Dodaj do ulubionych

Cisnienie w uszach moze byc nastepstwem tarcz ?

28.02.05, 13:16
Mam pytanko czy uczucie ciśnienia w uszach może być nastepstwem nadczynnosci
tarczycy , lecze sie na nad. i brałem metizol wszystko sie unormowało ale
ostatni miesiac dosc nieregularnia brałem metizol i od razu zaczely sie
pojawiac objawy tzn spadek wagi uczucie gorąca i nadpobudliwosc ???
Obserwuj wątek
    • aspetta_un_momento Re: Cisnienie w uszach moze byc nastepstwem tarcz 28.02.05, 13:25
      aspetta_un_momento napisał:

> Mam pytanko czy uczucie ciśnienia w uszach może być nastepstwem nadczynnosci
      > tarczycy , lecze sie na nad. i brałem metizol wszystko sie unormowało ale
      > ostatni miesiac dosc nieregularnia brałem metizol i od razu zaczely sie
      > pojawiac objawy tzn spadek wagi uczucie gorąca i nadpobudliwosc ???
      >
      >
      >

Dodam że mierzyłem cisnienie i miałem 94 / 68 jestem niskocisnieniowcem i u
      mnie to norma
      • Gość: ula Re: Cisnienie w uszach moze byc nastepstwem tarcz IP: *.chello.pl 28.02.05, 14:01
        Ja mam tez nadczynność i tuż przed tym zanim zaczęłam leczenie i jakiś czas na
        początku leczenia też miałam "ciśnienie" w uszach, trudno opisać odczucia jakie
        temu "cisnieniu" towarzyszyły ale np. jesli byłam w jakims dużym pomieszczeniu
        np. w kinie, czy jakimś lokalu gdzie głośniej grała muzyka to zwłaszcza wtedy
        pojawiało sie takie przykre "ciśnienie" jakby cos dosłownie gniotło z zewnątrz
        i chciało wedrzeć się do środka a przy tym nieznośny szum. Trwało chwilę i
        mijało ale było baaardzo nieprzyjemne! Czy takie "ciśnienie" masz na myśli? też
        jestem ciekawa czy to z powodu tarczycy? Moje ciśnienie przy tym też nie było
        podwyższone, choc tak wogóle to zdarzały się nagłe skoki i przez jakiś czas
        brałam nawet Propranolol.
        Długo już się leczysz Metizolem? Trzeba pilnować i zażywac go regularnie jak
        lekarz przykazał, najlepiej sprawdź TSH to się przekonasz czy to nieregularne
        zażywanie Metizolu jest przyczyną Twoich objawów.
        pozdrawiam
        • aspetta_un_momento Re: Cisnienie w uszach moze byc nastepstwem tarcz 28.02.05, 14:17
          Dzieki , w środę ide do endokrynologa zrobie tez badania , troche sobie
          odpuscilem ten metizol przerazilem sie jak zona mi stwierdzial ze zaczyna mi
          sie robic wytrzeszcz oczu , chociaż ja tego nie widze ale wole juz braz ten
          metizol niz miec oczy na wierzchu ;-)
          • Gość: ula Re: Cisnienie w uszach moze byc nastepstwem tarcz IP: *.chello.pl 28.02.05, 15:04
            A żeby pamiętać o przymowaniu lekarstw - kup sobie w aptece takie specjalne
            pudełeczko z przegródkami, trójdzielne, rano je sobie zapełnisz na cały dzień i
            niepotrzebne będą supełki a i żonie łatwiej Ci będzie przypomnieć żebyś nie
            przegapił kolejnej dawki. Leczenie nadczynności trwa długo niestety.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka