Dodaj do ulubionych

Mydocalm Forte- poradzcie!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 22:54
Po wielu perypetiach z bolami glowy stwierdzono u mnie problemy w odcinku
szyjnym kregoslupa. Neurolog przepisal mi trzy razy dziennie Mydocalm Forte
150 mg. Jakos nie zazywam bo wydaje mi sie ze to strasznie duza dawka. Nosze
kolnierz ortopedyczny i codziennie robie cwiczenia na wzmocnienie miesni
szyi.Do tego aktualnie biore Fevarin bo mam tez problemy z depresja, ktora
tez wzmaga te bole glowy. Prosze, poradzcie czy musze to brac. Czy to wazne
czy tylko kolejne leki, ktore niewiele dadza. Czy to moze pomoc przy tego
typu bolach glowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.05, 23:10
      ponawiam prosbe!
      • baksik3 Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! 27.06.14, 10:39
        mam pytanie,,choruje na kregosłup szyjny ,,miałam zastrzyki milligama ,,niwalin ,,pp 1 zastrzyku niwalinu zle sie czułam a po 2 dostałam takich torsji wymioty ,,masakra ,,czy wie ktos czy niwalin ma takie samo działanie jak mydokalm forte,,bo jesli tak to mydokalmu nie bede zazywac,,z góry dziekuje za odpowiedz
      • 2-oliwka Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! 03.04.17, 04:53
        Po tym leku (użyłam tylko 2 tabletki) dostałam zawroty głowy, wymioty, bezmocz i nieomal straciłam przytomność. Wylądowałam na SOR. Gdybym zastosowała się do wskazań lekarza - neurologa, być może nie było by mnie już wśród żywych.
    • Gość: Ania Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 10:20
    • Gość: Magda Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.3vnet.pl 05.03.05, 16:42
      Aniu ,ja tez mam problemy z szyjnym.Jezeli chodzi o Mydokalm to na poczatku
      leczenia bralam [mialam tez 3razy] ,ale bralam tylko raz dziennie.Od wrzesnia
      biore tolperis[50mg] dwa razy dziennie.To jest odpowiednik mydocalmu.Jest to
      skuteczny lek[rozluznia miesnie].Taniej Ciebie wyniesie jak kupisz tolperis[90
      tabl-ok 40zl].Tez mialam na noc myolostan ,tez skuteczny.Tez mialam zalecony
      kolniez ortop. ,ale nosilam go tylko przez tydzien[conajmniej 8 godz.
      codziennie- zalecenia neuroch.].Robilo mi sie slabo i moja neurolog kazala
      przerwac.Masz jeszcze jakies pytania? Jakie inne leki bierzesz?Aha teraz
      wrocilam do myolostanu na noc.Mialas rezonans ,czy nie masz tez problemu z
      bolem rak?
      • Gość: Ania Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 18:18
        Magda, dzieki za odpowiedz!Ja sie z tym mecze od stycznia i mam dosyc troche.
        Nie robilam rezonansu i nie mam bolu rak. Wcinam tez leki przeciwdepresyjne bo
        stwierdzono, ze bole glowy to przez depresje.Nastroj mam lepszy ale bole glowy
        nie przeszly. Tez mam wrazenie, ze przy tym kolnierzu jakos wszystko bardziej
        mnie boli a po gimnastyce to juz koszmar. We lbie mi sie kreci i jest mi
        niedobrze.Dzisiaj pierwszy raz wzielam ten Mydocalm i moze wezme tez wieczorem.
        Nie bardzo wiem co jeszcze moge zrobic...Czy Tobie to wszystko pomaga?
        Pozdrawiam!
        • baksik3 Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! 27.06.14, 10:44
          mam problemy z szyjnym odcinkiem ,,mam tez bóle rąk ,,czy mydokalm mozna zazywac jesli po niwalinie zle sie czułam
      • baksik3 Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! 02.07.14, 11:55
        jak sie czułas po mydokalmie????// on rozluznia miesnie nie wydawało ci sie ze jestes pijana?
    • Gość: max Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: 217.153.84.* 05.03.05, 18:21
      Jak przeczytalem to sie za glowe zlapalem Mydokalm jest lekiem o duzym dzialaniu
      ubocznym jak juz to 1x Gorset absolutnie nie 8 godzin /moze nastapic zwiotczenie
      miesni przykregoslupowych Gorset nosi sie od 15 minut i zwieksza sie o 10 minut
      codziennie przez nie pamietam dokladnie ale 2tyg przerwa.....Jak mozesz to ostaw
      ten Mydocalm mnie bardzo pomogl DICLODUO Nie jestem lekarzem a swoje przezylem z
      tymi bolami Kazdy lekarz inaczej leczyPrzy lekach na kregoslup nie bierz leku
      jak ci szkodzi idz do lek. aby ci zmienil bo wykonczysz zoladek nerki itd Nie
      martw sie powoli....
      • Gość: Ania Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 18:26
        Nic juz nie rozumiem. Lekarka naciskala na noszenie kolnierza ortop. przez caly
        dzien. Zdejmowac tylko na noc. Po 2 tygodniach mam nosic po 2 godziny.Wiec o co
        w tym wszystkim chodzi? Czy Magdzie neurolog tez blednie doradzila?
        Wyczytalam w ulotce, ze Mydocalm jest dosc dobrze tolerowany przez organizm...
        • Gość: max Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: 217.153.84.* 05.03.05, 18:34
          No widzisz kazdy lekarz inaczej Ja chodze vod 12lat do pani neurolog /koleżanka
          zony/no i co ja ma,m ci pomoz kochana Przekazalem ci moja wiedze a mam ja duza w
          tych sprawach ale jak sie cos wiecej wie to inaczej z lekarzem sie rzmawia Jak
          masz jeszcze pytania to odpowiem
          • Gość: Iga Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 18:50
            Mydocalm z miorelaksantów / leki zwiotczające mięśnie/ jest najlepiej
            tolerowany i nadaje się do długotrwałego stosowania. Inaczej jest z
            tolperyzonem /np. myolastan/ , który ma dużo skutków ubocznych i może
            spowodować uzależnienie.Jeśli chodzi o gorset ortopedyczny to bardzo rozważnie
            należy stosować gdyż każde usztywnienie prowadzi do osłabienia mięśni a one
            muszą trzymać kręgosłup. Radzę Ci go nosić ale nie aż 8 godz. dziennie. Rób
            sobie dłuższe przerwy i wkładaj wtedy kiedy naprawę boli.
            • Gość: Ania Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 19:48
              Iga, czy mozesz mi doradzic czy przepisana przez neurologa dawka 3 razy
              dziennie po 150 gramow to nie za duzo?Wg. ulotki powinno sie zaczynac od 3 razy
              50 a niestety te moje tabletki Forte nie daja sie podzielic.
              Gwoli scislosci: nie nosze gorsetu ale kolnierz. Zdjelam przed chwila
              zdezorientowana co nieco po przeczytaniu Waszych postow.A.
              • Gość: farmaceutka Re: Mydocalm Forte IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 20:39
                Mydocalm forte zmniejsza napięcie mięśni (prążkowanych). Rozszerza naczynia
                kwionośne, poprawiając ukrwienie kończyn.
                Lek jest stosowany w dawkach i z częstotliwością ustaloną przez lekarza.
                Zwykle stosowany jest doustnie w dawce 150-450mg na dobę. Niekiedy stosowane są
                dawki wyższe - 400-1200mg na dobę.
                Pamiętaj! Nigdy nie przyjmuj podwójnej dawki, nawet jeżeli zapomnisz zażyć lek
                na czas!
            • Gość: Iga Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 21:28
              Oczywiście myślałam o kołnierzu a napisałam gorset. Ale zasady stosowania i
              przeznaczenie są takie same. Mają czsowo usztywnic i odciążyć mięśnie. Trudno
              mi polemizować z Twoim lekarzem ale dawka 150mg. Mydocalmu, zważywszy,że
              stosujesz to po raz pierwszy, jest na początek wystarczająca. Można ew. 300 mg
              ale to duża dawka przy takim schorzeniu.
