Dodaj do ulubionych

Obecność krwi w kale.

24.06.07, 22:57
Od razu tłumaczę, że używałem wyszukiwarki, ale nic konkretnego na swój temat nie znalazłem. Do meritum:
Mam 15 lat. Raz na jakiś czas (nie za każdym razem) zdaża się iż w moim kale znajduje się krew. Stolec jest koloru smolistego, krew widać rozsmarowując kał na papierze lub palcu. Bardzo dużo znajduje się w nim niestrawionych resztek jedzenia. Stolec nie jest ołówkowaty, ale czasem nie wypróżniam się przez 2 dni, albo chodzę po 4 razy dziennie, raz jest zatwardzenie a raz bardzo rzadki kał. Miewam też bóle w okolicy lewej strony jamy brzusznej, przy talerzu miednicy. Do marca chorowałem na refluks żołądkowo-przełykowy, helicobacter, zapalanie błony śluzowej żołądka.Moja dieta jest bardzo zróżnicowana, zdrowa. Odczuwam też silne bóle głowy, występujące codziennie. Ogólnie jest gorzej z moim samopoczuciem. Prosze o pomoc. Pozdrawiam, Artur ;)
PS-do gastroenterologa, którego często nawiedzałem podczas żołądkowych dolegliwości jakoś nie mam chęci i czasu [szczególnie] się wybrać.
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Obecność krwi w kale. 25.06.07, 01:38
      Poczekaj z pójściem do lekarza na jakiś większy krwotok wewnętrzny.
      Zaoszczędzisz wtedy sporo czasu jadąc do szpitala karetką na sygnale.

S.
    • to_jaaa Re: Obecność krwi w kale. 25.06.07, 07:13
      15-latek piszący fachowo o talerzu miednicy i gastroenterologu oraz remoncie
      kuchni?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=124&w=63949184&a=63949184
    • green_land Re: Obecność krwi w kale. 25.06.07, 10:01
      W te pędy do lekarza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • arturro513 Re: Obecność krwi w kale. 25.06.07, 11:55
        no to chyba czas sie do gastroenterologa wybrać...
        a co do tego okapu: AGD to moje hobby. wiem że dziwne, ale po prsotu mnie to kręci!! oprócz tego gotowanie. ;)
        talerz miednicy-mam biologię w szkole, chcę iść na medycynę. ;)

Dzis rano jest ciut gorzej. coraz bardziej boli mnie z boku....
        Pozdrawiam!
    • arturro513 Re: Obecność krwi w kale. 25.06.07, 18:50
      W listopadzie kiedy byłem w szpitalu z tym refluksem itd. miałem robioną tylko gastroskopię i pHmetrię. Kolono mi odpuścili...trochę żałuję! Czy lekarz skieruje mnie na to badanie? Jakie badania będę mieć wykonywane? W ogóle jakiś koszmar: gastrolog przyjmuje tylko raz w tygodniu, po 50 pacjentów a termin dopiero na początek sierpnia. Jedyny lekarz w okolicach Piły. =/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka