karo967 07.12.06, 11:12 Czy ktoś zna dobrego specjalistę, który zajmuje się tą chorobą? Bardzo proszę o jakiś kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
n.enya Re: choroba Leśniowskiego-Crohna 07.12.06, 13:11 nie napisałaś sąd jesteś, ale myślę że spokojnie znajdziesz specjalistę w tej bazie - to lekarze polecani i sprawdzeni przez innych chorych, powodzenia: members.lycos.co.uk/gastrobaza/ Odpowiedz Link Zgłoś
hanka_m Re: choroba Leśniowskiego-Crohna 07.12.06, 13:56 Albo zapytaj na tym forum ;crohn.home.pl/forum/index.php Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: choroba Leśniowskiego-Crohna 08.12.06, 04:00 Specjaliste? Tyle, ze tu nie za bardzo podskoczy nawet specjalista. Leczy sie przeciwzapalnie a potem w miare potrzeby wycina te fragmenty jelita, ktore robia sie za waskie. Bardziej inteligenty rodzinny powinien sobie dac rade. Jest troche dowodow, ze ta choroba jest spowodowana jakas nieznana odmiana kretka i dlugim leczeniem Minocyklina lub Tetracyklina mozna wyleczyc ze 30% chorych. Sa nawet jakies opublikowane proby kliniczne. Ale to by bylo leczenie eksperymentalne niejako na wlasna prosbe. Odpowiedz Link Zgłoś
karo967 Re: choroba Leśniowskiego-Crohna 08.12.06, 13:33 Myślałam, że istnieją jacyś lekarze, którzy zajmują się głównie pacjentami z tym schorzeniem, tylko jeszcze do nich nie dotarłam, ale chyba nic z tego. Chodzi o bardzo bliską mi osobę i nie wiem, jak mogę jej pomóc. Ale dziekuję za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Re: choroba Leśniowskiego-Crohna 08.12.06, 15:32 Teoretycznie jakis tam gastrolog bylby bardziej do tego stworzony. Odpowiedz Link Zgłoś
duszkan Re: choroba Leśniowskiego-Crohna 08.12.06, 22:10 napisz skąd jesteś i w jakim wieku jest pacjent z chorobą Crohna- (dorosły czy dziecko)? Odpowiedz Link Zgłoś