Dodaj do ulubionych

ile kosztują testy alergiczne?

IP: 62.141.240.* 26.03.05, 18:13
Chcę zrobic sobie testy alergiczne?
Czy ktoś wie ile mogą kosztowac?
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: ile kosztują testy alergiczne? IP: *.3vnet.pl 26.03.05, 18:27
      Jezeli w miescie jest wiecej alergologow to pochodz i popytaj,jest rozbierznosc
      w cenach.Ja 3lata temu placilam 50zl ,a za wizyte doktor nic nie wziela.Przed
      testami nie wolno brac lekow alergicznych[o ile bierzesz na 10 dni przed
      testem].Teraz nie wiem ile?Doktor nam tlumaczyla ,ze nie zawsze wyjda ,to nie
      oznacza ,ze nie jestes alergiczka.
    • kornelka27 Re: ile kosztują testy alergiczne? 01.04.05, 17:48
      Zgadzam się z przedmówczynią! Testy skórne nie są najlepszą
      metodą "demaskowania" alergenów. Konieczne są badania krwi!!!
      • basiek13 Re: ile kosztują testy alergiczne? 01.04.05, 19:38
        Jak wyglada takie badanie krwi, ponieważ mojemu 3 letniemu dziecku nie wyszło
        nic jednoznacznego na testach skórnych ale chyba ma alergie na coś.Ciągły katar,
        biały , przeźroczysty ale gargło jest ok. laryngolog załamuje ręce tak więc
        pewnie to alergia ale w tym wieku testy nie wiele mówia. Co więc z tym badaniem
        krwi(pierwse słyszę)?
        • Gość: asia Re: ile kosztują testy alergiczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 12:38
          Aktualne ceny ze Szczecina:
          Test alergologiczny 47,00
          Test alergologiczny na Alergeny pokarmowe w surowicy krwi (test AllergoScan
          Food) 250,00
          Test alergologiczny na Alergeny wziewne w surowicy krwi (test AllergoScan
          Inhalation) 250,00
    • nchyb Re: ile kosztują testy alergiczne? 01.04.05, 22:07
      Robiłam testy dziecku - skórne bezpłatnie w przychodni, z krwi prywatnie.
      Z krwi robione są w naszym laboratorium w tzw. panelach, panel oddechowy
      (alergeny typu pyłki, sierść,pierze itd. w sumie ze 20-30 alergenów), pokarmowy
      (m.in. mleko, orzeszki ziemne, też ze 30 alergenów) i dla dzieci polecany
      mieszany, tak po połowie tych ważniejszych z oddechowego i pokarmowego. Każdy z
      paneli kosztował ok. 200 zł. Pojedyncze alergeny po ok. 20 zł. Do tego koszt
      pobrania krwi ok. 5 zł. Badanie robione było rok temu, na razie ceny nie uległy
      znaczącej zmianie.
      • joko5 Re: ile kosztują testy alergiczne? 06.04.05, 09:23
        Wrocław 90,00 testy skórne, 30,00 za jeden alergen badania krwi. Ceny aktualne.
    • Gość: alergiczka Re: ile kosztują testy alergiczne? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.05, 02:55
      warszawa, testy skórne (60 alergenów) - 240 zł. !!! cena sprzed 2 tyg. robiłam,
      płaciłam.
      pozdrawiam.
    • Gość: Duszkan Re: ile kosztują testy alergiczne? IP: 194.63.132.* 12.04.05, 14:47
      W Łodzi testy skórne 70-90 zł, panel oddechowy i pokakrmowy lub tzw.
      pediatryczny (badanie ocenia stężenie IgE swoiste na alergeny) po 170 zł za
      panel (ceny z Centrum Alergologii prof. Buczyłki).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka