GoĹÄ: marzena IP: 80.51.226.* 05.02.05, 16:34 Przy odchudzaniu się Dietą Cambridge zauwazyłam,że mam bardzo smoliste stolce.Czy powinnam sie tym zaniepokoic,czy tez to normalne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Duszkan Re: Dieta Cambridge i smoliste stolce IP: 194.63.132.* 05.02.05, 18:52 To ma nie wiele wspólnego z dietą Cambridge. Ale o ile jednocześnie nie bierzesz preparatów żelaza może oznaczać krwawienie z przewodu pokarmowego ( i to raczej z górnego odcinka pp) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka8 Re: Dieta Cambridge i smoliste stolce 05.02.05, 19:06 oups stosowałam tę dietę w ubiegłym roku ale nic takiego nie zauważyłam czy jesz coś jeszcze dodatkowo czy ostro stosujesz tę dietę? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marzena Re: Dieta Cambridge i smoliste stolce IP: 80.51.226.* 05.02.05, 21:02 Diete stosuję b,rygorystycznie.Nic nie jem ponad zupki DC Gdyby jakieś krwawienie to chyba odczuwałabym jakieś dolegliwosci. A ja czuje się dobrze. Może brak woreczka żółciowego to powoduje? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Duszkan Re: Dieta Cambridge i smoliste stolce IP: 194.63.132.* 05.02.05, 21:13 Brak pęcherzyka zółciowego może utrudniać trawienie ale nie powoduje smolistych stolców. Czy jesteś całkowicie pewna że stolce sa smoliste tzn. czarne jak węgiel? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marzena Re: Dieta Cambridge i smoliste stolce IP: 80.51.226.* 05.02.05, 21:39 Tak,jestem pewna. Odchudzałam sie ta dietą juz kilka lat temu i było tak samo. Dieta była skuteczna,czułam się dobrze. Teraz jednak jestem w trakcie jej powtórki i zastanawia mnie własnie ta smolistość. Może powinnam sobie zrobic jakies badania kontrolne. A żadnych dolegliwości naprewdę nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Duszkan Re: Dieta Cambridge i smoliste stolce IP: 194.63.132.* 05.02.05, 22:36 Morfologię i na obecność krwi utajonej(chociaż przy smolistych stolcach trudno mówić o krwi utajonej) w stolcu. Problem w tym,że do badania na krew utajoną konieczna jest dieta bez żelaza, a w saszetkach DC żelazo jest. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: marzena Re: Dieta Cambridge i smoliste stolce IP: 80.51.226.* 06.02.05, 07:26 Dzięki za gotowość pomocy. Zrobię sobie w takim razie morfologie i może poszukam jakiegoś konsultanta DC. Dzięki jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś