ewellina 26.12.05, 19:42 witam prosze o pomoc zapomnialam zanwe srodka, ktory rozpuszcza kamienie zolciowe, ma chyba chinska nazwe, kupuje sie go w zielarniach, moze ktos mi podpowie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motil Re: jak sie nazwywa srodek rozpuszczajacy kamieni 26.12.05, 19:47 Mojemu ojcu udalo sie rozpuscic kamienie gruzinskim srodkiem o nazwie Rubinal czy jakos tak podobnie, to byly krople z ziol, rosnacych gdzies na Kaukazie, kupowal je lata temu w warszawskich aptekach. Odpowiedz Link Zgłoś
ulka32 Re: jak sie nazwywa srodek rozpuszczajacy kamieni 26.12.05, 21:21 motil napisała: Nie Rubinal lecz Rubinex(tabletki nie krople) i napewno nie na kamienie żółciowe lecz nerkowe.Teraz tego srodaka nie ma w sprzedaży a mąż mój zjadł przesadze ale z kilogram i kamienie sa od zawsze czasami uda mu sie jakis urodzić. Gdyby twoj tata posiadał te drugie ten srodek by ich nigdy nie rozpuscił.Poprostu ich nie było . Na kamienie żółciowe nie ma żadnych leków i jest to niemożliwe aby je rozpuścić ani rozbić.Producenci róznych specyfików robia na nas kasę.Jestem żywym przykładem tych zabiegów.Końcowy etap to Laparoskopia. Odpowiedz Link Zgłoś
ewellina Re: jak sie nazwywa srodek rozpuszczajacy kamieni 26.12.05, 23:55 nikt mi nie pomogl jest pewien srodek ( ok 100 tabletek w opakowaniu) o chinskiej nazwie, tylko zapomnialam nazwe Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1977 Re: jak sie nazwywa srodek rozpuszczajacy kamieni 27.12.05, 08:28 moze chodzi Ci o tabletki SHILINGTONG ? Odpowiedz Link Zgłoś
ewellina Re: jak sie nazwywa srodek rozpuszczajacy kamieni 28.12.05, 20:10 tak tak dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
grazia30 Re: jak sie nazwywa srodek rozpuszczajacy kamieni 29.12.05, 08:39 Stosowałam ten lek, lecz bezskutecznie. Zanim zaczniesz używać przeczytaj dokładnie ulotkę, bo z tego co pamiętam to on nie rozpuszcza, lecz pomaga wydalić, co ma oczywiście sens przy małych kamieniach chyba do 1 cm, Odpowiedz Link Zgłoś
papiok1 Re: jak sie nazwywa srodek rozpuszczajacy kamieni 29.12.05, 10:36 tak, to jest shilintong. godnie z ulotką: rozbija i wydala kamienie nerkowe, moczowodowe i w woreczku żółciowym, oczyszcza układ moczowy z infekcji. Jestem w trakcie kuracji rozbijania kamieni nerkowych metodą eswl /fale dźwiękowe/, wspomagam sie przy tym shilintongiem, ginjalem. Udało mi się wydalić kilka kamyczków i piasku. Nie moge jednak ocenić skuteczności działania samego shilintonga. Odpowiedz Link Zgłoś
grazia30 Re: jak sie nazwywa srodek rozpuszczajacy kamieni 29.12.05, 10:58 Przepraszam pomyliłam, ja stosowałam LIDAN PAJSHl PIAN: (tabletki na wypłukiwanie kamieni żółciowych)-naturalny chiński specyfik wypłukujący kamienie żółciowe, leczący zapalenia pęcherzyka żółciowego i przewodu żółciowego oraz pomocny przy leczeniu dyskinezy pęcherzyka żółciowego. Natomiast Shi Lin Tong Pian -rozpuszcza kamienie nerkowe. Odpowiedz Link Zgłoś