GoĹÄ: starlette IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 26.09.02, 11:41 Jaka może byc przyczyna samoistnego krwawienia z nosa? Nie mam kataru, nie brałam aspiryny, stoję sobie w kuchni a tu nagle chlust! A jak mi się to zdarzy w autobusie albo w pracy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Jo Re: krwawienie z nosa IP: *.mtp.com.pl / *.mtp.com.pl 05.11.02, 08:47 Przyczyn może być kilka np. osłabiona krzepliwość krwi, słabe naczynka krwionośne (bądź "dzikie żyłki" - jak żylaki), osłabienie organizmu, przemęczenie itd. Najlepiej zgłoś się do laryngologa. Powodzenia Jo. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: terii1@wp.pl Re: krwawienie z nosa IP: 193.0.125.* 05.11.02, 13:40 miałam swego czasu podobne objawy okazało się, że mam słabe naczynka poszłam na tak zwane przypalanie i od tego czasu mam spokój a minęło już ponad 30-lat Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: terii1@wp.pl Re: krwawienie z nosa IP: 193.0.125.* 05.11.02, 13:42 miałam swego czasu podobne objawy okazało się, że mam słabe naczynka poszłam na tak zwane przypalanie i od tego czasu mam spokój a minęło już ponad 30-lat Odpowiedz Link Zgłoś
magdap Re: krwawienie z nosa 05.11.02, 23:28 Gość portalu: starlette napisał(a): > Jaka może byc przyczyna samoistnego krwawienia z nosa? Nie mam kataru, nie > brałam aspiryny, stoję sobie w kuchni a tu nagle chlust! A jak mi się to > zdarzy w autobusie albo w pracy? Ja mam krzywą przegrodę i wysusza mi sie prawa dziurka. Wystarczy klimat, przemęczenie i leci mi, alew zawsze z tej prawej dzirki. Czy leci Ci z jednej dziurki zawsze? To może być krzywa przegroda. -- Pozdrowienia Pejas Odpowiedz Link Zgłoś
balerina Re: krwawienie z nosa 06.11.02, 08:49 Ja tez tak mialam. Odwiedzilam kilka lekarzy, mialam robione badania na krzepliwosc krwi i wszystko ok. wiec przestalam chodzic do lekarzy i teraz jak mi sie to zdarza to biore z dwie witaminy K i na jakis czas mam spokoj. Ja mam nasilenie jak jestem chora lub oslabiona i zawsze w lecie jak goraco jest. I zawsze nie oczekiwanie...okropienstwo. Polecam wit.K. Oczywiscie nie zlikwiduje przyczyny ale zawsze pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Jo Re: krwawienie z nosa IP: *.mtp.com.pl / *.mtp.com.pl 07.11.02, 15:28 A właśnie odnośnie Vit K. Słyszałam ostatnio, że została wycofana ze sprzedaży z uwagi na jakieś skutki uboczne. Czy to prawda? Sama jej używałam w przeszłości dlatego jestem zainteresowana. Nota bene używałam też z uwagi na osłabioną krzepliwość i częste krwotoli. Od 10 lat mam spokój, bo miałam wypalone naczynka. Odpowiedz Link Zgłoś