              • Gość: Ania Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 21:50
                Iga, dziekuje Ci za sugestie. Chyba po prostu rozkroje te tabletke i wezme dwa
                razy po polowce. Czy myslisz, ze po prostu w jednej dawce 150 mg.?Do licha,
                dlaczego czlowiek zawsze czuje, ze lekarz nie poswiecil mu nalezytej uwagi? mam
                tym wieksze watpliwosci, ze po wizycie u neurologa omawialam to jeszcze raz z
                lekarzem rodzinnym, ktory stwierdzil, ze to w ogole niepotrzebne, mam bazowac
                na kolnierzu i cwiczeniach. ja jednak czuje meczacy bol i mam wrazenie, ze
                potrzeba tu czegos wiecej.
                • Gość: Iga Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 21:56
                  Skłaniam sie do sugestii Twego lekarza rodzinnego. Nie dziel tabletki bo ona
                  jest w ochronnej powłoczce. Stosuje się jedną dawkę / tabletkę/ na dobę.
                  Mydocalm ma uzasadnienie wtedy kiedy czujesz ból i sztywność karku np. przy
                  próbie poruszania głową. On nie ma właściwości przeciwbólowych jak takich. Ma
                  zredukować napięcie mięśni jeśli ono jest przyczyną bólu. Oceń dolegliwości
                  sama.
                  • Gość: Magda Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.3vnet.pl 05.03.05, 22:43
                    Jezeli chodzi o kolnierz to tak mi kazal nosic neurochirurg .Po tygodniu
                    zrezygnowalam, ale zeby upewnic sie czy dobrze zrobilam pojechalam jeszcze raz
                    do neurochirurga .On powiedzial ,ze tak ma byc ,poniewaz kregoslup "wraca na
                    swoje miejsce".Poszlam jeszcze do neurolog ktora powiedziala ,ze nie ma sensu
                    nosic, bo w moim wypadku i tak nic nie pomoze.Ja mialam okropne bole glowy
                    [zawroty i zaburzenia rownowagi].Bardzo dlugo lekarze zwalali to na zaburzenia
                    wegetatywne.Przeszlam przez wiele lat wszystkich specjalistow.Nawet bylam u
                    psychiatry[diagnoza zdrowa] zadnych lekow.Poprosilam lekarz pierwszego kont.
                    sama o leki usokaj.[zadnej poprawy].Bole glowy i galek ocznym zaczely
                    wystepowac polowicznie ,doszedl bol szczeki,jednego oka i zawroty,bol
                    karku ,zaburzenia rownowagi,zaczelam miec problemy z wymowa [po lewej stronie
                    zaczal mi mrowiec i tak samo usta.Lekarz sie przestraszyla i szybko mi dala
                    skier. do neurol.i TAK SIE ZACZELO .Zrobilam sobie przeplywy [prywatnie] a
                    dalej neurolog[widzac opis [niedotlenienia itd] szybko dala na rezonans ,znow
                    czekanie ale po rezon. diagnoza dyskopatia wielop. z zaburzeniami statyki
                    ciala i choroba zwyrodn. kreg.A dalej potoczylo sie tak jak na poczatku
                    napisalam.Takze mialam robione Emg rak[znaczne uszkodzenie korzeni
                    rdzeniowych].Te leki mi pomagaja funkcjonowac.Do tolperisu jakis czas bralam
                    lanzulS i oczywiscie neotropil,i leki krazeniowe.Nauczylam sie zyc z bolem
                    [przeciwbolowe biore rzadko, tez diclo duo jest szkodliwy na zoladek].A lekarz
                    piewszego kontaktu teraz nie patrzy mi w oczy ,bo jej glupio .Na operacje sie
                    nie zgodzilam.
                    • Gość: Iga Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.05, 23:25
                      Przy takich zmianach i dolegliwościach wcześniej czy później będziesz musiała
                      zdecydować się na operację. Im wcześniej tym lepiej bo przy dyskopatii zbyt
                      długie zwlekanie rodzi nieodwracalne skutki. Prawdopodobnie powinnaś mieć
                      wszczepione implanty dysków szyjnych i wtedy skończyły by się Twoje problemy.
                      • Gość: Magda Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! IP: *.3vnet.pl 06.03.05, 11:07
                        Wiem o tym ,tylko nikt z lekarzy nie da mi gwarancji,ze bede pozniej wszystko
                        ok.Po operacji moga sie nasilic bole,a druga sprawamoge miec niedowlad.A to
                        wszystko wina lekarzy ,ze czlowieka lekcewazyli nie dopatrzyli sie prawdziwej
                        pzyczyny chorobowej
            • baksik3 Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! 27.06.14, 10:41
              czy jesli po niwalinie zle sie czułam moge zazywac mydokalm? prosze o odpowiedz ,,dzieki z góry
    • sp9tcu Mydokalm nie polecam 27.06.14, 21:04
      Tego leku nie polecam
      xle go znosiłem
      bóle żołądka itd
      • baksik3 Re: Mydokalm nie polecam 02.07.14, 11:56
        jakie jeszcze dolegliwosci miałes? mam zapisany ale boje sie go brac
      • gisel6 Re: Mydokalm nie polecam 19.10.15, 12:33
        Każda osoba może inaczej reagować na dany lek. Działania niepożądane występują po każdym leku, ale niekoniecznie u wszystkich osób.
    • baksik3 Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! 02.07.14, 11:53
      Witaj,,mam dokładnie ten sam problem z bólem głowy i odcinkiem szyjnym kregosłópa,,,tez mi lekarka zapisała mydokalm ,,nie biore bo sie boje ze zle bede sie czuła po nim miałam zastrzyki niwalin i mialam wymioty ,,cuda mi sie robiły ,,,a mydokalm tez jest rozluzniajacy i boje sie zazywac ze bdec chodziła na miekkich nogach
      • bozena1231 Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! 02.07.14, 20:57
        jezeli ci zastrzyki nie pomogly tak jak mnie to idz na laser na szyjny ja biore na piersiowy 2 dni i czuje ulge a po zastrzykach nic nie pomoglo
        • sp9tcu Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! 02.07.14, 23:23
          Po mydokalmie czułem się dziwnie
          raz bolał zoładej było napięcie mięsni brzucha
          a 2raz miałem skurcze różnych części ciała itd
          nie zapomne tego
          n akręgośłupp[plecam masarze
      • 2-oliwka Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! 03.04.17, 04:58
        Komu życie miłe, to niech nie przyjmuje tego leku, jest zabójczy.
    • hala1952 Mydocalm tj. tolperyzon(!) 24.09.15, 19:40
      www.gedeonrichter.pl/gedeonrichter/dane/pdf/2014_07_16_Mydocalm_Forte_150_tabletki_PIL_PL_R_2280_scanned.pdf
    • bausen05 Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! 09.10.15, 00:10
      Jak czytam niektore wypowiedzi to az mnie głowa boli. "wydaje mi sie ze to strasznie duża dawka" "nie polecam bo mnie brzuch boli". Opamiętajcie sie. Ulotka mówi o skutkach ubocznych iale jie każdy je ma. Ja na mydocalm forte reaguje bardzo.dobrze. 3x dziennie brałem już 2-3x w ciągu kilku oststnich lat i za każdym razem efekt był niebiański plus terapia manualna. A mojej mamie lekarz przepisał zwykly mydocalm 50mg i dostała silnej alergii, i co? I nic, odstawiła i czego innego poszukali na jej dolegliwości. Współpracujcie z lekarzem i obserwujcie siebien przy braniu leków zamiast snuć czarne scenariusze
      • gisel6 Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! 19.10.15, 12:35
        Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości.
    • 2-oliwka Re: Mydocalm Forte- poradzcie!!! 03.04.17, 04:44
      Słusznie Pani nie zażywa. Po 2 kapsułkach wylądowałam na SOR . Dostałam zawrotów głowy, wymiotów, bezmoczu i prawie straciłam przytomność. Smutne, że chory człowiek idzie po pomoc do lekarza, a zamiast pomocy otrzymuje ciężką chorobę. Gdybym zastosowała się do wskazań lekarza neurologa, to być może, że nie było by mnie już wśród żywych. Gość. 2.04.2017

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka