esik_floresik 27.02.07, 00:59 Czy istnieje jakies powiazanie pomiedzy tymi dwoma dolegliwosciami? Mam tradzik od dawna i wlasnie okazalo sie ze mam ta bakterie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: helicobakter pylori a tradzik:( 27.02.07, 05:12 nie sadze aby to mialo jakis zwiazek. ale z kolei moze tak byc ze anytbiotyk na H P pomoze na tradzik. gwarancji wprawdzie nie ma ale.. miejmy nadzieje. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
cn_tower Re: helicobakter pylori a tradzik:( 27.02.07, 08:33 ma bardzo duży związek, mnie zawsze przy tej bakterii wysypywało, a po zaleczeniu-trądzik zanikał Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: helicobakter pylori a tradzik:( 27.02.07, 19:59 """ma bardzo duży związek, mnie zawsze przy tej bakterii wysypywało, a po zaleczeniu-trądzik zanikał""" ze po leczeniu ci tradzik zanikal to nic dziwnego bo pewnie leczona bylas antybiotykiem ale to jeszcze nie dowodzi ze tradzik byl od tej bakterii. ja mam czesto chore zatoki i od antybiotyku tez mi sie cera poprawia ale to nie znaczy ze mam "tradzik z zatok". poza tym skad wiesz ze "zawsze przy tej bakterii" cie wysypywalo? to ile razy ja mialas, ile razy sie badalas na HP? Venus Odpowiedz Link Zgłoś
jeanne72 Re: helicobakter pylori a tradzik:( 27.02.07, 20:03 Gdyby H. pylori wywoływała trądzik, to krosty miałoby 80 procent naszego społeczeństwa ( bo tyle mniej więcej jest zakażonych tą bakterią). Odpowiedz Link Zgłoś
butterfly120 Re: helicobakter pylori a tradzik:( 01.03.15, 12:30 Moim zdanie to musisz po prostu iść do dermatologa z tym trądzikiem, btw. mi pomogły leki i krem Pellevita Odpowiedz Link Zgłoś