Dodaj do ulubionych

Biały nalot na języku

20.10.05, 07:58
Czego objawem może być biały nalot na języku? Dodam, że mam ten nalot niemal odkąd pamiętam. Lekarka zawsze mówiła, ze po prostu niektórzy tak mają. Czy to prawda? A może to jednak objaw jakiejś choroby?
Obserwuj wątek
    • samo Re: Biały nalot na języku 20.10.05, 08:01
      Jest to objaw przerostu grzyba candida albicans w organiźmie.Zajrzyj na to
      forum:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30155
      • lulu_85 Re: Biały nalot na języku 20.10.05, 08:33
        Niekoniecznie. Ja też mam biały nalot na języku i również ktoś mi powiedział,
        że to napewno candida. Pomyślałam, ze jak tak, to trzeba zrobić badania, no i
        zrobiłam wymaz z gardłą, jamy ustnej i języka w kierunku mykologicznym oraz
        posiew kału w kierunku mykologicznym i nic mni nie wyszło!!! Wierząc święcie że
        to jednak grzyb powtórzyłąm jeszcze badania w innym labolatorium, tym razem w
        polecanym na forum jako dobre i pewne i również nie stwierdzono przerostu
        candidi. Tak więc biały nalot niekoniecznie oznacza przerost grzyba. A ja biały
        nalot jak miałam tak dalej mam.
    • eluchnab Re: Biały nalot na języku 20.10.05, 21:43
      ponawiam pytanie. proszę o pomoc :)
      • snajper55 Re: Biały nalot na języku 20.10.05, 22:00
        eluchnab napisała:

> ponawiam pytanie. proszę o pomoc :)

Pomoc w czym ? Powiedziano Ci przecież, że to nie jest żaden objaw chorobowy.

S.
        • nekki Re: Biały nalot na języku 21.10.05, 08:38
          ale tez pisza,ze biały nalot jest oznaka chorob układu pokarmowego badz candida:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka