tiliam 09.10.06, 15:32 Jakie rzeczy trzeba jeść, a z jakich koniecznie trzeba zrezygnować?? Mam 24 lata a poziom cholesterolu 250 :/ bardzo proszę o fachową pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jadwiga_r Re: Za duży poziom cholesterolu 09.10.06, 22:06 Pij dużo zsiadłego mleka, kefiru. Moi rodzice- rolnicy pili do późnej starości zsiadłe mleko i nie cierpieli na podwyższony poziom cholesterolu. Odpowiedz Link Zgłoś
tiliam Re: Za duży poziom cholesterolu 10.10.06, 07:55 Dzieki, to ja sie przerzucam na kefirki, bo zsiadłego mleka jakoś nie lubię:D Odpowiedz Link Zgłoś
scept89 Re: Za duży poziom cholesterolu 10.10.06, 18:25 Ufam ze nie bedziesz sie opierac na 'medrcach' z 'badaniami' na populacji liczacej dwie osoby (rodzice). 0) cholesterol calkoity nie jest dobrym wykladnikiem, sprawdz poziom LDL/HDL i trojglicerydow 1) jesli jestes otyla to musisz zmniejszyc wage ciala 2) musisz wprowadzic 3-4godziny intensywnych zajec cardio w tygodniu (biegi/rower/wrotki etc) 3) Wprowadz diete ograniczajaca cholesterol i tluszcze nasycone. Czytasz po angielsku? www.jacn.org/cgi/content/abstract/11/2/126 americanheart.org/presenter.jhtml?identifier=851 Ogolnie mozesz liczyc na obnizke 10-30% metodami niefarmakologicznymi. Tak czy inaczej musisz isc do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
mandarynka_53 Re: Za duży poziom cholesterolu 11.10.06, 20:15 Polecam tabletki czosnku Walmarku na noc .Pieknie czosnek czysci naczynia krwionosne i obniza cholesterol. Odpowiedz Link Zgłoś
tiliam Re: Za duży poziom cholesterolu 12.10.06, 10:48 Zakupiłam w aptece Pectocholest - ciekawe czy zadziała. :) nad czosnkiem pomysle:) dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś