GoĹÄ: monika IP: 62.141.240.* 26.03.05, 18:13 Chcę zrobic sobie testy alergiczne? Czy ktoś wie ile mogą kosztowac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Magda Re: ile kosztują testy alergiczne? IP: *.3vnet.pl 26.03.05, 18:27 Jezeli w miescie jest wiecej alergologow to pochodz i popytaj,jest rozbierznosc w cenach.Ja 3lata temu placilam 50zl ,a za wizyte doktor nic nie wziela.Przed testami nie wolno brac lekow alergicznych[o ile bierzesz na 10 dni przed testem].Teraz nie wiem ile?Doktor nam tlumaczyla ,ze nie zawsze wyjda ,to nie oznacza ,ze nie jestes alergiczka. Odpowiedz Link Zgłoś
kornelka27 Re: ile kosztują testy alergiczne? 01.04.05, 17:48 Zgadzam się z przedmówczynią! Testy skórne nie są najlepszą metodą "demaskowania" alergenów. Konieczne są badania krwi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basiek13 Re: ile kosztują testy alergiczne? 01.04.05, 19:38 Jak wyglada takie badanie krwi, ponieważ mojemu 3 letniemu dziecku nie wyszło nic jednoznacznego na testach skórnych ale chyba ma alergie na coś.Ciągły katar, biały , przeźroczysty ale gargło jest ok. laryngolog załamuje ręce tak więc pewnie to alergia ale w tym wieku testy nie wiele mówia. Co więc z tym badaniem krwi(pierwse słyszę)? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: asia Re: ile kosztują testy alergiczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:38 Aktualne ceny ze Szczecina: Test alergologiczny 47,00 Test alergologiczny na Alergeny pokarmowe w surowicy krwi (test AllergoScan Food) 250,00 Test alergologiczny na Alergeny wziewne w surowicy krwi (test AllergoScan Inhalation) 250,00 Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: ile kosztują testy alergiczne? 01.04.05, 22:07 Robiłam testy dziecku - skórne bezpłatnie w przychodni, z krwi prywatnie. Z krwi robione są w naszym laboratorium w tzw. panelach, panel oddechowy (alergeny typu pyłki, sierść,pierze itd. w sumie ze 20-30 alergenów), pokarmowy (m.in. mleko, orzeszki ziemne, też ze 30 alergenów) i dla dzieci polecany mieszany, tak po połowie tych ważniejszych z oddechowego i pokarmowego. Każdy z paneli kosztował ok. 200 zł. Pojedyncze alergeny po ok. 20 zł. Do tego koszt pobrania krwi ok. 5 zł. Badanie robione było rok temu, na razie ceny nie uległy znaczącej zmianie. Odpowiedz Link Zgłoś
joko5 Re: ile kosztują testy alergiczne? 06.04.05, 09:23 Wrocław 90,00 testy skórne, 30,00 za jeden alergen badania krwi. Ceny aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: alergiczka Re: ile kosztują testy alergiczne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 02:55 warszawa, testy skórne (60 alergenów) - 240 zł. !!! cena sprzed 2 tyg. robiłam, płaciłam. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Duszkan Re: ile kosztują testy alergiczne? IP: 194.63.132.* 12.04.05, 14:47 W Łodzi testy skórne 70-90 zł, panel oddechowy i pokakrmowy lub tzw. pediatryczny (badanie ocenia stężenie IgE swoiste na alergeny) po 170 zł za panel (ceny z Centrum Alergologii prof. Buczyłki). Odpowiedz Link Zgłoś