosować do dietki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka