wpam 06.12.06, 16:21 Hej, Wycinałam 5 pieprzyków. I wynik badania histopatologicznego jest następujący: "Naevus melanocyticus dermalis. Excisio completa." Pomóżcie mi to rozszyfrować. Z góry dziękuję, Pozdrawiam, e Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joannaagata Re: Wynik badania histopatologicznego - pomocy!!! 06.12.06, 16:26 Nie ma co szukać pomocy w necie, lepiej iść do lekarza, do dermatologa - do niego nie jest potrzebne skierowanie. Jak chcesz od razu znać odp. to jak wpiszesz w google pojedynczo te wyrazy to można znaleźć, co to jest, ale strony po angielsku:) Odpowiedz Link Zgłoś
kugo1 Re: Wynik badania histopatologicznego - pomocy!!! 06.12.06, 16:45 wiem, że excisio comleta to wycięcie całkowite, Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: Wynik badania histopatologicznego - pomocy!!! 06.12.06, 16:56 Skórne znamię barwnikowe, wycięte w całości. Odpowiedz Link Zgłoś
joannaagata Re: Wynik badania histopatologicznego - pomocy!!! 06.12.06, 16:58 cdsjcl.f2g.net/translate.html - słownik łacińsko - angielski - może to po prostu znaczy "pieprzyk pospolity. wycięty całkowicie" ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
realmary Re: Wynik badania histopatologicznego - pomocy!!! 06.12.06, 17:20 Oznacza to dokładnie : "Znamię barwnikowe usunięto doszczętnie" Miałam taki sam zapis na wyniku badania histopatologicznego i lekarz onkolog który mi wycinał znamie powiedział ze to oznacza, ze wszystko ok. Odpowiedz Link Zgłoś
wpam Re: Wynik badania histopatologicznego - pomocy!!! 07.12.06, 09:38 DZIĘKUJĘ BARDZO!!!!!!! POZDRAWIAM,E Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Wynik badania histopatologicznego - pomocy!!! 01.12.22, 18:56 Znamie zawierajace melanocyty (komórki barwnikowe) skórne. Wyciecie całkowite. Odpowiedz Link Zgłoś