Dodaj do ulubionych

powiększenie piersi

IP: *.torun.dialup.inetia.pl 23.10.01, 19:11
CHciałabym uzyskać informacje na temat protez, cen odczuć z perspektywy czasu,
klinik gdzie warto , a także o chirurgu plastyku z Bydgoszczy Bieńkowskim
Obserwuj wątek
    • Gość: Helena Re: powiększenie piersi IP: *.waw.cdp.pl 25.10.01, 13:06
      Moja droga,
      daj sobie spokoj i zapomnij. Bol, cierpienie, cale stado mozliwych powiklan,
      rehabilitacja a efekt???? Taki sobie tzn. jezeli masz sliczne nieduze piersi i
      powiekszysz je troche, to bedziesz miala ladne wieksze, ale jezeli liczysz na
      to ze z nieszczegolnych piersi nagle bedziesz miala cuda, to bedziesz plakac.
      Widzialam okolo 200 fotek przed i po, i z tego 2 efekty byly bez zarzutu, 3
      niezle a cala reszta??? Nieszczegolna. Powiekszanie piersi jest dokladnie, na
      co wskazuje nazwa. Jezeli jednak cie nie zraze, to zdecyduj sie na dwa razy
      drozsze implanty anatomiczne, bo tradycyjne daja efekt piłki.
      Pozdrawiam
      • Gość: Helena Re: powiększenie piersi IP: *.waw.cdp.pl 25.10.01, 13:10
        Jeszcze jedno. Nie mam takich doswiadzczen po konsultacji z byle
        rzemieslnikiem, tylko z naprawde doskonalym chirurgiem, ktory uprzedza cie, ze
        nie jest cudotworca i kiepskie piersi nie stana sie po operacji skonczenie
        doskonale. Ja uslyszlama na koniec, ze chyba mam nadmiar pieniedzy, skoro
        marnuje je na konsultacje, kiedy nie brakuje mi nic ani w ksztalcie, ani
        wielkosci ani jedrnosci.
        Pozdrawiam
    • Gość: Piotr Re: powiększenie piersi IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.10.01, 13:46
      Dziewczyny! Dajcie sobie w końcu spokój z samokatowaniem i samookaleczaniem.
      Męzczyźni i tak Was uwielbiają takie jakimi jesteście w sposób naturalny! Nie
      chciałbym pieścić żelowych piłek!
      • Gość: M. Re: powiększenie piersi IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.01, 10:01
        Przyznam, że jestem przeciwna tego typu "operacjom"- wiem, że to nie należy do
        tematu.
        Nurtuje mnie jednak jedna kwestia- czy można później karmić piersią? Mnie się
        zdaje ( na zdrowy rozum), że gruczoł jest uszkodzony i nic z tego (?) Czy ktoś
        wie? Pozdrawiam M.
        • Gość: fanny Re:do M. IP: *.chello.pl 17.11.01, 00:34
          Gość portalu: M. napisał(a):

> Przyznam, że jestem przeciwna tego typu "operacjom"- wiem, że to nie należy do
          > tematu.
          > Nurtuje mnie jednak jedna kwestia- czy można później karmić piersią? Mnie się
          > zdaje ( na zdrowy rozum), że gruczoł jest uszkodzony i nic z tego (?) Czy ktoś
          > wie? Pozdrawiam M.

W wypadku powiekszenia piersi mozna karmic, gruczol bowiem w zaden sposob nie
          jest uszkadzany. Do zaburzen w pozniejszej laktacji moze dojsc w przypadku
          odwrotnym do tu omawianego - zmniejszania. Dochodzi wtedy przewaznie do
          przerwania czesci kanalikow. Trzeba nawet w ciazy stosowac leki
          przeciwlaktacyjne. Natomiast przy powiekszaniu niedogodnoscia moze byc zarowno
          bardzo duze powiekszenie piersi w czasie ciazy i karmienia (no bo i sztucznie
          duze i jeszcze naturalnie sie powiekszaja), jak i czesto koniecznosc wymiany
          implantow po zakonczeniu karmienia spowodowana zmiana wielkosci i ksztaltu piersi.

• Gość: Anatol Re: powiększenie piersi IP: *.vc.shawcable.net 10.11.01, 14:12
      Dziewczyno zastanow sie, czy warto ryzykowac. Moze skorzystaj z mojej rady, na
      przyklad medycyna naturalna - moge Ci zrobic remedie ze Ci biust urosnie
      naturalnie (moze nie tyle co ma Pamela), tylko jest jeden problem, musisz miec
      chlopa najlepiej meza, bo ta remedia dziala na inne rzeczy tez. Muwie
      absolutnie powaznie. Zreszta to zalezy od wieku, fizjologii itd. Ale
      sprobowac mozna.
      Z powazaniem - Anatol
      • Gość: agra Re: powiększenie piersi IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 14.11.01, 08:22
        Gość portalu: Anatol napisał(a):

> Dziewczyno zastanow sie, czy warto ryzykowac. Moze skorzystaj z mojej rady, na
        >
        > przyklad medycyna naturalna - moge Ci zrobic remedie ze Ci biust urosnie
        > naturalnie (moze nie tyle co ma Pamela), tylko jest jeden problem, musisz miec
        > chlopa najlepiej meza, bo ta remedia dziala na inne rzeczy tez. Muwie
        > absolutnie powaznie. Zreszta to zalezy od wieku, fizjologii itd. Ale
        > sprobowac mozna.
        > Z powazaniem - Anatol

A na czym polega twn zabieg medycyny naturalnej?
        • Gość: Anatol Re: powiększenie piersi IP: *.vc.shawcable.net 14.11.01, 21:41
          Uzywasz moje preparaty i to wszystko. Ale to jest dlugi proces, conajmniej z
          rok. Ktos mowil na forum ze tu jestesmy anonimowi, to nie jest prawda,
          otrzymalem ostrzezenie na e-mail od gazety, dlaczego ja zabieram tyle miejsca
          na forum i dlaczego reklamuje firme. Ja nie reklamuje mojej firmy, poprostu
          chce pomoc tym co maja problemy. Od teraz nie zabieram juz glosu, z wyjatkiem
          bezposrednich pytan do mnie, o ile to przejdzie cenzure.
          Uwazajcie ludzie co piszecie, bo poprostu tutaj nie jestescie anonimowi!
          Lacze pozdrowienia - Anatol
      • Gość: Dorota Re: powiększenie piersi IP: *.ds1-aeg.adsl.cybercity.dk 21.11.01, 22:15
        Co to znaczy remedie panie Anatolu? chetnie uslysze wiecej na ten temat. Ten
        problem mnie tez dotyczy, ale nie dopuscilabym ingerencji chirurgicznej w swoim
        ciele.
        Pozdrawiam Dorota
        • Gość: Anatol Re: powiększenie piersi IP: *.vc.shawcable.net 22.11.01, 05:12
          Czesc Pani Doroto!

Poprostu zajmuje sie ziololecznictwem, robie lekarstwa na rozne choroby i
          problemy. I moge zrobic komus na powiekszenie piersi. Jak Pani chce wiedziec
          wiecej to niech wysle Pani e-mail do mnie na; info@ajherbs.com , wtedy
          wyjasnie Pani wiecej.
          Lacze pozdrowienia - Anatol
          • Gość: ts duke Re: powiększenie piersi IP: *.dnvr.uswest.net 30.11.01, 00:54
            mozesz zrobic lek ziolowy na powiekszenie piersi?
            ahahahahahahahahaha. dobre.
            moze powiesz jakie ziola potrafia selektywnie powiekszac wybgrane czesci ciala?
            • uve Re: powiększenie piersi 09.12.01, 09:32
              Ahhhhhhhhhaaaa, Moj boss moze zrobic, ze Ci maly urosnie! Ahhhhhhhhhaaaaa!
    • Gość: gocha Re: powiększenie piersi IP: 212.244.106.* 03.01.02, 14:49
      Cześć Ania!
      Czy udał Ci się zebrać jakieś informacje, a może przeszłaś zabieg? Odezwij się
      gocha
    • Gość: Ania Re: powiększenie piersi IP: 212.244.205.* 09.01.02, 08:54
      Jeśli jeszce myślisz o operacji daj mi znać. Przeszłam taką operację w
      listopadzie i chętnie podzielę się z Tobą doświadzceniami. Poza tym zupełnie
      nie zgadzam się ze zdaniem Heleny, ale to temat na inny wątek.
      • Gość: Witek Re: powiększenie piersi IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.01.02, 12:32
        Jeśli chciałabyś opisać swoje przeżycia związane z operacją i podzielić się
        nimi z osobamy zainteresowanych powiększaniem pierśi w serwisie abc-chirurgii
        (dawny serwis Ciało - Operacje plastyczne), prosze o kontakt:
        redakcja@abc-chirurgii.prv.pl

Pozdrawiam Witold Marzec
      • Gość: gocha Re: powiększenie piersi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.02, 17:33
        Aniu!
        Czy zechciałabyś się do mnie odezwać na prv: wierzbola@poczta.onet.pl
        Dzięki
        • jogger Re: powiększenie piersi 09.01.02, 18:11
          A może zamiast pakować się w kłopoty spóbować metody bezinwazyjnej? Zapisać się
          na siłownię i rozbudować mięsień piersiowy większy? Działa to tak samo jak
          implant (wypycha gruczoł mlekowy do przodu), tylko że jest to Twoje własne, a
          nie obce ciało.
      • Gość: Ania Re: powiększenie piersi IP: *.torun.dialup.inetia.pl 20.01.02, 20:55
        mam zamiar zrobić sobie tą operację za 3 dni, .udziel informacji na temat
        samopoczucia po zabiegu , twoich odczuć itp.
        • Gość: Ania Re: powiększenie piersi IP: 212.244.205.* 21.01.02, 09:39
          Jeśli implanty są wkładane pod mięsień to samopoczucie po zabiegu jest
          kiepskie. Nie dasz rady sama podnieść się z łóżka przez jakieś 3 dni. Trudno w
          to uwierzyć, ale przy podnoszeniu się pracują głównie mięśnie klatki
          piersiowej, które sa mocno naruszone. Ból jest dość silny - dostaniesz
          specjalne środki przeciwbólowe, ale zazwyczaj wystarcza paracetamol. Jesli masz
          skłonności do zawrotów głowy np. w samochodzie, samolocie, to możesz się słabo
          czyć po narkozie - kręci się w głowie. Pamiętaj, nie zamykja oczu bo jest coraz
          gorzej, musisz się przemóc i usiąść z otwartymi oczami patrząc nieruchomo w
          jeden punkt.
          Przez te pierwsze dni ktoś powinien być z Tobą w domu. Żeby Cię podnieść, niech
          stojąc za Tobą podłoży Ci obie ręce pod plecy i pcha do góry, żadnego
          podciągania za ramiona. Potem będziesz mogła podnosić się sama, bardzo powoli i
          ostrożnie metodą "szpitalną", która polega na tym, że najpierw spuszczasz nogi,
          potem delikatnie obracasz się na bok i dopiero wtedy się podnosisz. Najlepiej
          poproś lekarza, żeby Cię poinstruował. Przykry będzie też powrót do domu - boli
          każda dziura w jezdni. Jeśli implanty są wkładane spod piersi należy raczej
          leżeć, żeby płyny ustrojowe które zbierają sie po operacji zalegały po bokach,
          pod pachami, a nie spływały w okolice blizn, co może grozić przetoką.
          Cały czas trzeba spać na plecach, mnie plecy bardzo bolały, w nocy musiałam co
          jakiś czas wstawać żeby trochę odpoczęły. Przed operacją będziesz wybierać
          stanik - pomarudź trochę. Nieodpowiedni stanik może dodatkowo uprzykrzyć te
          pierwsze dni. Uważaj, żeby na plecach nie było zapięć, rzepów itp. Każdą
          nierówność, szew będziesz odczuwała bardziej niż normalnie.
          I jeszcze jedna rzecz, przez dłuższy czas brodwaki utrzymują się w stanie
          erkcji, są obolałe i moga pękać, jeśli karmiłaś piersią to odczucia są podobne
          jak na początku karmienia. Należy je natłuszczać linomagiem, warto też smarować
          Bepanthenem, zwłaszcza jeśli pękają.
          Mam nadzieję, że nie napędziłam Ci strachu, ból się zapomina, a radość
          pozostaje na całe życie. Acha, po operacji piersią są bardzo opuchnięte, nie
          wyglądają taj jak się tego spodziewasz, wydają się strasznie wielkie. Nie
          przejmuj się tym, to minie po kilku tygodniach. Trzymam kciuki, daj znać jak
          będzi po wzystkim.
          • Gość: Kathtea Re: powiększenie piersi IP: 10.0.106.* 22.01.02, 09:26
            Aniu czy Ty miałaśjakieś problemy, np kompleksy na tym punkcie??
            Bo opis tego bólu jest dla mnie straszny...
            • Gość: Ania Re: Kompleksy IP: 212.244.205.* 23.01.02, 11:26
              Myślę, że 80% pacjentów chirurgii plastycznej to osoby z kompleksami. A odkąd
              Polska otworzyła się na świat i codziennie jesteśmy bombardowani kolejnymi
              wynalazkami specjalistów mediowych, jest jeszcze gorzej. Potrzeba wyglądania
              zgodnie z obowiązującym ideałem jest bardzo silna, mimo że każdy z nas
              twierdzi, że chce być oryginalny. Często siedząc w poczekalni i obserwując
              innych pacjentów trudno zrozumieć co dany delikwent ma sobie do zarzucenia.
              Kiedy cierpiałam po operacji uspokajała mnie świadomość, że ten ból
              jest "normalny". Przynajmniej nie martwiłam się, że coś jest nie tak. Dlatego
              starałam się dokładnie to opisać. Zanim sama podjęłam decyzję też
              korespondowałam z dziewczynami, które miały już to za sobą . Co do bólu, to
              szybko się o nim zapomina, i wreszcie można zacząć ubierać się w modne obcisłe
              bluzeczki.
              • Gość: aaaaaaaa Re: Kompleksy IP: *.statsbiblioteket.dk 23.01.02, 17:41
                Mozna tyl orozdziawic gebe na glupote ludzka!!!
                Te pekate piersi i tak ci nic nie pomoga!! Najwyzej jakis zboczeniec napadnie
                cie w ciemnej ulicy bo za piersiatymi sie uganiaja, ha, ha zycze powodzenia!
                • Gość: Witek Re: Kompleksy IP: *.zgora.dialog.net.pl 23.01.02, 21:56
                  Gość portalu: aaaaaaaa napisał(a):

> Mozna tyl orozdziawic gebe na glupote ludzka!!!
                  > Te pekate piersi i tak ci nic nie pomoga!! Najwyzej jakis zboczeniec napadnie
                  > cie w ciemnej ulicy bo za piersiatymi sie uganiaja, ha, ha zycze powodzenia!

Szkoda mi Ciebie, nawet nie masz na tyle odwagi, aby sie podpisac.
                  • uve Re: Kompleksy /do wszystkich 24.01.02, 06:51
                    A jak Wam rak zacznie jesc te piersi, to pamietajcie o www.ajherbs.com, bo tam
                    jest jeszcze nadzieja na przetrwanie.
                    • Gość: Ania Re: Kompleksy /do wszystkich IP: 212.244.205.* 24.01.02, 08:20
                      uve napisał(a):

> A jak Wam rak zacznie jesc te piersi, to pamietajcie o www.ajherbs.com, bo tam
                      > jest jeszcze nadzieja na przetrwanie.

Niestety, jak każdy wątek na forum, ten też kończy się żałośnie. Komentarze
                      aaaa... i uve żenują ignorancją i brakiem ogłady. Do usłyszenia na innych
                      wątkach, tu już chyba nie warto zaglądać.
                      • uve Re: Kompleksy /do wszystkich 24.01.02, 19:47
                        Ryzykowac wlasnym zdrowiem tylko po to aby miec wieksze i ladniejsze piersi? To
                        jest poprostu glupota. Wiadomo ze taki implant ma negatywny wplyw na zdrowie, a
                        efektem moga byc powazne klopoty ze zdrowiem wlacznie az do raka piersi.
                        Czytalem o przypadkach w ktorych kobiety sadza te firmy ktore produkuja te
                        implanty, bo zrujnowaly ich zdrowie. Na powiekszenie piersi sa naturalne
                        metody, tylko piersi nie beda takie okraglutkie jak te z implantem.
                        Ale nietety to jest ryzyko.
                        • Gość: Witek Re: Kompleksy /do wszystkich IP: *.zgora.dialog.net.pl 24.01.02, 20:09
                          uve napisał(a):
                          >(...)Wiadomo ze taki implant ma negatywny wplyw na zdrowie, a
                          > efektem moga byc powazne klopoty ze zdrowiem wlacznie az do raka piersi.
                          > Czytalem o przypadkach w ktorych kobiety sadza te firmy ktore produkuja te
                          > implanty, bo zrujnowaly ich zdrowie. Na powiekszenie piersi sa naturalne
                          > metody, tylko piersi nie beda takie okraglutkie jak te z implantem.
                          > Ale nietety to jest ryzyko.

Implanty nie mają negatywnego wpływu na zdrowie (wyjątkiem jest przypadek
                          alergii na silikon + pęknięcie wkładki). Implanty wypełnione hydrożelem lub solą
                          fizjologiczną nawet w przypadku, gdyby uległy uszkodzeniu nie spowodują
                          jakiejkolwiek utraty zdrowia.
                          Te przypadki, o których czytałeś miały miejsce wiele lat temu (dotyczyły tylko
                          protez silikonowych) i od tamtego czasu zmieniły się zasady tworzenia
                          silikonowych wkładek.
                          Jednak podobnie, jak z każdą inną operacją, z powiększaniem piersi związane jest
                          pewne ryzyko, dlatego tak ważny jest wybór kompetentnego i doświadczonego
                          chirurga plastycznego.
                          Ciekawi mnie, jakie naturalne metody masz na myśli. Jedyną znaną mi i mającą
                          wpływ tylko na strukturę (ujędrnienie) piersi metodą naturalną jest stosowanie
                          odpowiednich ćwiczeń.
                          • Gość: Lola Re: Kompleksy /do wszystkich IP: 10.128.137.* 24.01.02, 23:12
                            Ktos polecal strone do obejrzenia, o operacji powiekszenia piersi. Niektore
                            przyklady sa budujace, jak na przyklad zdjecia rekonstrukcji piersi po
                            mastektomii. A reszta.. Rózne, naprawde rozne rezultaty.
                            www.implantinfo.com/photocenter/visitors/index.html
                            • uve Re: Kompleksy /do wszystkich /do Witka 25.01.02, 01:08
                              Pytasz o naturalna metode na powiekszanie piersi. Ta metoda jest
                              ziololecznictwo. W naszej praktyce mamy pacjentki ktorym urosly piersi tak
                              poprostu naturalnie, po przyjmowaniu pewnego lekarstwa ziolowego. Bez zadnych
                              implantow. Coz bys powiedzial jak kobieta 47-mio letnia 'odzyskala' swoje
                              piersi jakie miala w 21 lat, a pozatem sa wieksze, to jest sukces!. I nie tylko
                              to, jest jeszcze wiecej osiagniec (te tylko sa marginesowe) dlatego boss nazywa
                              swoja praktyke ziololecznicza 'UNIQUE' inikalna, bo jak narazie to nie
                              spotkalem takich sukcesow.
                              • Gość: Witek Re: Kompleksy /do wszystkich /do Witka IP: *.zgora.dialog.net.pl 25.01.02, 13:06
                                To jest taki kit, jak i to, że po piciu mleka piersi rosną duże.
                                Spotkałem się w inecie z stronką, na której te ziółka, o których piszesz były
                                promowane. Nieźle się uśmiałem i uśmiał się nie jeden lekarz, jak to zobaczył.
          • Gość: Ania Re: powiększenie piersi IP: *.torun.dialup.inetia.pl 03.02.02, 20:22
            Jestem już 1 1/2 tygodnia po operacji. Czuję się dobrze, jestem zadowolona.
            Warto było trochę pocierpieć. Już nie boli. Dzięki za informacje i rady.
            Polecam klinikę Jolly mED W wARSZAWIE i lek. Chęcińskiego
    • uve Re: powiększenie piersi /do Witka 25.01.02, 19:55
      A smiej sie , smiej sie! Bo to bardzo korzystne dla zdrowia, czlowiek powinien
      sie smiac jak najwiecej. Tragedia jest to, ze lekarze o ktorych nadmieniles,
      smieja sie nawet w sytuacjach gdy ich pacjenci sa smiertelnie chorzy. Smieja
      sie, bo coz maja zrobic?, i tak sa bezradni, i tak nie moga pomoc. Wiem ze
      trudno w to uwierzyc, ale Dr Anatol jest specjalista jakich malo (chyba na
      swiecie nawet). I nie mysle ze mi uwierzysz o kilku jego sukcesach jak
      wyleczenie; raka, lupusa, astmy, wszelkich zatruc, reumatyzmu, nerwicy, wylewu
      i jeszcze welu innych problemow.
      W porownaniu do tych sukcesow, naturalne powiekszenie piersi jest tylko takim
      bardzo malym sukcesem. I nie wazne jest czy ci co ten post czytaja wierza w to
      czy tez nie, fakty sa faktami i ich nie da sie zaprzeczyc bez wzgledu na to czy
      ktos wierzy czy nie. Faktem jest ze niewiara byla tragedia wielu pacjentow,
      ktorzy dlatego umarli bo nie chcieli skorzystac z tej pomocy, dlaczego? tylko
      dlatego ze nie wierzyli w jej skutecznosc.
      PZDR

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka